NAVIGÁCIÓ:

ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmati  Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail: attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.huVárosunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei
K É P G A L É R I Á K:
Belvíz elleni védekezés 2010. december
Víztorony további bontási munkálatok
2010. november 22-30.
Füstmentes nap
Október 23-ai megemlékezés
Fedett kiülő elhelyezése
a Május 14 téren 
Avató ünnepség a Május 14 téren 
2010. július 13. Délutáni helyszini szemle képekben
Helikopteres szúnyogírtás
Virágzott a Tisza
A FELÚJÍTOTT VÁROSI GALÉRIA ÁTADÁSA
A PEDAGÓGUSOKAT KÖSZÖNTÖTTÜK
Városi Szociális Központ Bővítése
2010. június 25.
2010. MAJÁLIS
ÚJ ÓVODAI UDVARI JÁTÉKOK ÁTADÓ ÜNNEPSÉGE A SZENT ISTVÁN TÉREN
Új Városi Galéria felújítása,
Új lakóotthon építése
Új udvari játékok óvodáinkban
még több galéria
2010. decemberi hírek:
Csecsemőmérlegek átadása a Kórházban                       2010. december 22.
A Fibernet Zrt. nevében Dr. Tilki Attila polgármester, Urbán Antal és Tyahor István területi igazgatók Fehérgyarmaton a Kórház Gyermekgyógyászati osztályának karácsonyi ajándékként 3 digitális csecsemőmérleget adtak át.

A készülékeket Lőrinczi János a kórház gazdasági igazhatója és Dr. Erdész Csaba osztályvezető főorvos vette át.
Visszakaptuk a vasútközlekedést                   (Zajta 2010. december 11.)
Egy évet kellett várni. A Somodi Mária-féle Közlekedési Klub szervezésében 2009. december 12-én tartottunk vonalbúcsuztató megmozdulást. Akkor úgy tűnt, hogy bármennyire is ésszerűtlen a döntés, a vasútunkat halálra ítélték. Hiába a tradíciók, hiába az igény, a rációt suttba dobva - tisztán pénzügyi szempontok alapján - a fővárosban döntöttek a mi közlekedésünkről. S bár ígérte az akkor ellenzéki, azóta kormánypárt, hogy amennyiben ők irányítják az országot, abban az esetben visszaállítják a közlekedés bevált rendjét, valljuk be: hittük is meg nem is. Idén december 11-én aztán megtörtént. A területért felelős államtitkár, Fónagy János részvételével megtartott ünnepség keretében visszakaptuk a vasútközlekedést.
Sportnyelven szólva: nehéz meccs volt. A zajtai vasútvonal bezárása ellen térségünk országgyűlési képviselője valamikor 2007-ben kezdte a küzdelmet. Akkor Dr. Tilki Attila Szili Katalin házelnököt interpellálta a parlamentben Budapest vagy Bukarest címmel. Ekkor került az országos figyelem középpontjába először az ügy. Ezt egy hónappal később demonstráció követte a fehérgyarmati állomáson. (Még ma is jó érzéssel emlékszem a reggeli forró teára a novemberi hidegben. No meg a több tucat fehérgyarmatira, akiknek fontos volt, hogy ne tétlenül várjuk a sorsunkat). Még mindig 2007 novemberét írtuk, amikor a Kocsord-Csenger vonalak ügyében sajtóközleményt adott ki Tilki Attila, illetve ugyanezen a napon egyeztető fórumot szervezett, amelyre támogató levelet küldött Sólyom László akkori Köztársasági Elnök és Fónagy János egykori Közlekedésügyio Miniszter.
Egy évvel később azonnali, majd néhány nap múlva írásbeli kérdés a Parlamentben ugyancsak a térség képviselőjétől: “Éljen a vasút, éljen a MÁV - sajnos ez a múlté” címmel.
2009-ben újabb figyelemfelkeltő akciók: augusztusban a beregi térség képviselőjével, Dr. Czomba Sándorral tartott közös sajtótájékoztató, majd megint egy parlamenti interpelláció: “A vonat elment ideje leengedni a sorompót” címmel. Még ebben a hónapban egy zajtai demostráció következett, néhány nap múlva pedig Dr. Tilki Attila Rozsály polgármesterével, Sztolyka Zoltánnal tartott sajtótájékoztatót a vasútért.
És ahogy kezdtem az írást 2009 december 12-e fekete nap a szatmári vasút történetében: a vonalbúcsúztatás napja volt ez.
Szóval sok minden történt. Volt hogy sikerült megmenteni a szárnyvonalat, volt hogy semmi nem segített. Most pedig, 2010 decemberében végre véget ért a küzdelem. Ünnepség, a kormány államtitkára, polgármesterek, civil szervezetek és itt lakó, vasúton közlekedők együtt zárhattak le egy szomorú szakaszt a vasút történetében. Hozzú mérkőzés volt, de érdemes volt kivárni az utolsó sípszót. Illetve az első vonatfüttyöt.
Magas vízállás a Tiszán, minden idők harmadik legmagasabb vízállása Tivadarnál.    2010. december 11. reggel 6 órakor 890cm.
2010. december 11. 7 órakor a Kisari oldalról
2010. december 11-én 7 órakor a Kisari oldalról fényképezve
Készülődés az ünnepekre                                                2010. december 2.
Fenyőfaállítás a Kossuth téren, a Művelődési Ház előtt, díszvilágítás felszerelése a városközpontban.
A hagyományoknak megfelelően idén is állított a város “mindenki karácsonyfáját” a város szívében. Az egyéb kiegészítőkkel együtt lélekben és külsőségekben egyaránt igyekszünk segíteni az ünnepre való készülődést, ráhangolódást.
A fát 2010. november 30-án, kedden reggel a korai órákban állították fel, a GYARMATÉPÍTŐ Kft. és a „Tömöttvár 2007” Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködésével. A szakemberek bevonására azért volt szükség, hogy a karácsonyfa a téli széllel és a hóval dacolva is biztosan álljon a helyén. A fenyőfa darus teherautón érkezett Kisarból. A fát idén Pál János Fehérgyarmat, Táncsics u. 76. szám alatti lakos ajánlotta fel. Ezúton is szeretnénk megköszönni a felajánlást.
Dr. Tilki Attila polgármester beszámolt arról, hogy a faállítással kapcsolatban semmilyen költség nem terhelte az Önkormányzatot, hiszen a szállítás és a fa helyére emelését a GYARMATÉPÍTŐ Kft. és a Tömöttvár 2007” Közhasznú Nonprofit Kft. díjmentesen vállalta.
A Fehérgyarmati Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2010. december 2-án díszítette fel villanyégőkkel a főutcát. A díszkivilágítás fényei 2010. december 5-én gyulladnak ki és 2011. január 4-én alszanak el.
Az önkormányzatunk az évtizedek óta alkalmazott díszeket utolsó alkalommal tudja használni. Az elavult állapota és a törvényi szabályozások 2012. évtől nem adnak engedélyt csak ledes izzóval ellátott díszek felszerelésére. Ebben az évben a körforgalomban elhelyezett átfüggesztéses díszekre a csillagokat nem tudtuk felszereltetni. A vezetékek szigetelése elöregedett, a biztonságos felszerelésre, használatra alkalmatlan. Az önkormányzat a 2011. évi költségvetésében tervezi a díszek lecserélését, korszerű, energiatakarékos eszközökre.Fehérgyarmati webkameraFehérgyarmati webkamera

HASZNOS HÍREK
Magyarország időjárása:

Hőtérkép
12 órás Animált Felhőkép Magyarországról

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters

VI. GYARMATI VIGASSÁGOK