NAVIGÁCIÓ:

ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmati  Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail: attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu

Városunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei


2.oldal

Fehérgyarmati webkamera
Fehérgyarmati webkamera

K É P G A L É R I Á K:
NAGYCSOPORTOS ÓVODÁSOK A JÓZSEF ATTILA UTCAI OVIBAN Föld napja az Óvodában
Séta Fehérgyarmaton 2011. március 15.
Belvíz elleni védekezés 2010. december
Víztorony további bontási munkálatok
2010. november 22-30.
Füstmentes nap
még több galéria
AKTUÁLIS
Bel- és csapadékvíz-védelmi fejlesztések    2011. december 19.
Pályázati felhívás jelent meg az Új Széchenyi Terv keretében az Észak-alföldi Operatív Program „Belterületi bel- és csapadékvíz-védelmi fejlesztések” című komponensében. Önkormányzatunk pályázat benyújtását határozta el az Ady Endre és az Akácfa utcák által határolt területen. A Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki Bizottság döntése alapján a korábbi években belvízi elöntéssel rendkívül veszélyeztetett nyugati városrész csapadék és belvízelvezetésének fejlesztési terveit rendeltük meg a Bartherv Kft-től.
A pályázat benyújtásával, a település környezetbiztonságának a növelése a cél, és ezen a városterületen a belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, valamint a további környezeti káresemények megelőzése.
 A beruházás során megoldódik az Ady Endre utca nyugati oldal, az Akácfa, Benczúr, Vasvári Pál, Szamos, Kertváros és Kertész utcák belterületi csapadékvíz elvezetése. A csapadékvíz elvezetését előregyártott vasbeton folyókaelemekkel, CSOMIÉP II 60/50, CSOMIÉP TB 30/50/40 jelű és CSOMIÉP TB 40/70/50 jelű mederburkoló elemekkel terveztük megvalósítani. A beruházás tervezett összes bruttó költsége 248.166.864 Ft, mely 90%-os támogatással és 10%-os saját erő felhasználással készülhet el.
Belterületi utak fejlesztése                      2011. december 15.
Az Új Széchenyi Terv keretében az Észak-alföldi Operatív Program „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak fejlesztése” támogatására jelent meg pályázati felhívás. Fehérgyarmat Város Önkormányzata indul a programban. A Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki Bizottság döntése alapján a Kertváros utca, a Sport és Dénesi-kert utca, valamint a Bessenyei és Kertész utcák útkorszerűsítését javasolták. A döntés alapján a tervezés megkezdődött, a pályázat benyújtására jövő év januárjában kerül sor.
A pályázat célja az önkormányzati tulajdonú és kezelésű belterületi útszakaszok, belső tehermentesítő utak építése, fejlesztése, közlekedésbiztonsági célú átépítése, meglévő kiszolgáló utak gyűjtőúttá fejlesztése a közszolgáltatások könnyebb és gyorsabb elérése, valamint a központi lakott területek tehermentesítése érdekében.
A beruházás során nevezett utcákban 6,0-6,5 m burkolatszélesség kerül kialakításra kétoldali kiemelt szegély építéssel. Az Ady Endre-Kertváros utcák kereszteződésében és a Sport-Rákóczi-Móricz Zs. utcák kereszteződésében kijelölt gyalogos átkelőhely kialakítását tervezzük, valamint zöldfelület növelést és utcabútorok elhelyezését.
A beruházás költsége 200 millió Ft körül várható.
A tervezett beruházás szintén 90%-os támogatással és 10%-os saját erő felhasználással készülhet el.
Brikettáló üzem városunkban                  2011. december 14.
Tizenöt embert foglalkoztat majd 2012 második felétől az a brikettálló üzem, melynek építési munkálatai már javában zajlanak. A Garage Kft zöldmezős beruházása Fehérgyarmaton a Szatmári úton létesül, melynek keretében két épületben gyártás és irodai funkciók lesznek elhelyezve, illetve raktározási célt szolgál.
A faipari és mezőgazdasági hulladékok feldolgozásával gyártott brikett környezetbarát tüzelőanyag, amely kiválóan alkalmas az import energia kiváltására. Az alapanyag ellátás elsősorban a térségből lesz biztosítva, de külföldi beszállítók is jelezték már szándékukat.
A késztermék közületi, magán, belföldi és külföldi vevők részére különböző nagyságú kiszerelésben lesz elérhető.
2011-ben a beruházásból elkészült a tereprendezés, a közművesítés, állnak a csarnok acél oszlopai és kész az ipari padló, valamint a kerítés. A Brikettáló üzem évi 10-12 ezer tonna kapacitással bír majd.
Ismét „ Karácsony Kupa ”                             2011. december 14.
A Fehérgyarmati Football Club Elnöksége, valamint a Fehérgyarmati Városi Diák- és Szabadidősport Szervező Bizottság az idén is megrendezi a hagyományos és nagysikerű „ Karácsony Kupa ” teremlabdarúgó tornát. A sportesemény 2011. december 27-30-án kerül megrendezésre a Városi Sportcsarnokban.
A rendezvényre hívjuk és várjuk a focit kedvelő közönséget!
Visszatekintés a 2010. évi „ Karácsony Kupa ” végeredményére:
  I. Triagró
 II. Veracruz
III. Mike Fc
IV. Winner's
Különdíjak:
Legjobb mezőnyjátékos: Csáky Róbert (Veracruz)
Legjobb kapus: Boros Gábor (Triagró)
A torna gólkirálya: Katona György (Winner's)
Legjobb fehérgyarmati játékos: Koncz Tibor (Winner's)

Mesedélutánt tartottak a Deák Ferenc Gimnázium diákjai
Fehérgyarmat, 2011. december 12. – A K&H gyógyvarázs program a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő gyermekosztályán második alkalommal szervezte meg meseolvasó kisdoktorok kezdeményezését. A rendezvényen a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium diákjai karácsonyról szóló mesékkel szórakoztatták a beteg gyerekeket. A diákok a tél során két alkalommal látogatták meg a kórház gyermekosztályát, hogy meséljenek az ott gyógyuló kicsiknek.
Ju-jutsu eredmények
XVII. Kecskemét Kupa Országos Ju Jitsu Versenyen a Fehérgyarmati Ju-jutsu
Clubjának eredményei:
Lakatos Valentin grappling gi kadett 79+ ezüstérem, Lakatos Valentin felnőtt randori 95 kg. aranyérem, Lőrinc Ottó grappling gi kadett 63 kg. aranyérem, Stamusz Péter grappling gi kadett 79 kg. ezüstérem.
Karácsonyfa állítás a Művelődési Ház előtt  2011. december 5.
Idén a "város karácsonyfáját" valamint az Általános Iskoláknak egy-egy  karácsonyfát Vincze László Akácfa utca 67. szám alatti lakos ajánlotta fel. A kivágást és a fa felállítását a Tömöttvár 2007. Közhasznú Nonprofit Kft. emberei Nagy Gáspár vezetésével végezték el. A fa felállításához a Fehérgyarmati Építőipari Kft. ajánlotta fel darús kocsiját, az elszállításhoz Szabó László magánfuvarozó járult hozzá tehergépkocsijával. A  díszítést a Fehérgyarmati Önkéntes Köztestületi Tűzoltó Egyesület végezte el.
Híreink:
2011 novemberi híreink
2011. októberi híreink
2011. szeptemberi híreink
2011. augusztusi híreink
2011. júliusi híreink
2011. júniusi híreink
2011. májusi híreink
2011. áprililsi híreink
2011.márciusi híreink
2011.februári híreink
2011.januári híreink
2010.decemberi híreink
2010. novemberi híreink
2010. októberi híreink
2010. szeptemberi híreink
2010. augusztus
2010. júliusi események
Összedőlt a Fehérgyarmati víztorony
2010. júniusi eseményeink
2010. májusi eseményeinkVI. GYARMATI VIGASSÁGOK
HASZNOS HÍREK

Magyarország időjárása:

Hőtérkép
12 órás Animált Felhőkép Magyarországról

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters