NAVIGÁCIÓ:

ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmati  Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail: attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu

Városunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei


2.oldal

Fehérgyarmati webkamera
Fehérgyarmati webkamera

K É P G A L É R I Á K:
NAGYCSOPORTOS ÓVODÁSOK A JÓZSEF ATTILA UTCAI OVIBAN Föld napja az Óvodában
Séta Fehérgyarmaton 2011. március 15.
Belvíz elleni védekezés 2010. december
Víztorony további bontási munkálatok
2010. november 22-30.
Füstmentes nap
még több galéria
Október 23-ai megemlékezés képekben
Megkezdődtek a körforgalmi beruházások  2011. október 21.
Fehérgyarmat, Kossuth tér (4127 sz. ök .út) – Kisgyarmat utca (4127 sz. ök .út) – Vörösmarty u. - Damjanich u. ( Beruházási értéke: 74.094.800 Ft) , valamint a  Fehérgyarmat, Damjanich u.– Erdősor u. - Bocskai u. – Kölcsey F. u. (Beruházási értéke:41.765.625Ft) kereszteződésében építendő körforgalmi csomópontokban augusztus, szeptember hónapban közműkiváltási munkák folytak, valamint a kivitelezéshez szükséges tervek kidolgozása történt meg. A napokban a nyomvonal kitűzése történik és reményeink szerint a  kivitelezési munkák gyors ütemben haladnak , hogy a 2011 november végi átadás megtörténjen a két körforgalmi csomópontban.
Megújul a Szent István téri Óvoda                 2011. október 6.
Fehérgyarmat Város Önkormányzata a belügyminiszter 7/2011 (III.9.) BM rendelete, az önkormányzatok feladatellátást szolgáló fejlesztésekhez kapcsolódó központosított előirányzatokból származó támogatási felhívására pályázatot nyújtott be, melyet 17.472.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesített a belügyminiszter. A benyújtandó pályázatok közül támogatásban az részesült, amely a fenntartási költségek csökkentését célozta meg. A választás a több óvodai csoport foglalkozásainak helyszínt adó Szent István téri óvoda épületének felújítására esett.
A beruházás eredményétől az önkormányzat a feladat ellátási hely energiaköltségeinek csökkentését várja, mely 2012-ben a 30%-ot, az energia árak növekedése miatt 2013-ban a 37%-os csökkenést is elérheti.
A felújítás alatt a következő építőipari munkákat végzik el:
nyílászárók cseréje műanyag kültéri nyílászárók beépítésével, homlokzati hőszigetelés üveg szövetháló erősítéssel, külső vakolással, tetőszerkezet átépítése, fedése trapéz lemezzel.
A parlamenti válogatott is pályára lépett a fehérgyarmati futballgálán                                                  2011.október 1.
Fehérgyarmat, 2011. október 1., szombat (MTI) – A magyar parlamenti válogatott játékosai mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg, a kárpátaljai Ugocsa és a romániai Szatmár megye politikus-futballistái is pályára léptek az öregfiúk-futballgálán szombaton Fehérgyarmaton.
A helyi futballegyesület szervezte tornára több mint százan voltak kíváncsiak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település sportpályáján. Az Országgyűlés csapata a két mérkőzésre több “idegenlégióst” igazolt, a csapatot szabolcsi országgyűlési képviselő és polgármester is erősítette.
Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk felhívni a figyelmet a sportra és az egészséges életmódra, illetve arra, hogy az ország legkeletibb megyéjének legkeletibb szegletében egymásra vagyunk utalva és csak közösen tehetünk a boldogulásért – mondta Tilki Attila, Fehérgyarmat polgármestere, Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő az MTI-nek. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott a mozgás és a játék örömét emelte ki, amelyet át kell adni a fiataloknak.
A sport tartást ad, de a tehetség és a teljesítmény is nagyon fontos – hangsúlyozta a kormánymegbízott, hozzátéve, a jellem és a magatartás hatványozottan felértékelődik, mert a sportolók – a politikusokhoz hasonlóan – ismert emberek. Vinnai Győző megemlítette, hogy a megye több híres labdarúgóval büszkélkedhet, így például Dzsudzsák Balázzsal és Rudolf Gergellyel.
A Magyar Zoltán vezette, többek között Fenyvesi Mátét, Papcsák Ferencet, Krakkó Ákost és Román Istvánt soraiban tudó parlamenti válogatott az első mérkőzésen döntetlenre végzett a fehérgyarmati öregfiúk csapatával. A csatárként játszó Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, aki gólt is szerzett a mérkőzésen, az MTI-nek elmondta: a Parlament csapata hetente egy-két meghívást kap, és a Kárpát-medence több településén játszott már mérkőzéseket.
Legutóbb Zágrábban léptek pályára, ahol a horvát parlamenti válogatottat győzték le 2:0 arányban, azt megelőzően az Üllői úton a román együttes ellen nyertek. A csapattagok közül sokan játszottak alsóbb osztályú, elsősorban NB III-as csapatokban, így a parlamenti gárda nagyon összeszokott, baráti közösséggé alakult át – mondta Papcsák Ferenc.
A Kárpátaljáról érkezett labdarúgók egy csapatot alkottak a Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke által vezetett, többségében a nagykárolyi térségből érkezett futballistákkal, a focit kedvelő szenátorokkal. Breznovics László, a Kárpát Megyei Tanács költségvetési bizottságának elnöke, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alelnöke az MTI-nek arról beszélt: különleges élményt jelent a kárpátaljai futballisták számára a határon átnyúló tornán való részvétel, mivel a pártállam évtizedeiben sokáig el voltak zárva ettől, a magyar futballvilágtól.
A csapatban a magyar parlamenti gárdához hasonlóan olyan politikusok és polgármesterek kaptak játéklehetőséget, akik helyi szinten korábban futballisták voltak, most pedig a politikai pályán igyekeznek rúgni a “gólokat” – fűzte hozzá Breznovics László.
A fehérgyarmati tornát egyébként Kárpátalja és Szatmár megye közös csapata nyerte, megelőzve a helyi öregfiúkat és az Országgyűlés csapatát.
- MTI -
Híreink:
2011. szeptemberi híreink
2011. augusztusi híreink
2011. júliusi híreink
2011. júniusi híreink
2011. májusi híreink
2011. áprililsi híreink
2011.márciusi híreink
2011.februári híreink
2011.januári híreink
2010.decemberi híreink
2010. novemberi híreink
2010. októberi híreink
2010. szeptemberi híreink
2010. augusztus
2010. júliusi események
Összedőlt a Fehérgyarmati víztorony
2010. júniusi eseményeink
2010. májusi eseményeinkVI. GYARMATI VIGASSÁGOK
HASZNOS HÍREK

Magyarország időjárása:

Hőtérkép
12 órás Animált Felhőkép Magyarországról

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters