NAVIGÁCIÓ:

ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmati  Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail: attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.huVárosunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei
K É P G A L É R I Á K:
Séta Fehérgyarmaton 2011. március 15.
Belvíz elleni védekezés 2010. december
Víztorony további bontási munkálatok
2010. november 22-30.
Füstmentes nap
Október 23-ai megemlékezés
Fedett kiülő elhelyezése
a Május 14 téren 
Avató ünnepség a Május 14 téren 
2010. július 13. Délutáni helyszini szemle képekben
Helikopteres szúnyogírtás
Virágzott a Tisza
A FELÚJÍTOTT VÁROSI GALÉRIA ÁTADÁSA
A PEDAGÓGUSOKAT KÖSZÖNTÖTTÜK
Városi Szociális Központ Bővítése
2010. június 25.
2010. MAJÁLIS
ÚJ ÓVODAI UDVARI JÁTÉKOK ÁTADÓ ÜNNEPSÉGE A SZENT ISTVÁN TÉREN
Új Városi Galéria felújítása,
Új lakóotthon építése
Új udvari játékok óvodáinkban
még több galéria
2011. februári híreink
Megalakult a Polgárőr Egyesület                                 2011. február
Tisztelt Fehérgyarmatiak !
Városunkban 2011. február 15-én a közrend, közbiztonság és közlekedésbiztonság további javítása érdekében Polgárőr Egyesület alakult 42 fő alapító taggal. Az Egyesület tagjai a bírósági bejegyzést követően –  várhatóan 1,5- 2 hónap elteltével -  társadalmi munkában  vigyáznak Önökre és javaikra. A konkrét szakmai munka megkezdése után számítunk segítő közreműködésükre, hogy városunkat a Rendőrséggel és az Önkormányzattal közösen szebbé, tisztábbá  és biztonságosabbá tegyük!
                                Tisztelettel:  
Dr. Görbe Zsolt ny. rendőr őrnagy
                                                                                                                              Egyesület elnöke

Cinkefőző Fesztiválon jártunk.                                  2011. február 19.
A fesztiválon 20 főzőcsapat vett rész.  Érkeztek csapatok Brazíliából, Ausztriából, Székelyföldről, Szatmárból, Kárpátaljáról is.
Fehérgyarmat város is részt vett a főzőversenyen. Esztétikusan feldíszített főzősátorban várták a vendégeket. A főzőcsapat a babgulyás, a töltött káposzta és a marhapörkölt mellett számtalan süteménnyel próbált minél jobb eredményt elérni a főzőversenyen. A sütemények közül különleges érdeklődés fogadta a puliszkatortát, mely az alapvető hozzávalók mellett szilvalekvárral lett ízesítve. A Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium konyhai dolgozói és a Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal dolgozói alkották a főzőcsapatot.
A köszöntőt Sarkady Pál a település polgármestere és
Dr. Tilki Attila a térség országgyűlési képviselője mondta
. A rendezvény fővédnöke
Dr. Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium Parlamenti Államtitkára volt, a védnöke pedig Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Elnöke volt.

Míg a csapatok a főzéssel, sütéssel voltak elfoglalva, a színpadon folyamatosan kulturális műsorokkal szórakozatták a vendégeket. Fellépett a braziliai Cacapava do Sul település „Os Chimangos” néptánc együttes, valamint az ausztriai hagyományőrző is felléptek.
Fehérgyarmat Város csapata "cinke" kategóriában III. helyezést ért el.
Farsang az óvodában                                                  2011. február

Az óvodában a téli ünnepkör lezárása a farsang. Jellegéből adódik a mókázás, jókedv, más csoportok bevonása. Így történt ez a József Attila utcai óvodában is. A mindenki saját maga választotta ki, hogy milyen jelmezben szeretne szerepelni, volt itt obelix, lovag, indián, pókember, hercegnők, tündérek, varázsló, kalóz stb.
A mókázás után következett a party. Sütemények,  várták a gyerekeket melyeket a szülök készítettek.
Egyeztetés csapadék és belvízelvezetésről            2011. február 8.
Az elmúlt hetek, sőt hónapok hiradásai alapján elmondható, hogy hazánkban soha nem látott problémává nőtt a belvíz-helyzet. Láthattuk a televízióban, hogy miképpen mentek tönkre épületek, sok esetben családok egzisztenciái. Fehérgyarmaton továbbra is a károk minimalizására és a megelőzésre fekteti a hangsúlyt a város vezetése.
2011. február 1-én 16 órakor a polgármesteri hivatalban, egyeztető tárgyalást vezetett Dr. Tilki Attila polgármester Fehérgyarmat város csapadék és belvíz elvezetésével kapcsolatban. A tárgyalás eredményeként a Felső-Tisza-Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ígéretet tett arra, hogy a befogadók rendbetételét követően megkezdik a város belterületén található árkok takarítását - együttműködve a „Tömöttvár 2007” Közhasznú Nonprofit Kft.-vel és a Polgármesteri Hivatallal. A munka menete a befogadóktól elindulva a város belterülete felé haladva történik majd. Az árkok takarítását a közmunka program keretében alkalmazott fehérgyarmati regisztrált munkanélküliek végzik. A munkák befejezését követően felkészülten várhatjuk a hóolvadást és a nagyobb extrém esőzéseket.
Egyedi értékek – közös jövő                                    2011. február
Korszaknyitó turisztikai összefogás Szatmár – Beregben.
Hosszú távú együttműködési szándékról tettek tanúbizonyságot három kis
térség településvezetői.

Három kistérség elnökei írtak alá turisztikai együttműködési megállapodást Tivadaron, a Református Ifjúsági Üdülőközpontban tartott egyeztető fórumon. A találkozó különlegessége, hogy először ültek a felek egy asztalhoz, hogy összehangolják turisztikai terveiket és elképzeléseiket.
A találkozón Dr. Tilki Attila, a  Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke az összefogás erejét és a terület egyedi értékeit  hangsúlyozta. A három kistérség történelmileg egybenőtt, közös gyökerekkel rendelkezik. A vonzerők egyediek, de ezek nem kizárják, hanem erősítik egymást. Az idelátogató turista európai szinten is egyedülállónak számító látványosságokkal találkozik. Filep Sándor, a Beregi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzatok és a turisztikai szolgáltatók munkájának összehangolása új lendületet adhat a térség idegenforgalmának. Forján Zsolt elnök, a Csengeri Többcélú Kistérségi Társulás nevében jó példákkal támasztotta alá a közös gondolkodásban rejlő lehetőségeket.
Az ülésen részt vett  Vig Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. koordinátora, aki beszédében üdvözölte azt a közös szándékot, mely egy öntudatos, önmagában bízó, értékeit és hagyományait ismerő és azokból építkezni tudó közösség létrehozását sürgeti. Lényeges, hogy a formálódó szövetségben a vállalkozások, önkormányzatok és a civil szervezetek egyaránt megtalálják a helyüket.
Cél, hogy még több vendég érkezzen, többet lásson, több időt töltsön a térségben – és a híres szatmár-beregi vendégszeretet megtapasztalva vissza is térjen oda.


VI. GYARMATI VIGASSÁGOK

Fehérgyarmati webkameraFehérgyarmati webkamera

HASZNOS HÍREK
Magyarország időjárása:

Hőtérkép
12 órás Animált Felhőkép Magyarországról

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters