X. GYARMATI VIGASSÁGOK

 
  NAVIGÁCIÓ:

  ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmat Város Önkormányzat  Polgármesteri Hivatala
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail: attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu

  K É P G A L É R I Á K:
még több galéria


Városunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei

   2012. Júniusi híreink
Életminőséget javító rendezvénysorozat                           2012. június
A Szatmár-Beregi Újszülöttekért Alapítvány a  LEADER fejezetének végrehajtásához kapcsolódó pályázati támogatás keretében, az „Épen – Időben” című projektet valósítja meg.
Fiatalok részére 5 alkalomból álló, alkalmanként 3 napot érintő, életminőséget javító rendezvénysorozattal.
A cél fiatalokkal megismertetni az egészséges életmódhoz, egészséges környezethez kötődő alapismereteket az egészséges táplálkozás alapjait, tudatosuljon bennük a személyes higiénia fontossága, bővüljön tudásuk saját egészségi állapotukról.
A program minden tevékenységéinek megvalósítása szakemberek (szakorvosok, dietetikus, stb.) részvételével történik, és célban megfogalmazottakat valósítja meg. A tábor teljes időtartamára az alapítvány 24-órás felügyeletet biztosít a gyerekeknek, napi 5 étkezéssel.
A programban részt vevő gyerekek személyszállításában Fehérgyarmat – Túristvándi útvonalon jelentős partneri segítséget nyújott a Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás és elnöke Dr. Tilki Attila, a társulás autóbuszának rendelkezésre bocsátásával.
Virágzott a Tisza Tivadarnál                                               2012. június 27.
550 millió forint fejlesztési pénz odaítéléséről döntött
a Szatmár LEADER elnöksége                                           2012. június 25.
2012. május 16-i ülésén döntött a Szatmár Leader Közhasznú Egyesület elnöksége a 2011. év végén beadott LEADER pályázatok minimum pontszámairól. A döntés értelmében 550 millió forintot osztottak szét a 68 nyertes pályázó között.
„Külön örömömre szolgál, hogy a támogatásban részesült pályázatok 60%-a vállalkozás alapú fejlesztés, így a kormány vállalkozásélénkítő törekvése helyi szinten is érvényre tud jutni. A vállalkozások mellett figyelmet szentelünk a civil szervezetek megerősítésének is, de kiemelt szempont volt a Szatmári Fesztivál rendezvényeinek és egyéb rendezvények támogatása is.
A mai napon is egy ilyen esemény megnyitóján vagyunk jelen Szamoskéren, mely „Együtt a Szatmárban” címet kapta. Osztom Teremi László polgármester úr véleményét, miszerint ha elemezzük a helyi identitás erősítése érdekében tett lépéseket, elmondható, hogy egy településen élő közösség akkor működőképes, ha megfelelő a helyben élők összetartása, véleményük megismerése. A mindennapi élet és a gazdasági együttműködés mellett elengedhetetlen az összetartozás erősítéséhez a szellemi és kulturális rendezvények által kínált kikapcsolódási lehetőség. Mindezek szem előtt tartásával Szamoskér a Szatmárban élő fiatalok számára a szatmári térség értékeit bemutató és népszerűsítő, több részből álló rendezvénysorozatot valósít meg. A rendezvények alkalmával első sorban a helyi, térségi értékek bemutatása, megismertetése mellett kulturális, szabadidős, helyi identitástudatot növelő és egészséges életmódot népszerűsítő programok is megszervezésre kerülnek. ” – mondta Dr. Tilki Attila, a Szatmár Leader Közhasznú Egyesület elnöke.
Leégett egy ház tetőszerkezete az Ady Endre utcában     2012. június 22.
2012. 06. 22.-én reggel 07óra 09 perckor érkezett a tűzjelzés a Fehérgyarmati Önkormányzati Tűzoltóság híradó ügyeletére, mely szerint Fehérgyarmaton az Ady Endre u. 65. szám alatti lakóházba villám csapott és a lakóház tetőszerkezete ég. A Katasztrófavédelem ügyelete II.-es riasztási fokozat mellett a Fehérgyarmati Önkormányzati Tűzoltóságon kívül a Mátészalkai és Nyírbátori Hivatásos Tűzoltóság egységeit riasztotta az esethez. A jelzést követő második percben helyszínre érkezett Fehérgyarmati Tűzoltók 7 óra 24 percre a lánggal égést megszüntették, azaz a tűzet, lefeketítették. A kiérkező Mátészalkai Hivatásos Tűzoltó egység parancsnokának irányításával az utómunkálatok 9 óra 20 perckor fejeződtek be. A tűzeset során személyi sérülés nem történt, viszont jelentős anyagi kár keletkezett, a lakóépület tetőszerkezete szinte teljesen megsemmisült. Az elsődleges információk szerint a villám a tetőn elhelyezett TV antennába csapott és ettől gyulladhatott meg a tetőszerkezet.
 Minta lehet a bajor napenergia hasznosítása a Szatmár-Beregi térségben
Az energia árak folyamatos emelkedése miatt Magyarországon is egyre nagyobb figyelem irányul a megújuló energiák hasznosítására. A Nyugat-európai országok pozitív példáját követve hazánkban is egyre kedvezőbb szabályozókkal (kötelező átvétel, szaldós elszámolás) ösztönzi a kormány a megújuló forrásokra alapuló energiatermelést; továbbá számos pályázati lehetőség és kedvező kamatozású hitel nyújt segítséget az ilyen rendszerek telepítésére.
Az egyik lehetséges megújuló energiaforrásunk a napenergia.  Ezzel kapcsolatosan a Német-Magyar I
pari és Kereskedelmi Kamara szakmai utat szervezett politikai és gazdasági döntéshozók, szakmai szervezetek képviselői, szakértők számára Németország bajor tartományába. 
A szakmai programokon, mely a Német Szövetségi Gazdasági és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg, Magyarországról 30 fő vett részt, köztük Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye három országgyűlési képviselője, valamint a Szatmár-beregi térség öt polgármestere.

Mint Dr. Tilki Attila, országgyűlési képviselő fogalmazott, a 2012. június 12-15. között szervezett út célja az volt, hogy megvalósult példákon keresztül megoldásokat mutasson a résztvevők számára a napenergia különböző hasznosítási lehetőségeire.
A szakmai út első részén német szakemberek a napenergia hasznosításának finanszírozási hátteréről, szabályozásáról, német gyakorlati tapasztalatokról tartottak előadásokat. Az ezt követő két napon megvalósult projektek és gyakorlati példák megtekintésére került sor. A szakmai út utolsó napján a napenergia hasznosítás világvezető szakvásárnak, az INTERSOLAR-nak a megtekintésére volt lehetőség.
A szakmai úton számos más önkormányzat, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., a Magyar Energia Hivatal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség képviselői is részt vettek.
Az önkormányzati vezetők fontosnak tartják, hogy az itt folytatott beszélgetések alapján várhatóan el lehet indulni - akár térségi szinten is - egy megalapozott szakmai irányba a napenergia hasznosítását illetően.                                                        letölthető tájékoztató anyag
 15 ÉVES A LÁTÁSSÉRÜLT KLUB                       2012. június 12.
A napokban ünnepelte alakulásának 15. évfordulóját a fehérgyarmati Látássérültek Sorstársak Klubja. A klub a társadalom olyan rétegének ad közösségi teret, melynek tagjai rászorulnak az odafigyelésre, segítésre. A tagság Fehérgyarmatról és vonzáskörzetéből tevődik össze. Havonta egy alkalommal tartják foglalkozásaikat a művelődési házban. Vezetőjük Mikes Miklósné Malvinka nagy szeretettel és odafigyeléssel végzi munkáját. Kapcsolatot tart a megyei és országos szervekkel, s a körzeti elnökkel. Foglalkozásaik alkalmával a közösség, a társas együttlét élményéhez jutnak azáltal, hogy előadásokat, életmód-vezetési tanácsokat hallgatnak, kulturális rendezvényt tartanak, az ünnepek kultúráját ápolják.
A jeles évforduló alkalmából színes műsorral köszöntötték a tagságot. Köszöntők hangzottak el, majd népdalcsokorral, verssel tették szebbé az ünnep perceit. A megyei elnök, Nagy Tünde beszéde után átadta a megye értékes ajándékát.
 Elkezdődött a kátyúk aszfaltozása, folytatódnak az árok felújítások
                                                                                    2012. június 8.
Június 8-án, azaz pénteken láttak neki a Start Közmunkaprogram dolgozói  a kátyúk betömésének Fehérgyarmaton, és így remélhetőleg néhány héten belül befejeződnek a kátyúzási munkálatok, ám mindez az időjárástól függ. Azt még nem lehet tudni, mennyi lesz a kátyúzási munkálatok pontos költsége, mivel azok befejezése után derül ki, hogy mennyi tömőanyagot kellett felhasználni.
A hadház utcai csapadékvíz elvezető árkokba is megkezdődött a betonkockák betonágyba történő visszahelyezése.
 Reskó György festőművész kiállítása                      2012 június 7.
2012. június 6-án RESKÓ GYÖRGY festőművész kiállításának megnyitójára
került sor a Városi Galériában. A kiállítást városunk polgármester nyitotta meg.

Szavalatot mondott Csorba Fanni a Bárdos Lajos ÁMK, Óvoda, Könyvtár és AMI 5.z osztályos tanulója.
A kiállítás 2012. június 29-ig tekinthető meg.
  TRIANONI megemlékezés városunkban              2012. június 3.
2012. június 3-án 15 órakor emlékeztünk a trianoni békediktátum 92. évfordulójára a Református Műemlék Templomban és a templom előtti Trianon Emlékoszlopnál.
A Református Istentisztelet után megemlékező beszédet mondott: Gottfried Barna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár főlevéltárosa, Dr. Tilki Attila, polgármester, Lakatosné Sira Magdolna, országgyűlési képviselő.
 Pedagógusnap                                                           2012. június 1.

A városvezetés Pedagógusnap alkalmából június 1-jén délután köszöntötte az intézmények aktív és nyugdíjas pedagógusait, munkatársait. 

Dr. Tilki Attila polgármester ünnepi köszöntőjét követően a Csokonai Sínház művészei, Stefanik Márta, Böjte Sándor és Dánielfy Zsolt versekből és operett részletekből álló műsorral szórakoztatta a vendégeket. 

  Híreink:
2012. júniusi híreink
2012. májusi híreink
2012. áprilisi híreink
2012. márciusi híreink
2012. februári híreink
2012. januári híreink
2011. decemberi híreink
2011. novemberi híreink
2011. októberi híreink
2011. szeptemberi híreink
2011. augusztusi híreink
2011. júliusi híreink
2011. júniusi híreink
2011. májusi híreink
2011. áprilisi híreink
2011.márciusi híreink
2011.februári híreink
2011.januári híreink
2010.decemberi híreink
2010. novemberi híreink
2010. októberi híreink
2010. szeptemberi híreink
2010. augusztus
2010. júliusi események
Összedőlt a Fehérgyarmati víztorony
2010. júniusi eseményeink
2010. májusi eseményeink


SPORT
Éremosztó ünnepség
A Fehérgyarmati VSE kézilabda
szakosztálya a legeredményesebb lett a megyében ,hiszen a férfiak az erős NBII-es mezőnyben a 3. helyezést míg a nők a megyei bajnokságban a 2. helyezést érték el.A Metró étteremben tartott színvonalas éremosztó ünnepségen a dr.Tilki Attila polgármester, Szalai László alpolgármester, Birta Sándor a Sz-Sz-B megyei szövetség elnöke adta át az érmeket a játékosoknak.
A Fehérgyarmati kézisek köszöntik törzsszurkolójukat Szabó Józsefet a május 12.-ei nagyszabásu évadzáró rendezvényükön!
Virágba borult Fehérgyarmat
 A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportjában eldőlt, hogy – az utolsó forduló eredményétől függetlenül – a Füzesabony nyerte a bajnokságot. Tény továbbá, hogy a szereplését befejező Fehérgyarmat szerezte meg a harmadik helyet, amely legyőzte a második Tiszavasvárit.
Fehérgyarmat–Tiszavasvári 31–28 (16–14)
Fehérgyarmat, 400 néző, v.: Csörgő, Vitális. Fehérgyarmat: Nagy T. – Kotvász A. 1, Tóth N. 8, Szabó P. 6, Csapos J. 3, Balogh G., Pásztor A. 8/4. Csere: Csobay A 1, Tóth G. 3, Szűcs B. 1, Hadar B.. Játékos-edző: Csapos János. Tiszavasvári: Pacza – Benyusz K. 4, Dancs M. 5, Csócsics 2, Kiss K. 5, Bod B. 2, Mezei L. 5. Csere: Medve R., Buzás B. 3, Kaibás T. 1. Játékos-edző: Medve Róbert. Kiállítások: 8, illetve 10 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 0. A Fehérgyarmatból kitűnően felkészült Vasvári ellen nagy csatában győztek a nagy szívvel játszó hazaiak. A mérkőzés előtt virágcsokrokkal köszöntötték a gyarmati játékosok a Deák Ferenc Gimnázium korcsoportos leány kéziseit, akik a Diákolimpián országos döntőben harmadik helyezést értek el. Junior: 38–34.
Utolsó bajnoki mérkőzés a szezonban! 2012.május.5-én szombaton NBII-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés!
18:00-kor felnőtt előtte 16:00-kor junior! Fehérgyarmati győzelem esetén a harmadik hely biztos a bajnokságban!Gyertek minél többen ,szurkoljunk együtt! Hajrá Fehérgyarmat!

Püspökladány–Fehérgyarmat 32–33 (14–15)
Püspökladány, 120 néző, v.: Moldován, Ökrös. Fehérgyarmat: Nagy T. – Kotvász A. 2, Tóth N. 6, Csapos J. 4, Balogh G., Szabó P. 9, Pásztor A. 10/4. Csere: Hadar B., Csobai 1, Gaál R., Szűcs B. 1. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 22, illetve 14 perc. Hétméteresek: 6/2, illetve 6/4. A gyarmatiak hozták a kötelező győzelmet. Junior: 36–33.
A junior mérkőzésen 3 gólos vereséget szenvedett az FVSE,többek között azért is mert szükségkapussal / Falcsik Levente/ kellett kiállnunk.

Megyei bajnoki női kézilabda mérkőzés. Fehérgyarmati VSE-Mátészalka 35:26 /18:l3/
Legjobb góldobók:Bakó Diána Fanni 11 !!!,Bodó Kata 8,Ilyés Timea 7,Erdős Judit 4,Papp Gabriella 3,Muzsai Marianna 2 gól.A lányok az egész mérkőzésen okosan,nagy szívvel kézilabdáztak és csodálatosan védekeztek.Mivel hétközben a Kölcsey kikapott,így az FVSE Csajok átvették a vezetést a bajnoki táblázaton.
Fehérgyarmati VSE-Balmazújvárosi KK II 38:27 /2o:11/ Gólszerzők:Csapos János 6,Szabó Péter.1o,Kotvász András 3,Tóth Norbert 6,Pásztor Atilla 5,Balogh Gergő 1,Csobay András 2,Gaál Roland 1,Szücs Balázs 3,Raska Adrián 1,Mindenki lehetőséget kapott!Nagyon könnyű mérkőzésen sima győzelem ,közepes teljesítménnyel! Szép volt fiuk! Junior mérkőzésen balszerencsés döntetlen!Két nagyon jól képzett két csapat, gyenge játékvezetés!  31:31 /12:17/Az eredmény szép,de hogy még szebb legyen hét közben többet kell érte tenni!

Diákolimpia országos elődöntő!
U 14 lány
2012.április.25.szerda 11:00 - 18:00

Résztvevő csapatok:Fehérgyarmat Kölcsey,Ózd,Balmazújváros,Gyula!
Belépés ingyenes ,mindenkit szeretettel várnak szurkolni a gyarmati lányok!
Megyei női bajnoki kézilabda mérkőzés: 2o12.o4.14.
Fehérgyarmati VSE : Téglás  VSE 38:27 /23:9/
Vezette: Gadnai -Nagy  Fehérgyarmat VSE gólszerzői:Bodó Katalin 11/1,Bakó Diana 1o,Ilyés Timea 6/2,Papp Gabi 6/1,Tankócziné Bihari Andrea 2,Gacsályi Timiea2/1,Varga Petra 1/1, Játszott még Varga Gréta/kapus/,Gégény Tünde,Szabó Istvánné,Muzsai Marianna,Balláné Sütő Ildikó

Fehérgyarmati VSE- VKC NyÍrbátor junior bajnoki NB II-es férfi mérkőzés 37:39 /2o:22/
Legjobb hazai góldobók: Csobay András 11/1,Szücs Balázs 8,Gaál Roland 7,Raska Adrián 3,Karikás Krisztián 3,
Falcsik Levente 2,Tóth Martin 2,Lakatos Ákos 1,Játszott még: Barkaszi Bence /kapus/Balogh Bence,Pálfy Zsombor,

