NAVIGÁCIÓ:

ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmati  Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail: attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu

Városunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei


2.oldal

Fehérgyarmati webkamera
Fehérgyarmati webkamera

K É P G A L É R I Á K:
NAGYCSOPORTOS ÓVODÁSOK A JÓZSEF ATTILA UTCAI OVIBAN Föld napja az Óvodában
Séta Fehérgyarmaton 2011. március 15.
Belvíz elleni védekezés 2010. december
Víztorony további bontási munkálatok
2010. november 22-30.
Füstmentes nap
még több galéria
Ünnepi fények                                                      2011. november 28.
A fehérgyarmatiak megszokták, hogy december elején a városközpont az esti és éjszakai órákban ünnepi fényt áraszt. Korábban vállalkozók végezték a szerelési munkákat, de már megszokhattuk, hogy néhány éve a  Fehérgyarmati Önkéntes Köztestületi Tűzoltó Egyesület segít.
Az Egyesület közel  11 fűzért és 11 oszlopdíszt szerelt fel,  valamint a tűzoltók közel 200 égőt is kicseréltek.
A fények december 4-től január 5-ig világítanak.
Őszi séta a városunkban                                 2011. november 21.
Polgári védelmi mozgósítási gyakorlat Fehérgyarmaton
2011. november 21-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésével, országos lakossági riasztó és tájékoztató gyakorlattal és véradással egybekötött országos polgári védelmi mozgósítási gyakorlat levezetésére kerütl sor.
Kiállítás a Városi Galériában                          2011. november 18.
November 18-án Soós Endre magángyűjteményéből származó futballrelikviák
és a Fehérgyarmati Futball Klub történetét megjelenítő
korabeli újságcikkek és archív fotók kiállításának megnyitójára került sor a Városi Galériában.A kiállítást megnyitotta: BUZÁNSZKY JENŐ az Aranycsapat legendás tagja, köszöntőt mondott:
DR. TILKI ATTILA városunk polgármestere.
Tajvani nagykövetasszony látogatása        2011 november 15.
Marietta Kao Liau Dr. Tilki Attila polgármester úr meghívására kíséretével városunkba látogatott. Nem jött üres kézzel. A Budapesten székelő Tajvani Nagykövetség 2000 USA dollárt utalt át az önkormányzat fenntartásában működő óvodák gyermekei számára. Ez 1.265.461,- Ft-ot jelentett, amelyből örömmel vásároltak az óvónők gyermekjátékokat, fejlesztőeszközöket.
2011. november 15-én ünnepség keretében adta át az ajándékokat a nagykövetasszony a Szent István téri óvodában a gyermekeknek.
A játékokból mindhárom óvodai egységbe jutott (Hadház út, Tavasz út, Szent István tér), amelyet örömmel vettek birtokba a kicsik.
A nap folyamán a vendégek még rövid látogatást tettek a Bárdos iskolában, ahol a művészeti csoportok munkájába pillantottak be.
Átadták a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság új épületét
Fehérgyarmati Rendőrkapitányság
Fehérgyarmat - 2011. november 11-én 10.00 órai kezdettel került sor a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság új épületének ünnepélyes átadására.
A felújított épületet Dr. Hatala József r. altábornagy országos rendőrfőkapitány, Dr. Tarcsa Csaba r. ezredes a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság vezetője és Dr. Tilki Attila Fehérgyarmat város polgármestere adta át ünnepélyes keretek között Takács Zsolt r. alezredes a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság vezetőjének. 
A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság történeti áttekintése:
A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság a most elhagyott objektumába 1986-ban költözött be, körülbelül 60 fős állománnyal. Maga az épület már akkor is közel 80 éves volt, mivel az 1900-as évek elején épült. Eredeti funkcióját tekintve az akkori területi vízügyi hatóság irodaházaként, majd a II. világháború után néhány évig mezőgazdasági szakiskolaként hasznosították. Később volt pártszékház, majd egy jelentősebb felújítás után költözött bele az akkori rendőrkapitányság. Az akkori viszonyoknak megfelelően az épület megfelelő komfortú elhelyezést biztosított az ott dolgozók számára, az évek során azonban elhasználódott, jelentősebb összegű felújítás és ráfordítás nélkül napjainkra nem volt képes a funkciója betöltésére.
A rendőrkapitányság a most átadott objektumba történő átköltözése évek óta napirenden volt, hiszen már több éve, a rendőrség és határőrség integrációját követően az akkori Fehérgyarmati Határvadász század szervezeti létszáma folyamatosan csökkent, a megváltozott feladat és hatásköri rendszerben pedig nem is tudott tovább dolgozni szervezeti átalakítás nélkül. Ennek nyomán meghozott vezetői döntések eredményeként a mai napig is új és modern, 2004. évben közel 194 millió forintból megépült (COP’ 2001 beruházás keretében 60 % schengeni támogatás 40 % Belügyminisztériumi saját forrás) épület megüresedett, így lehetőséget kapott a kapitányság az átköltözésre. Az objektum rendőrkapitánysági funkcióra történő átalakítása, valamint az átköltözéssel kapcsolatosan felmerülő egyéb költségek fedezésére az Országos Rendőr-főkapitányság 11 millió forintot biztosított.
 
A most befejeződött átköltözéssel egy hosszú évek óta meglévő probléma került megoldásra, a rendőrkapitányság állománya a korábbinál sokkal komfortosabb elhelyezési körülmények között végezheti munkáját, ami vélhetőleg pozitív kihatással lesz annak minőségére is. Az itt dolgozók, az épületet jelenleg birtokba vevő rendőrök, eddigi munkájukkal ki is érdemelték ezt a lehetőséget, hiszen elért eredményeikkel folyamatosan a megye egyik legjobban teljesítő kapitánysága, nyomozásaik eredményessége pedig még országos viszonylatban is évek óta az élvonalban van.
forrás: SZON
Beruházásaink                                                   2011. november 2.
Szatmári úti kerékpárút Damjanich utcai körforgalmak Szent István téri Óvoda
Híreink:
2011. októberi híreink
2011. szeptemberi híreink
2011. augusztusi híreink
2011. júliusi híreink
2011. júniusi híreink
2011. májusi híreink
2011. áprililsi híreink
2011.márciusi híreink
2011.februári híreink
2011.januári híreink
2010.decemberi híreink
2010. novemberi híreink
2010. októberi híreink
2010. szeptemberi híreink
2010. augusztus
2010. júliusi események
Összedőlt a Fehérgyarmati víztorony
2010. júniusi eseményeink
2010. májusi eseményeinkVI. GYARMATI VIGASSÁGOK
HASZNOS HÍREK

Magyarország időjárása:

Hőtérkép
12 órás Animált Felhőkép Magyarországról

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters