NAVIGÁCIÓ:

ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmati  Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail: attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu

Városunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei
K É P G A L É R I Á K:
Belvíz elleni védekezés 2010. december
Víztorony további bontási munkálatok
2010. november 22-30.
Füstmentes nap
Október 23-ai megemlékezés
Fedett kiülő elhelyezése
a Május 14 téren 
Avató ünnepség a Május 14 téren 
2010. július 13. Délutáni helyszini szemle képekben
Helikopteres szúnyogírtás
Virágzott a Tisza
A FELÚJÍTOTT VÁROSI GALÉRIA ÁTADÁSA
A PEDAGÓGUSOKAT KÖSZÖNTÖTTÜK
Városi Szociális Központ Bővítése
2010. június 25.
2010. MAJÁLIS
ÚJ ÓVODAI UDVARI JÁTÉKOK ÁTADÓ ÜNNEPSÉGE A SZENT ISTVÁN TÉREN
Új Városi Galéria felújítása,
Új lakóotthon építése
Új udvari játékok óvodáinkban
még több galéria
Kölcsey Ferenc Általános Iskola akadálymentesített feljárójának átadása                                                                                      2010. november 26.
2010. november 26-án a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde intézményében  akadály mentesítési feljáró átadására került sor.
Széles Zoltán  munka és tűzvédelmi megbízott munkatárs a Generali Providencia Biztosító és a Generali a ,, Biztonságért Alapítvány”  által kiírt pályázati felhívásra készítette el az akadálymentesítésre a projektet. A pályázaton 100 intézmény nyert, ebből 3 intézmény , köztük mi is 200.000 Ft maximális támogatást kaptunk.
Az akadálymentesítés kivitelezési munkálatait Gacsályi Ferenc úr a Fém és Faipari Szövetkezet elnöke és Tóth Árpád úr a RELABOR KFT. igazgatója koordinálta.
Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő úr, Fehérgyarmat Város polgármestere adta át a létesítményt.
A rendezvényen részt vett Szalai László úr Fehérgyarmat Város alpolgármestere, Veszprémi Zsolt úr a Generali- Providencia Zrt. területi képviselője, Kereszti Lajos úr Fehérgyarmat Város Önkormányzat könyvvizsgálója,  Deák Jánosné óvodai, Kiss Csabáné bölcsődei tagintézmény vezető,  Máncsné Horváth Katalin alsós igazgatóhelyettes. Az  avató ünnepség meghívott vendégeit  és a tanuló ifjúságot , kollégákat  Galvács Miklós vezetői feladatokkal megbízott igazgatóhelyettes úr köszöntötte.
Közlekedésbiztonsági fejlesztések Fehérgyarmaton 2010 november 22-30.
Városunkban közlekedésfejlesztési munkák kezdődtek el a napokban a Kossuth téren lévő bíróság épülete előtt, és a Mártírok-Dózsa György-Ady Endre utak kereszteződésében. Az építkezés  2010. november végére befejeződik. Mind a két helyszínen gyalogos átkelőhely középszigettel, és sárga villogós figyelmeztetéssel készül el. A középszigetekhez zebra csatlakozik, ezzel könnyítve a gyalogosok átkelését az úttesten. A gyalogos átkelőhely közvilágítás kialakításával is kiegészül. Kérjük a városlakók türelmét, az esetleges forgalom korlátozások miatt, de a gyalogosok biztonsága érdekében, már időszerű volt egy ilyen jellegű beruházás megvalósulása városunkban.
Fogyatékosok számára lakóotthon építése eszközbeszerzéssel
Összes beruházás:  63 769 600 Ft
Összes támogatás:  57 362 640 Ft

A Városi Szociális Központ területén új lakóotthon építése kezdődött el 2010. februárjában. A kialakítandó új épület hasznos alapterülete 386,44 m2. Az új épület az intézmény baloldali szárnyának folytatásaként épül, mely rámpával ellátott közlekedő szélfogóval csatlakozik majd a meglévő épülethez.
A belső akadálymentesítés a jelenlegi előírásoknak megfelelően készü
lt el. Az épületben kialakításra kerül 7 db kétágyas, vizesblokkal ellátott lakószoba, melynek alapterülete szobánként 16m2, 45 m2, 3 raktárhelyiség, 1 nővérszoba zuhanyzóval és WC-vel, 1 társalgó, valamint közlekedő folyosó. A közösségi helyiségek ( imaterem, orvosi rendelő, tornaszoba, betegszoba) a meglévő épületrészekben megtalálható, így ezek nem kerülnek újból kialakításra.
Történelmi kiállítás a Városi Galériában                        2010. november 19.

Klicsu Ferenc magángyűjteményéből készült kiállítás
Uzsoktól – Ojtozig
(szabolcsi bakák a hegyi alakulatokban)
Köszöntőt mondott és a kiállítást megnyitotta Dr. Tilki Attila  városunk polgármestere, majd ezt  követően tárlatvezetést tarott Klicsu Ferenc kutató, történelem tanár .
A kiállításhoz kapcsolódva Dr. Bene János megyei múzeumigazgató mutatatta be:
Bene János - Szabó Péter:
Nyíri Bakák a Donnál
című könyvét.
Füstmentes nap Fehérgyarmaton                                    2010. november 18.
Különös apropója is lehet annak az eseménynek, amelyet csütörtökön tartottak Fehérgyarmaton. Az elmúlt hónapban a megyeszékhely légszennyezettségi értékei túllépték több napon át az egészségügyi határértéket.
November harmadik csütörtökén - a világnap alkalmából - első ízben szerveztek fiataloknak nyereményjátékkal egybekötött versenysorozatot Fehérgyarmaton a füstmentes na
p alkalmából.
A rendezvény nyitányaként Dr. Bajnai Benő
ki
stérségi tisztifőorvos tartott előadást a dohányzás nem kívánt egészségkárosító hatásairól.
Fehérgyarmat polgármestere, Dr. Tilki Attila bevezetőjében - a zsúfolisig megtelt városi sportcsarnokban - személyes pédával illusztrálta a dohányzás negatív következményeit.
A város három középiskolájának versenyét végül a Móricz Zsigmond Szakiskola csapata nyerte, a Deák Ferenc Gimnázium fiataljait megelőzve. Végszavuk: Jövőre, ugyanitt.         képgalériaFehérgyarmati webkameraFehérgyarmati webkamera

HASZNOS HÍREK
Magyarország időjárása:

Hőtérkép
12 órás Animált Felhőkép Magyarországról

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters

VI. GYARMATI VIGASSÁGOK