NAVIGÁCIÓ:

ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmati  Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail: attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu

Városunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei
K É P G A L É R I Á K:
Belvíz elleni védekezés 2010. december
Víztorony további bontási munkálatok
2010. november 22-30.
Füstmentes nap
Október 23-ai megemlékezés
Fedett kiülő elhelyezése
a Május 14 téren 
Avató ünnepség a Május 14 téren 
2010. július 13. Délutáni helyszini szemle képekben
Helikopteres szúnyogírtás
Virágzott a Tisza
A FELÚJÍTOTT VÁROSI GALÉRIA ÁTADÁSA
A PEDAGÓGUSOKAT KÖSZÖNTÖTTÜK
Városi Szociális Központ Bővítése
2010. június 25.
2010. MAJÁLIS
ÚJ ÓVODAI UDVARI JÁTÉKOK ÁTADÓ ÜNNEPSÉGE A SZENT ISTVÁN TÉREN
Új Városi Galéria felújítása,
Új lakóotthon építése
Új udvari játékok óvodáinkban
még több galéria
Október 23-ai ünnepi megemlékezés képekben              2010. október 23.
Fedett kiülő elhelyezése a Május 14 téren                       2010. október 21.
Az őszi hónapok estéin, a fárasztó munkanapok után, vagy hétvégeken a baráti társaságok idejük nagy részét szalonnasütéssel töltik el.
A mai naptól – október 21. – a  Május 14. tér lakói is megtehetik ugyanezt, ugyanis a szeptember 29.-én, a Május 14 téren kialakított játszótéren a térkővel ellátott szalonnasütő mellé, elhelyezésre került  2 darab, egyenként 8 személy leülését biztosító, fedett, asztallal ellátott szabadtéri pad, kiülő.
Az ülőalkalmatosságok elkészítése során felhasznált fenyő faanyagot a Relabor Kft. és Tóth Árpád ügyvezető igazgató bocsátotta a város részére. Ugyanezen Kft dolgozói keze nyomát dicsérik az ízlésesen elkészített ülőalkalmatosságok, ahol a téren lakók gyermekikre felügyelve az esti szórakozását is biztosítja.
A festéket Prokkály László, a Still Bolt tulajdonosa biztosította a munkálatok elvégzéséhez.
A felhasznált alapanyagok tetemes összegbe kerültek a segítő szándékú vállalkozónak. A város és lakói remélik, hogy ez a csodás építmény sok éven keresztül fogja szolgálni a környéken élők kikapcsolódását.
A két kiülő elhelyezésével befejeződött a Május 14. téren tervezett játszótér, és szalonnasütő-hely kialakítása.                                                                       képgaléria
Alakuló ülés                                                                          2010. október 14.
2010 október 14-én a Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatalban tartották a testület ünnepi alakuló ülését. A választási bizottság elnöke Falcsik Ferenc köszöntötte a megjelenteket, majd röviden  ismertette a választási eredményt, egyben közölte a választások eredményét, mely szerint Dr. Tilki Attila polgármester, Aranyosi László, Bereczki Zoltán, Dr. Esze Tamás,
Farkas János, Dr. Illés Ildikó, Kalydi Tamásné, Macsi Gyula, Szalai László lettek a megválasztott képviselők.
Ezt követően átadta a polgármesternek és az önkormányzati képviselőknek a megbízóleveleket.  Alpolgármesternek egyhangúan Szalai Lászlót választották meg. Végezetül a külső bizottsági tagok is letették a hivatali esküt. A bizottsákok összetétele: tovább...
2010. évi önkormányzati választás Fehérgyarmati eredménye

nagyításért kattintson a képre
Merle Jánosné akvarell kiállításának megnyitója         2010. október 5.
Október 5.-én, kedden került sor a felújított Városi Galériában Merle Jánosné akvarelljeiből rendezett kiállítás megnyitójára. Ilonka néni ugyan már lassan 70 éve nem a városunk lakója, de itt Fehérgyarmaton született 1923.-ban. Itt végezte az elemi iskoláit majd fiatalon költözött Budapestre. Juhász Antal Munkácsy-díjas, Biai Föglen István és Kolozsvári Vilmos voltak a tanárai. Jelenleg is a Szőnyi István képzőművészeti szakkörben dolgozik. Rendszeresen vesz részt rajzaival, festményeivel kiállításokon.
Nagy örömünkre szolgál, hogy fontosnak tartotta visszatérni szülőföldjére, hogy gyönyörködhessenek a „hazaiak” is művészetében.

„A művészet varázs, mely átalakít. A könnycseppet persze gyöngyszemmé nem. Az embert emberebbé azonban igen.”

                                               Poszler György

A kiállítás 2010. október 18-ig tekinthető meg. Nagy szeretettel várunk minden művészetkedvelő látogatót!

Május 14 téri játszótér avató ünnepsége                           2010. október 1.
A Május 14 téren, a bölcsőde és a lakótelep által körülhatárolt területen játszótér avató ünnepséget tartottak. A környező lakótelepi lakások lakói nagy számmal vettek részt az ünnepségen, használatba véve a szabadidő parkot.

Az ünnepség Dr. Tilki Attila, polgármester megnyitó beszédével kezdődött. Megköszönte a játszótér megvalósításához nyújtott segítséget a helyi vállalkozóknak, és intézményeknek. Tájékoztatta a résztvevőket, hogy az elkészült játszótér, tűzrakó hely és padok mellett a jövő hét végén két 6 személy leülését biztosító, fedett kiülő kerül elhelyezésre.

A programot a Kölcsey Ferenc Általános Iskola két tanulójának szavalata színesítette: Balogh Zsanett előadta Turi Tímea (5.A osztály) „Álom egy mesebeli játszótérről” című verset, Nagy Cintia Anna (5. T osztály) pedig Várkonyi Katalin „Hová lett az aranyszárnyam …” című versével köszöntötte a felavatott játszóteret. Egy Május 14 téri lakó köszönő beszédet mondott az önkormányzatnak, ill. a támogatóknak a megvalósított pihenőpark létrehozásáért. A lakók köszönetüket kifejezve, összefogva, felavatva a tűzrakó helyet, hagymás vért és süteményeket készítettek a látogatók vendéglátásához. A képviselők meglepődve, régi, hagyományos „disznóvágási” emlékek felidézése közben, jóízűen fogyasztották, a „disznóvágáshoz” köthető hagyományosan reggel fogyasztott ételt. A főétel mellett számos fajta sütemény készült, túrós süteménytől a dagasztott fánkig, amelyet különböző ízű lekvárral tálaltak. Polgármester Úr a lakók összefogásának méltatása közben, elmondta, hogy örül, mert pont a kedvenc ételét készítették, amelyet csak ritkán van lehetősége fogyasztani.
A gyerekek nagy számban vették birtokba a játszóteret. Mosolyogva, kacarászva csúsztak a csúszdán és másztak a létrán. A legkisebbek a kisvonaton utaztak legszívesebben, de a rugós elemeknél is sor állt a kipróbálásért. A szülők a padokról örömmel, nyugodtan figyelték a gyermekek önfeledt játékát.

Polgármester Úr zárszava az volt, hogy ez nem egy befeje
zés, hanem egy kezdet. Tervei között szerepel, hogy minden évben összefogva a vállalkozókkal, egy-egy hasonló játszótér kialakítását segíti elő a város többi lakótelepén is.
Az alábbi játékok kerültek kihelyezésre:
Fa kisvonat, kéttornyos játékvár csúszdával, hinta, rugós egytagú egyensúlyozós játék, rugós libikóka, homokozó. (Az EU-s követelményeknek megfelelő védőtávolság és ütéscsillapító talaj kialakításával).


Elhelyezett utcabútorok, ill. elhelyezni kívánt utcabútorok:
•    két pad,
•    két szemétgyűjtő kuka,
•    két 6-6 személy leülését biztosító kiülő
•    egy zsalutéglából és térkőből készült 4 x 4 m alapterületű szalonnasütő

Támogatók:
1.    Fehérgyarmat Város Önkormányzat
2.    Femép Kft.
3.    Fém és Faipari Szövetkezet
4.    Kostan Kft.
5.    Máltai Szeretetszolgálat
6.    Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium
7.    Relabor Kft.
8.    Stihl Bolt
9.    Tömöttvár „2007” Nonprofit Közhasznú Kft.
10.    Tiszavíz Kft.
                                     képgalériaFehérgyarmati webkameraFehérgyarmati webkamera

HASZNOS HÍREK
Magyarország időjárása:

Hőtérkép
12 órás Animált Felhőkép Magyarországról

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters

VI. GYARMATI VIGASSÁGOK