X. GYARMATI VIGASSÁGOK

 
  NAVIGÁCIÓ:

  ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmati  Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail: attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu

  K É P G A L É R I Á K:
   
még több galéria


Városunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei

  2012 januári hírek
Grund Fehérgyarmaton                                               2012. január 27.
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága által a SPO-SZALÉT-2011 kódszámon kiírt pályázati konstrukció) keretein belül a Fehérgyarmat Grund pályázatuk 10.463.002,- Ft támogatásban részesült. A beruházás összértéke: 18 781 375 Ft
A kiírás által nyújtott lehetőségen keresztül olyan ingyenes szabadtéri szabadidősport létesítményt jön létre. A szabadidő hasznos eltöltésén túl közvetlenül és hatékonyan segíti a gyerekek, fiatalok képességeinek fejlődését, a sikeres iskolai részvételt, a társadalmi problémák (rongálás, alkoholizmus, droghasználat, „csellengés”) csökkenését, a helyi (lakótelepi) közösség erősödését, az épített és természeti környezet fenntartható megőrzését.
A Bessenyei út melletti fejlesztés értéknövelő, akár az ingatlanpiac szempontjából, de ezen túlmenően mozgósítja az emberek közösségi aktivitását. A fejlesztés összességében úgy javítja a kevésbé tehetősek életkörülményeit, hogy egyben szolgálja az esélyegyenlőséget is. A program keretében Fehérgyarmaton olyan sportpálya kerül kialakításra, melyek sportcélú és mozgásközpontú közösségi szolgáltató térként működik majd minden nap 08.00-22:00-ig. Az esti órákban korszerű világítás segíti a zavartalan sportolási lehetőséget az érdeklődőknek.
A következő csapatsportokat gyakorolhatják majd a megvalósult sportpályán a lakosok: kosárlabda, röplabda, tenisz, kézilabda, kisfoci. A beruházás terveink szerint 2012 májusában fejeződik be. A pálya méretei: 24*12 méter lesz.
  Állampolgársági eskütétel                                             2012. január 5.
A januártól beadható egyszerűsített honosítási kérvények után a honosítást kérőknek  már csak magyar nyelvismeretüket, s felmenőik magyar származását kell bizonyítaniuk.

A Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal előadói termében
Dr. Tilki Attila polgármester előtt 37 Kárpátaljai és Erdélyi magyar tett állampolgársági esküt.

2011. január 1-óta városunkban több mint 550-en éltek eskütételi lehetőségükkel.
  Egységes katasztrófavédelmi szervezet              2012. január 3.
 Az egységes állami katasztrófavédelmi szervezet január másodikai országos ünnepségét követően a mai napon, megyei szinten is megtörtént a parancsnokság átvétele. 
2012. január elsején hatályba lépett a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló CXXVIII. törvény, mely szerint a hivatásos tűzoltóságok a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok szolgálati alárendeltségébe kerültek.
A mai napon Csepely Zsigmond tű. ezredes a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója átvette a parancsnokságot a hivatásos tűzoltóságok állománya felett. 
Elsőként a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóságot köszöntötte, ahol a Himnusz közös eléneklése után, tájékoztatta a tűzoltókat az új feladatokról, a velük szemben támasztott követelményekről. A parancsnokság átvételét követően a megyei igazgató zászlószalagot kötött a Tűzoltóság csapatzászlójára, majd olvasóparancs ismertetésére került sor.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója 2012. január elsejei hatállyal megbízta Varga Béla tű. alezredest a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetői feladatainak ellátásával, valamint kinevezte Kozák Attila tű. őrnagyot a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóság parancsnokává. Az állománysorakozó a Szózattal ért véget. 
Ezt követően az ezredes a Tűzoltó Múzeumban tartott sajtótájékoztatót a helyi média képviselőinek az egységes katasztrófavédelmi szervezetről.
A megye tűzoltóságain – Nyírbátorban, Mátészalkán, Kisvárdán és Záhonyban – hasonlóképpen zajlott le a parancsnokság átvétele, valamint a kinevezések és megbízások bejelentése.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója 2012. január elsejei hatállyal kinevezte Tamás Ferenc tű. őrnagyot a Nyírbátori Hivatásos Tűzoltóság Parancsnokává, ezzel egy időben megbízta a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetői feladatainak ellátásával. A Fehérgyarmati Hivatásos Tűzoltóság parancsnokává Bartha Sándor tű. alezredest nevezte ki.


Január elsejei hatállyal kinevezte Kovács Miklós tű. alezredest a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjévé, valamit kinevezte Szabó Imre tű. alezredest a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóság parancsnokává.
A Főigazgató 2012. január elsejei hatállyal kinevezte Kis-Szabó Ferenc tű. alezredest a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóság Parancsnokává, ezzel egy időben megbízta a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetői feladatainak ellátásával.
Kinevezte továbbá Tisza István tű. őrnagyot a Vásárosnaményi Hivatásos Tűzoltóság parancsnokává, valamint Pócsik Zoltán tű. alezredest a Záhonyi Hivatásos Tűzoltóság Parancsnokává.
Csepely Zsigmond tű. ezredes hangsúlyozta, a biztonság megteremtéséhez a megelőzés, valamint a szakmai felkészültség nélkülözhetetlen. Ennek reményében kívánt sikeres és hatékony munkát az állomány tagjainak.
 
                                                                                           Cikk: Tóth Gabriella tű. hadnagy
Fotók: Sz-Sz-B MKI; Kőrizs József

  Városunkban is köszöntötték az új évet a kéményseprők
A Carbon-Szaksz Kéményseprői Bt. munkatársai felkeresték a várost, hogy köszöntsék az új esztendőt.

Dr. Tilki Attila polgármester köszönettel fogadta a látogatást.
  Híreink:
2011. decemberi híreink
2011. novemberi híreink
2011. októberi híreink
2011. szeptemberi híreink
2011. augusztusi híreink
2011. júliusi híreink
2011. júniusi híreink
2011. májusi híreink
2011. áprililsi híreink
2011.márciusi híreink
2011.februári híreink
2011.januári híreink
2010.decemberi híreink
2010. novemberi híreink
2010. októberi híreink
2010. szeptemberi híreink
2010. augusztus
2010. júliusi események
Összedőlt a Fehérgyarmati víztorony
2010. júniusi eseményeink
2010. májusi eseményeinkHASZNOS HÍREK


Magyarország időjárása:

Hőtérkép
12 órás Animált Felhőkép Magyarországról

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters