X. GYARMATI VIGASSÁGOK

 
  NAVIGÁCIÓ:

  ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmat Város Önkormányzat  Polgármesteri Hivatala
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail: attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu

  K É P G A L É R I Á K:
még több galéria


Városunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei

   2012. májusi híreink
 Honosítások, visszahonosítások városunkban       2012. május 30.
2012. május 30-án 55-en kapták meg a magyar állampolgárságot a Polgármesteri Hivatal előadói termében, így  az elmúlt évvel együtt közel 1000 fő tett városunkban állampolgársági esküt.

A Himnuszt és az eskütételt követően a jelenlévők Dr. Tilki Attila polgármestertől egy Szent Istvánt ábrázoló dossziéban vehették át a  honosítási, visszahonosítái okiratot  valamint Fehérgyarmat Város Emléklapját .
 Gyermeknap a Művelődési Házban                       2012. május 27.
Vidám délutánt tölthettek el, akik szombaton ellátogattak a művelődési ház gyermeknapi rendezvényére. A verőfényes napsütés kedvezett az aszfaltrajzversenynek, ahol végül a legjobb alkotások jutalomban részesültek. Kézműves foglalkozással folytatódott a program. Színes madárkalitkát készítettek az ügyes kezű kicsik és nagyok, melynek díszítésénél mindenki egyéni kreativitását is megmutathatta. Ezt követően került sor az ügyességi játékokra. Volt célba dobás, versenyfutás, lekváros kenyérevés, s a merészebbek kipróbálhatták a gólyalábazást is. Élvezettel hajtották végre a gyerekek a feladatokat a friss levegőn. Nagy sikert aratott a Varázskendő Bábcsoport Rest mese című előadása. A bábdarabot az apróságok és szülők egyaránt örömmel fogadták. Akik eljöttek, jól érezték magukat, s kellemes élményekkel tértek haza.
 Kaméleon Színjátszókör Előadása                         2012. május 24.
A művelődési ház keretein belül évek óta sikeresen működő amatőr művészeti csoport a Kaméleon Színjátszókör. A csoport középiskolás diákokból áll, akik Vargáné Fábián Mária tanárnő vezetésével évről évre új darabokkal mutatkoznak be a nagyközönség előtt. Szívesen tesznek eleget különféle meghívásoknak, fellépéseknek. Az elmúlt években bemutatkoztak iskolákban, öregek otthonában, falunapokon, templomban. Igyekeznek színvonalas előadásokat bemutatni, s igazi színházi élményekkel gazdagítani a közönséget.
Ebben az évben Johann Elias Schlegel: A néma szépség című vígjátékát állították színpadra. Május 24-én, csütörtökön 17.30 órától a művelődési ház színháztermében barátok, rokonok, iskolatársak előtt került sor a bemutatóra.
Az előadás megvalósítását az NKA támogatta.
Kinyitott a Városi Strandfürdő                               2012. május  25.
A strandon mozgalmasan teltek a napok, hiszen a szokásoknak megfelelően május végén megnyitotta kapuit a létesítmény a fürdővendégek előtt.
A strandolni, pihenni, felfrissülni vágyókat összesen két medence várja, egy úszómedence és egy gyógyvízű thermálmedence. Azt, hogy meddig tart nyitva az intézmény, az időjárás határozza meg, de három hónapon keresztül biztos igénybe vehetik a szolgáltatásait az érdeklődők. A strandon programokban sem lesz hiány a nyári időszakban. Május 25-án reggel 9 órakor kinyitott a Városi Strand, így már most előkészíthetjük törölközőnket, fürdőruhánkat, hogy szabadidőnkben csak magunkhoz kelljen ragadnunk táskánkat és indulhatunk fürdeni a városi strandra.                                
   Megkezdődteka kátyúzási munkálatok a Sport utcában
                                                                                 2012. május 22.
Az idei enyhe tél is igénybe vette a város útjait, tavaszra ezúttal is rengeteg kátyú, gödör keletkezett az utakban. Az Önkormányzat szakemberei első lépésben felmérték az önkormányzati tulajdonban lévő úthálózat állapotát és elkészítették a javítási munka tervezett költségvetését.
A város útjainak kátyúzását a Polgármesteri Hivatal szakembereinek irányításával a Start Közmunka Program dolgozói végzik. Útjaink igen rossz állapotban vannak,  az aszfaltréteg elöregedett, sokhelyütt szinte lehetetlen tartós minőségű javítást végezni. A kátyúzási munkálatok főleg a Veres Péter, Balassi, Bem, Eötvös és Váczi Mihály  utcákat érintik, de kiterjed majd a város összes utcájára.
A kátyúzási munkák idejére a lakosság szíves türelmét és megértését kérjük.
 Start Közmunka Program                                      2012. május 22.
A foglalkoztatás keretében 40 alkalmazott a Hadház utcai beton lapburkolóval borított árokmedrek felújítását, földmedrű árkok karbantartását, átereszek tisztítását végzi. A nyílt burkolt árok rendszer jórészt lapburkolatos elemekből tevődnek össze, melyek az idők során összecsúsztak és ez által karbantartása nehézkessé, több helyen lehetetlenné vált, ezért a pályázat során helyre állítják a 1534 hrsz-ú Hadház utca Északi és Déli oldalában levő nyílt, burkolt árok szakaszát.
Mint már korábban megírtuk a  tervezett felújítás műszaki adatai: Hadház utca Északi oldal 368 m burkolt árok felújítás 22 db áteresztisztítás, Hadház utca Déli oldal 446 m burkolt árok felújítás 18 db áteresztisztítás. Arany János utca Északi oldal 397 m földmedrű árok felújítás 21 db áteresztisztítás, Arany János utca Déli oldal 420 m földmedrű árok felújítás 30 db áteresztisztítás. Tolnai utca 377 m földmedrű árok felújítás 21 db áteresztisztítás, Tolnai utca Déli oldal 401 m földmedrű csatorna felújítás 13 db áteresztisztítás. Dózsa György utca Nyugati oldal vége 130 m földmedrű csatorna felújítás 6 db áteresztisztítás.
 Vállalkozói tájékoztató nap                                     2012. május 17.
A PRIMOM Alapítvány Enterprise Europe Network iroda szervezésében
Vállalkozói tájékoztató napra került sor a Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatalban az aktuális finanszírozási forrásokról..
Köszöntőt mondott Román Erika hálózati igazgató, PRIMOM Alapítvány részéről, a rendezvényt városunk alpolgármestere Szalai László nyitotta meg, majd Nevelős Eszter programmenedzser előadására került sor "ROP Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása mikro-, kis-, és középvállalkozások részére" címmel. Szabóné Oláh Ildikó programmenedzser a ROP Vállalati Tanácsadási program pályázása és zárójelentés elkészítése során előforduló gyakori hibákról tartott előadást. Bartus Pál a Széchenyi programiroda fejlesztési tanácsadója az aktuális vállalkozás- és gazdaságfejlesztési forrásokról tájékoztatta a résztvevőket.
A vállalkozások által, a PRIMOM Alapítványnál elérhető kedvezményes mikro-finanszírozási forrásokról, és a vállalkozások tőkeerejének növeléséről Hargitainé Tolnai Andrea a PRIMOM Alapítványmikrohitel igazgatója, valamint Csontosné Maleczki Ilona az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója tartott előadást. A rendezvény végén konzultációkra került sor az előadókkal, tanácsadókkal.
 Év végi vizsgakiállítás a Városi Galériában         2012. május 15.
2012. május 15-én került sor a Bárdos Lajos ÁMK, Óvoda, Könyvtár és AMI  festészet és kézműves tanszakának év végi vizsgakiállítására a Városi Galériában. A megnyitó a Bárdos iskola 3.-4. z osztályos tanulóinak műsorával kezdődött. A „Kicsinyek kórusa” részletet mutatott be a „Légy jó mindhalálig” című musicalből. (Felkészítő tanáruk: Asztalosné Szűcs Edina) Majd Pintye Józsefné gyermekkönyvtáros köszöntötte a jelenlévő vendégeket, szülőket, gyerekeket, pedagógusokat és nyitotta meg a kiállítást. A tanszakokat vezető főtárgytanárok - Zámbori Katalin és Reskó György – egy egész tanév munkáiból állították össze a színes és gazdag kiállítási anyagot.  A gyermekek alkotásaiban 2012. május 31-ig gyönyörködhetnek a Galériába betérő érdeklődők.
Varázskendő Bábcsoport  a "Bábosok Fesztiválján"
A Bárdos Lajos ÁMK, Óvoda, Könyvtár és AMI felnőtt művészeti csoportja a Varázskendő Bábcsoport 2012. május 4-én részt vett Nyíregyházán a XXXVIII. Gyermek- és Felnőtt Bábosok Fesztiválján. Neves szakmai zsűri előtt a Rest mese című bábdarabot mutatták be.
A közelgő Gyermeknap alkalmából ajándékként a város óvodásainak 2012. május 16-án a művelődési házban adták elő. A bábdarab színpadra állítását a Nemzeti Kulturális Alap pályázaton nyert támogatásából valósították meg. 
Az érdeklődő közönség (kicsik és nagyok, fiatalok és öregek) május 26-án, szombaton 17 órától nézheti meg a Varázskendő Bábcsoport Rest mese című előadását a művelődési házban, a dolgozók által szervezett Gyermeknapi rendezvény keretében.
 Tavaszi Szél Művészeti Bemutató                  
A 20 éves múltra visszatekintő rendezvényt a Bárdos Lajos ÁMK, Óvoda, Könyvtár és AMI 2012. április 27-én tartotta  a művelődési házban. Dr.Tilki Attila polgármester úr nyitotta meg, s köszöntötte a fehérgyarmati és városkörzeti általános és középiskolás tanulókat (14 iskolából 229 tanuló), a felkészítő tanárokat és a szülőket. A diákok mesemondás, prózamondás, versmondás, népi hangszeres, népdaléneklés, moderntánc és néptánc kategóriákban mutatkoztak be a zsűritagok előtt, akik a kiemelkedő teljesítményt nyújtó egyéni szereplőket könyvjutalomban részesítették. A legjobb csoportok a város vállalkozói által felajánlott jutalmakat vehették át: tortát, pizza- és fagylaltutalványt. A városi könyvtár rajzpályázattal kapcsolódott a rendezvényhez. A felhívásra 84 pályamunka érkezett, melyből a zsűri 10-et díjazott. A rajzokat a művelődési ház előterében állítottuk ki.
 Hídvégi Üstös Pál ismét városunkban                 2012. május 2.
A „Tiszavölgy Kalandtúra – Zöld összefogás a fenntartható Tisza-vidékért” program, mely várhatóan Kelet-Magyarország legnagyobb szabású fenntarthatósági rendezvénye lesz az idén az Új Széchényi Terv és az Európai Unió támogatásával kerül megrendezésre. A program promóciója egy a média és a széles közvélemény számára is figyelmet érdemlő rendezvénnyel indul.
Hidvégi-Üstös Pál, a Tisza Nagykövete egy tradicionális velocipéddel körbekerékpározza a Tiszát, és minden település vezetőjét személyesen kéri, hogy nevezzen csapatot a Tiszavölgy Kalandtúrára. A települések csapatai bármelyik kiválasztott hétvégén (5 db 3 napos hétvége) ingyenesen vehetnek részt.
Hidvégi-Üstös Pál április 27-én indult hivatalosan útjára Poroszlóról, a Tisza Tavi Ökocentrum megnyitó ünnepségének keretében. Fehérgyarmatra május 2-án érkezett, ahol  Szalai László városunk alpolgármestere köszöntötte.
  2012. Majális
Zenés ébresztővel köszöntötte a város lakosságát a Bárdos Rézfúvós Együttes.
Ezt követően a Majális Parkban és a sportpályán különböző zenés, kulturális és sport rendezvényekre, műsorokra került sor. Óvodásaink, iskolásaink színvonalas műsorokat, verseket, énekeket táncokat adtak elő.  A színpadon fellépet még Baricz Gergő, Auth Csilla, a "Massza tánccsoport", a Papp és Társai Zt., valamint az Utánfutók együttes. A programokat fogathajtó verseny és a "Majális Kupa" kispályás labdarúgó torna, aszfalt rajzverseny, kézműves sátor és papírsárkány készítés színesítette.
  Híreink:
2012. áprilisi híreink
2012. márciusi híreink
2012. februári híreink
2012. januári híreink
2011. decemberi híreink
2011. novemberi híreink
2011. októberi híreink
2011. szeptemberi híreink
2011. augusztusi híreink
2011. júliusi híreink
2011. júniusi híreink
2011. májusi híreink
2011. áprilisi híreink
2011.márciusi híreink
2011.februári híreink
2011.januári híreink
2010.decemberi híreink
2010. novemberi híreink
2010. októberi híreink
2010. szeptemberi híreink
2010. augusztus
2010. júliusi események
Összedőlt a Fehérgyarmati víztorony
2010. júniusi eseményeink
2010. májusi eseményeink


SPORT
Utolsó bajnoki mérkőzés a szezonban! 2012.május.5-én szombaton NBII-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés!
18:00-kor felnőtt előtte 16:00-kor junior! Fehérgyarmati győzelem esetén a harmadik hely biztos a bajnokságban!Gyertek minél többen ,szurkoljunk együtt! Hajrá Fehérgyarmat!

Püspökladány–Fehérgyarmat 32–33 (14–15)
Püspökladány, 120 néző, v.: Moldován, Ökrös. Fehérgyarmat: Nagy T. – Kotvász A. 2, Tóth N. 6, Csapos J. 4, Balogh G., Szabó P. 9, Pásztor A. 10/4. Csere: Hadar B., Csobai 1, Gaál R., Szűcs B. 1. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 22, illetve 14 perc. Hétméteresek: 6/2, illetve 6/4. A gyarmatiak hozták a kötelező győzelmet. Junior: 36–33.
A junior mérkőzésen 3 gólos vereséget szenvedett az FVSE,többek között azért is mert szükségkapussal / Falcsik Levente/ kellett kiállnunk.

Megyei bajnoki női kézilabda mérkőzés. Fehérgyarmati VSE-Mátészalka 35:26 /18:l3/
Legjobb góldobók:Bakó Diána Fanni 11 !!!,Bodó Kata 8,Ilyés Timea 7,Erdős Judit 4,Papp Gabriella 3,Muzsai Marianna 2 gól.A lányok az egész mérkőzésen okosan,nagy szívvel kézilabdáztak és csodálatosan védekeztek.Mivel hétközben a Kölcsey kikapott,így az FVSE Csajok átvették a vezetést a bajnoki táblázaton.
Fehérgyarmati VSE-Balmazújvárosi KK II 38:27 /2o:11/ Gólszerzők:Csapos János 6,Szabó Péter.1o,Kotvász András 3,Tóth Norbert 6,Pásztor Atilla 5,Balogh Gergő 1,Csobay András 2,Gaál Roland 1,Szücs Balázs 3,Raska Adrián 1,Mindenki lehetőséget kapott!Nagyon könnyű mérkőzésen sima győzelem ,közepes teljesítménnyel! Szép volt fiuk! Junior mérkőzésen balszerencsés döntetlen!Két nagyon jól képzett két csapat, gyenge játékvezetés!  31:31 /12:17/Az eredmény szép,de hogy még szebb legyen hét közben többet kell érte tenni!

Diákolimpia országos elődöntő!
U 14 lány
2012.április.25.szerda 11:00 - 18:00

Résztvevő csapatok:Fehérgyarmat Kölcsey,Ózd,Balmazújváros,Gyula!
Belépés ingyenes ,mindenkit szeretettel várnak szurkolni a gyarmati lányok!
Megyei női bajnoki kézilabda mérkőzés: 2o12.o4.14.
Fehérgyarmati VSE : Téglás  VSE 38:27 /23:9/
Vezette: Gadnai -Nagy  Fehérgyarmat VSE gólszerzői:Bodó Katalin 11/1,Bakó Diana 1o,Ilyés Timea 6/2,Papp Gabi 6/1,Tankócziné Bihari Andrea 2,Gacsályi Timiea2/1,Varga Petra 1/1, Játszott még Varga Gréta/kapus/,Gégény Tünde,Szabó Istvánné,Muzsai Marianna,Balláné Sütő Ildikó

Fehérgyarmati VSE- VKC NyÍrbátor junior bajnoki NB II-es férfi mérkőzés 37:39 /2o:22/
Legjobb hazai góldobók: Csobay András 11/1,Szücs Balázs 8,Gaál Roland 7,Raska Adrián 3,Karikás Krisztián 3,
Falcsik Levente 2,Tóth Martin 2,Lakatos Ákos 1,Játszott még: Barkaszi Bence /kapus/Balogh Bence,Pálfy Zsombor,

FEHÉRGYARMATI VSE : VKC Nyírbátor
felnőtt bajnoki férfi NB II kézilabda mérkőzés 4o:36/21:19/
Vezette: Aczél-Paulovics
Fehérgyarmati VSE : Nagy Tamás - Kotvász Anrás 2,Tóth Norbert 1o !!!,Csapos János 4,Szabó Péter 13 !!!,Balogh Gergő,Pásztor Attila 3/2,Gaál Roland 4, Szücs Balázs 2,Raska Adrián 1,Hadar Balázs,Csobay András 1,Somogyi István /kapus/
Telt ház előtt játszott mérkőzésen egy kitűnő ellenfelet sikerült legyőzni a szokásos Gyarmati szívvel.
Fehérgyarmati VSE–Mátészalkai MTK 28–28 (12–12)
Fehérgyarmat, 450 néző, v.: Nagy L., Végert.
Fehérgyarmat: Nagy T. – Szűcs S. 6, Kotvász, Szabó P. 4/1, Csapos J. 3, Balogh G., Pásztor A. 10/3. Csere: Somogyi I.
(kapus), Tóth G. 2, Tóth N. 3, Siket T., Hadar B. Játékos-edző: Csapos János. Mátészalka: Felföldi – Varga R. 3, Király Gy. 4, Kovács I. 4, Varga II T. 5, Szántó Sz. 3/1, Almási G. Csere: Zatureczki (kapus), Balla J. 2, Kun Á, 4, Kócsi F. 3, Szender Sz. Edző: Falcsik Miklós. Kiállítások: 14, illetve 16 perc. Hétméteresek: 6/4, illetve 5/1. A telt ház előtt lejátszott mérkőzést öt piros lap színesítette, a Mátészalka megérdemeltben vitte el az egy pontot a kapkodóan játszó
fehérgyarmatiak otthonából. Junior: 33–26.
Fehérgyarmati Városi SE–Bőcs    35–25 (23–9)
Fehérgyarmat, 300 néző, v.: Nyéki, Szilágyi J. Fehérgyarmat: Nagy T. – Szűcs S. 3, Kotvász A. 4, Csapos J. 2, Balogh G., Szabó P. 16/2, Pásztor A. 6. Csere:  Barkaszi B. (kapus), Siket T. 1, Hadar B., Bihari S., Tóth G. 1, Csobai A. 1, Szűcs B. 1. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 10, illetve 6 perc. Hét
méteresek: 4/2, illetve 3/2. Az első félidő 21. percében már tíz gól volt a hazaiak előnye. A szünet után a sorozatos cserék sem törték meg a gyarmatiak lendületét. Junior: 26–27.
Hajdúszoboszlói KSKE -Fehérgyarmati Városi SE 28-28
Nagy T. Szűcs S.2,Tóth N.6,Csapos J.,Szabó P.8/2,Pásztor A.6/3,Somogyi I.,Hadar B.,Bihari S.,Balogh G.,Kotvász A.3,Tóth G.1,Gaál R.,Csobay A.
Az első félidei bizonytalan játékot,a második félidőben ideges támadásvezetés gyenge védekezés követte!Utolsó másodpercben szerezte meg az egyenlítő gólt a vendég csapat,ezzel "pontot mentett" idegenben!
Junior:40-29 /20-10/
Barkaszi B.,Szabó I.,Karikás K.2,Falcsik L.,Balogh B.,Kovács D.,Lakatos Á.,Tóth M.,Szűcs B.9,Gaál R.9,Csobay A.9,Szabó G.
/13-16/ Bozó Z., Nika I. 50 fő
Fehérgyarmat–
Berettyóújfalu 29–27 (15–14)
Fehérgyarmat, 250 néző, v.: Nagy L., Végert. Fehérgyarmat: Na
gy T. – Szűcs S. 2, Tóth N. 5, Csapos J. 5, Hadar B., Szabó P. 8/1, Bihari S. Csere: Somogyi I. (kapus), Kotvász A. 2, Raska A., Pásztor A. 7/2. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 14, illetve 16 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 3/2. Nagyon kemény, izgalmas mérkőzésen a hazaiaknak jó képességű csapatot sikerült legyőzni. Junior: 26–20.
A 2012. évi városi kispályás labdarúgó bajnokság meghirdetése
FVSE NBII felnőtt 2012-es kezdési időpontok
Török Zsigmond – Kullár Ferenc felnőtt felkészülési emléktorna  és a
Szalai Márk - Kiss Norbert ifjúsági emlé
ktorna végeredménye.

HASZNOS HÍREK

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters
Weblap készítés: Gecsey István
Cikkek:Varga Julianna, Kanyó András,  Szaniszló Szabolcs, Rajnai Gáborné, Farkasné Kiss Krisztina, Kanyó Tamás, Szűcs József
Egyéb forrás :SZON
Videók: Bíró Tibor, Balogh Lóránt
Fényképek: Kanyó András, Gecsey István