NAVIGÁCIÓ:

ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmati  Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail: attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu


Városunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei


2.oldal

Fehérgyarmati webkamera
Fehérgyarmati webkamera

K É P G A L É R I Á K:
NAGYCSOPORTOS ÓVODÁSOK A JÓZSEF ATTILA UTCAI OVIBAN Föld napja az Óvodában
Séta Fehérgyarmaton 2011. március 15.
Belvíz elleni védekezés 2010. december
Víztorony további bontási munkálatok
2010. november 22-30.
Füstmentes nap
még több galéria
2011. júniusi híreink
Kiállítás a Galériában
Június 6-án, hétfőn került sor a Városi Galériában a Jánkmajtisi Napköziotthonos Óvoda óvodapedagógusainak „folton-folt” alkotásaiból rendezett kiállítás megnyitójára. A kiállítást Győri József Bálintné Jánkmajtis polgármesterasszonya nyitotta meg. Beszédében ismertette hogyan, s milyen előzményekkel valósulhatott meg ez a kiállítás.
„A Comenius akció az óvodáktól a középiskolákig minden közoktatási intézménynek nyújt pályázati lehetőséget. Célja, hogy hozzájáruljon a közoktatás minőségének fejlesztéséhez, kiemelten támogatja a multikulturális környezetben történő tanulást, amely az európai állampolgárság sakköve, a hátrányos helyzetű csoportok támogatását. Lehetővé teszi, hogy európai közoktatási intézmények nemzetközi együttműködés keretében együtt dolgozzanak. A jánkmajtisi óvoda vezetése 2010-ben eredményesen pályázott a Tempus Közalapítvány – COMENIUS – Egész életen át tartó tanulás –iskolai együttműködések – MINI MAGIC STEPS „Kicsi varázslatos lépések” című projektre. Ennek keretében 6 ország fogott össze (Törökország, Litvánia, Lettország, Anglia, Svédország, Magyarország hátrányos helyzetű térségeinek óvodái) és egyenrangú partnerként működnek együtt, hogy az általuk közösen kidolgozott projektet minél eredményesebben valósíthassák meg. A projekt része az is, hogy a partnerek időnként személyesen is találkozzanak, s jobban megismerjék egymást. Első találkozás 2010-ben Londonban volt, a jánkmajtisi óvodapedagógusok második útja júniusban Svédország lesz. A 2 éven át tartó együttműködés hozzásegíti az intézményeket a nemzetközi kapcsolataik bővítéséhez, ápolásához valamint a pedagógusok nyelvi, kommunikációs képességeinek és a gyerekek nyelvtanulási motivációjának erősítéséhez, a projektmódszer meghonosításához, hozzájárul a kommunikációs és információs technológiák alkalmazásához a nevelésben.
Az itt kiállított művekben benne van az alkotók szíve-lelke, egyénisége. Egy látásmód, amit csak ő lát, technika, gondolat, kézügyesség. Ezzel is arra tanítva mindenkit: lehet, hogy a művészetet a múzeumokban találjuk, de a szépség ott van mindenütt: a levegőben, a földön, a textíliák, a papírok felületén.”
A megnyitó gondolatok után zenés-verses összeállítást láthattak, hallhattak a jelenlévők Drótos Mihály előadásában.
Ballagás a József Attila utcai Óvodában
Egyszerű állam                                                          2011. június 8.
2011. június 08-án 12 órai kezdettel került sor a Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatalban az „Egyszerű Állam” konferenciára, mely a vállalatok adminisztrációs terheinek csökkentésére irányuló országos konzultáció sorozat része. A konferenciát Dr. Tilki Attila polgármester a térség országgyűlési képviselője, valamint Szepessi Balázs az Nemzetgazdasági Minisztérium Parlamenti és Gazdaságstratégiai Államtitkárságának Titkárságvezetője nyitotta meg. A jelenlévő vállalkozók aktívan vettek részt a konferencián, véleményükkel, hozzászólásaikkal segítve a konzultációs folyamatot.
Pedagógusainkat köszöntöttük
Híreink:
2011.májusi híreink
2011.márciusi híreink
2011.februári híreink
2011.januári híreink
2010.decemberi híreink
2010. novemberi híreink
2010. októberi híreink
2010. szeptemberi híreink
2010. augusztus
2010. júliusi események
Összedőlt a Fehérgyarmati víztorony
2010. júniusi eseményeink
2010. májusi eseményeinkVI. GYARMATI VIGASSÁGOK

HASZNOS HÍREK
Magyarország időjárása:

Hőtérkép
12 órás Animált Felhőkép Magyarországról

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters