NAVIGÁCIÓ:

ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmati  Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail:
attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail:
dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu

Városunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei
K É P G A L É R I Á K:
2010. július 13. Délutáni helyszini szemle képekben
Helikopteres szúnyogírtás
Virágzott a Tisza
A FELÚJÍTOTT VÁROSI GALÉRIA ÁTADÁSA
A PEDAGÓGUSOKAT KÖSZÖNTÖTTÜK
Városi Szociális Központ Bővítése
2010. június 25.
2010. MAJÁLIS
ÚJ ÓVODAI UDVARI JÁTÉKOK ÁTADÓ ÜNNEPSÉGE A SZENT ISTVÁN TÉREN
Új Városi Galéria felújítása,
Új lakóotthon építése
Új udvari játékok óvodáinkban
Fehérgyarmat 2009. december 17.
Séta városunkban 2009.
november 22.
még több galéria
A Magyar Kézilabda szövetség köszönő levele
Lekvárfőző versenyen jártunk                                       2010. augusztus 20.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekében augusztus 20-21. között tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Szilvalekvárfőző versenyt, amelyen Fehérgyarmat Város Önkormányzata minden évben részt vesz főzőcsapatával. Idén főzőcsapatunk a nagyobb siker elérése érdekében három rézüstben is főzte a szilvalekvárt. A kitartás reggelig meghozta az eredményt, 3. helyezettek lettünk.
A rendezvényt délelőtt 10 órától vályogból való lekvárfőző katlanrakás indította, majd 14 órától ünnepélyes megnyitó vette kezdetét, amelyen köszöntőt mondott Sarkady Pál polgármester, valamint Dr. Tilki Attila a térség országgyűlési képviselője. A rendezvény mindkét napján szilvából készült ételek kóstolása és vásárlása állt a résztvevők rendelkezésére.
A megnyitót követően a színpadon bemutatkoznak a határon túli testvértelepülések csapatai: Kászon (Erdély), Kisráska (Szlovákia), Mezőgecse (Kárpátalja), Nagykároly (Szatmár megye), Saujon (Franciaország), Szilágypér (Szatmár megye), és Sződemeter (Szatmár megye), illetve a magyarországi testvértelepülések küldöttségei Attaláról és Sajószögedről. Felléptek hagyományőrző csoportok, művészeti iskolák csapatai és gyermekeknek is szerveznek bemutatókat a kézműves táborban.
Volt továbbá vidámpark, rajzverseny, különböző vetélkedők és néptáncbemutatók. A szombati nap Maratoni Szabadtéri Cibere Bállal és tábortűzzel végződött.
Másnap bemutatták a község és környékének nevezetességeit, valamint „Szabolcsi lakodalom" címmel a nyíregyházi Szabolcs Táncegyüttes adott elő egy műsort, és néptáncegyüttesek tartottak bemutatókat. Vasárnap délután folyamatosan volt CIBERE birkózóverseny több küzdőtéren, lekvárkóstolás, lekvár- és cibereevő verseny, valamint játékos vetélkedők. A legfinomabb lekvár díjazására 14 órakor kerül sor, miután záróbeszédet mondta Dr. Ángyán József, a vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.
Görbiczék újra a megyénkben                                     2010. augusztus 19.
A tavaszi Magyarország-Azerbajdzsán Európa-bajnoki selejtező után ismét megyénkben szerepel a magyar női kézilabda válogatott, amely augusztus 26-28-a között Telenor Kupa felkészülési tornán vesz részt Kisvárdán, Fehérgyarmaton és Nyíregyházán. A mieink a szeptemberi dániai Világkupa előtt a horvátokkal, a törökökkel és a macedónokkal mérkőznek. Augusztus 26-án a kisvárdai sportcsarnokban kezdődik a torna, ahol a helyiek 12 év után látnak ismét rangos kézilabda mérkőzést. Emlékezetes nagy csatákat vívott a kilencvenes években a kisvárdai női első osztályú kézilabda gárda zsúfolásig megtelt nézőtér előtt, remélhetőleg ugyanez a hangulat várja a mieinket, akik az első napon a horvát-macedón meccs után a törökökkel mérkőznek. Fehérgyarmaton szintén nagy az érdeklődés a két mérkőzés iránt, a török-horvát összecsapás után a magyar női válogatott Macedóniával játszik. A zárónapon a páros találkozót a buszacsában tartják, ahol a macedón-török találkozót a Magyarország-Horvátország mérkőzés követi. Valamennyi kettős mérkőzésre egységesen 1000 forint a belépő. 
Mátéfi Eszter a női válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a Telenor Kupán részt vevő keretet, amely várhatóan a dániai Világkupa után a december dán-norvég közös Európa-bajnokságon is szerepelni fog.  A magyar válogatott egyébként augusztus 25-én, szerdán délután érkezik, a mieink mind a három nap délelőttjén edzést tartanak a buszacsában.
A magyar női kézilabda-válogatott programja
A magyar női válogatott kerete a Telenor Kupára


2010. ÉVI GYARMATI VIGASSÁGOK KÉPEKBEN
T-com vezetéket tartó oszlop bontása a Városi Galéria tetejéről
Az önkormányzatnak folyamatos problémát jelentett, hogy a szélsőséges viharos időjárások következtében a Városi Galéria épületének tetőszerkezetét megbontotta a szél. A viharok után a frissen felújított épület plafonján beázások jelentek meg. A biztosító társaság a károk helyreállítását finanszírozta, de tartós megoldást nem jelentett a károk elkerülésére. A polgármesteri hivatal a károk okát, abba látta, hogy a tetőn évtizedek óta elhelyezett T-com (Matáv) oszlop és annak tartó szerkezete nem csak elcsúfítja az épületet, hanem meggyengíti a tetőt, lehetőséget teremtve a viharos erejű szeleknek hogy belekapaszkodva, megdöntve az oszlopot, a tetőszerkezetet megbontja. Az önkormányzat nyomatékosan felszólította a céget a tartóoszlop elbontására, mely 2010. augusztus 11-én megtörtént.


Fehérgyarmati webkameraFehérgyarmati webkamera

HASZNOS HÍREK
Magyarország időjárása:

Hőtérkép
12 órás Animált Felhőkép Magyarországról

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters

VI. GYARMATI VIGASSÁGOK