FEHÉRGYARMATI VSE : VKC Nyírbátor
felnőtt bajnoki férfi NB II kézilabda mérkőzés 4o:36/21:19/
Vezette: Aczél-Paulovics
Fehérgyarmati VSE : Nagy Tamás - Kotvász Anrás 2,Tóth Norbert 1o !!!,Csapos János 4,Szabó Péter 13 !!!,Balogh Gergő,Pásztor Attila 3/2,Gaál Roland 4, Szücs Balázs 2,Raska Adrián 1,Hadar Balázs,Csobay András 1,Somogyi István /kapus/
Telt ház előtt játszott mérkőzésen egy kitűnő ellenfelet sikerült legyőzni a szokásos Gyarmati szívvel.
Fehérgyarmati VSE–Mátészalkai MTK 28–28 (12–12)
Fehérgyarmat, 450 néző, v.: Nagy L., Végert.
Fehérgyarmat: Nagy T. – Szűcs S. 6, Kotvász, Szabó P. 4/1, Csapos J. 3, Balogh G., Pásztor A. 10/3. Csere: Somogyi I.
(kapus), Tóth G. 2, Tóth N. 3, Siket T., Hadar B. Játékos-edző: Csapos János. Mátészalka: Felföldi – Varga R. 3, Király Gy. 4, Kovács I. 4, Varga II T. 5, Szántó Sz. 3/1, Almási G. Csere: Zatureczki (kapus), Balla J. 2, Kun Á, 4, Kócsi F. 3, Szender Sz. Edző: Falcsik Miklós. Kiállítások: 14, illetve 16 perc. Hétméteresek: 6/4, illetve 5/1. A telt ház előtt lejátszott mérkőzést öt piros lap színesítette, a Mátészalka megérdemeltben vitte el az egy pontot a kapkodóan játszó
fehérgyarmatiak otthonából. Junior: 33–26.
Fehérgyarmati Városi SE–Bőcs    35–25 (23–9)
Fehérgyarmat, 300 néző, v.: Nyéki, Szilágyi J. Fehérgyarmat: Nagy T. – Szűcs S. 3, Kotvász A. 4, Csapos J. 2, Balogh G., Szabó P. 16/2, Pásztor A. 6. Csere:  Barkaszi B. (kapus), Siket T. 1, Hadar B., Bihari S., Tóth G. 1, Csobai A. 1, Szűcs B. 1. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 10, illetve 6 perc. Hét
méteresek: 4/2, illetve 3/2. Az első félidő 21. percében már tíz gól volt a hazaiak előnye. A szünet után a sorozatos cserék sem törték meg a gyarmatiak lendületét. Junior: 26–27.
Hajdúszoboszlói KSKE -Fehérgyarmati Városi SE 28-28
Nagy T. Szűcs S.2,Tóth N.6,Csapos J.,Szabó P.8/2,Pásztor A.6/3,Somogyi I.,Hadar B.,Bihari S.,Balogh G.,Kotvász A.3,Tóth G.1,Gaál R.,Csobay A.
Az első félidei bizonytalan játékot,a második félidőben ideges támadásvezetés gyenge védekezés követte!Utolsó másodpercben szerezte meg az egyenlítő gólt a vendég csapat,ezzel "pontot mentett" idegenben!
Junior:40-29 /20-10/
Barkaszi B.,Szabó I.,Karikás K.2,Falcsik L.,Balogh B.,Kovács D.,Lakatos Á.,Tóth M.,Szűcs B.9,Gaál R.9,Csobay A.9,Szabó G.
/13-16/ Bozó Z., Nika I. 50 fő
Fehérgyarmat–
Berettyóújfalu 29–27 (15–14)
Fehérgyarmat, 250 néző, v.: Nagy L., Végert. Fehérgyarmat: Na
gy T. – Szűcs S. 2, Tóth N. 5, Csapos J. 5, Hadar B., Szabó P. 8/1, Bihari S. Csere: Somogyi I. (kapus), Kotvász A. 2, Raska A., Pásztor A. 7/2. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 14, illetve 16 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 3/2. Nagyon kemény, izgalmas mérkőzésen a hazaiaknak jó képességű csapatot sikerült legyőzni. Junior: 26–20.
A 2012. évi városi kispályás labdarúgó bajnokság meghirdetése
FVSE NBII felnőtt 2012-es kezdési időpontok
Török Zsigmond – Kullár Ferenc felnőtt felkészülési emléktorna  és a
Szalai Márk - Kiss Norbert ifjúsági emlé
ktorna végeredménye.

HASZNOS HÍREK

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters
Weblap készítés: Gecsey István
Cikkek:Varga Julianna, Kanyó András,  Szaniszló Szabolcs, Rajnai Gáborné, Farkasné Kiss Krisztina, Kanyó Tamás, Szűcs József
Egyéb forrás :SZON
Videók: Bíró Tibor, Balogh Lóránt
Fényképek: Kanyó András, Gecsey István