X. GYARMATI VIGASSÁGOK

 
  NAVIGÁCIÓ:

  ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmat Város Önkormányzat  Polgármesteri Hivatala
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail: attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.huMagyar ÁllamkincstárVárosunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei
 2012. novemberi híreink
Séta Fehérgyarmaton                                                   2012. november 26.
Járóbeteg szakellátás fejlesztése Fehérgyarmaton   2012. november 22.
Fehérgyarmat Város Önkormányzata az ÉAOP-4.1.2/A-12 - Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járó beteg szakellátás fejlesztése című projekt keretében a Fehérgyarmaton működő felnőtt és gyermekorvosi rendelők felújítását korszerűsítését tervezi a 2013-as évben. Az orvosi rendelőkben a betegek körében kérdőíves felmérés zajlik annak érdekében, hogy a végső fejlesztést a betegek véleménye alapján alakítsuk ki. A polgármester az érintett háziorvosokkal, gyermekorvosokkal egyeztetett a pályázat beadásáról 2012. november 22-én.
JÁRDÁN MÁTYÁS festőművész TERMÉSZETKÖZELBEN című  kiállítása                                                                        2012. november 22.
2012. november 19-én nyílt JÁRDÁN MÁTYÁS festőművész TERMÉSZETKÖZELBEN című  kiállítása a Városi Galériában. A kiállítást Balogh Tihamérné nyitotta meg. A kiállított képek hangulatát idéző verset mondott Csáthyné Juhász Etelka. 
A tiszafüredi születésű, ma is itt élő Járdán Mátyás először csak ceruzarajzokat, vázlatokat készített, majd szakmunkás évei alatt színes grafikákkal foglalkozott. 1993-ban megismerkedett az olajfestés technikájával és ettől kezdve aktívan belevetette magát a képzőművészet világába.
Először tájképeket és sci-fi, fantasy témájú képeket festett, majd később megismerkedett a csendélet és portréképek festésével is. 1994-ben volt az első önálló kiállítása, de már előtte részt vett egy nemzetközi tárlaton is.
Képeivel 1992 óta rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi tárlatokon.
A kiállítás megtekinthető 2012. november 30-ig.
Legszebbek, legjobbak                                                 2012. november 14.
Fehérgyarmat a harmadik lett a legszebb falvak, városok versenyében.  
Fehérgyarmat alpolgármestere, Szalai László tőlünk értesült elsőként a jó hírről: Fehérgyarmat harmadik lett a magyarregio.hu által szervezett „Legszebb város 2012” szavazáson.
– Ez egy pozitív visszajelzés arról, hogy jó úton indultunk el néhány évvel ezelőtt – kezdte Szalai László, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a város méretéhez képest négy körforgalmuk is van. – Több köztéri szobrot is elhelyeztünk az elmúlt időszakban, az anyagi lehetőségeinkhez mérten pedig igyekszünk virágosítani a települést – fogalmazott az alpolgármester, majd kiemelte: a közmunkások tevékenységükkel sokat javítanak Fehérgyarmat küllemén, az idős emberek portáinak rendbetételében az önkormányzat besegít.
– A temetőre is kiemelt figyelmet fordítunk, református lelkészként úgy gondolom, kevés olyan szép ravatalozó van a régióban, mint a miénk. Az önkormányzati iskolák is megújultak az elmúlt évek során, ez is biztosan közrejátszik abban, hogy harmadikok lettünk a szavazáson. De a mi fáradozásaink mit sem érnének a fehérgyarmatiak tenni akarása nélkül, hiszen az ő hozzáállásuk nélkül nem tartanánk itt – közölte Szalai László.
Kórház az élvonalban
Az Év kórháza 2012 szavazáson az ország 149 egészségügyi intézményét minősíthetik december 16-áig különböző kritériumok alapján az olvasók. Így többek között az orvos-szakmai ellátást, az intézmény infrastruktúráját, az ellátást, a környezet és tisztaság színvonalát értékelhetik maximálisan 5 ponttal. Hétfőn az összesített listát is vezette a fehérgyarmati Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő, kedden délben pedig a 4. helyen állt, s 4,8 átlagával „megdönthetetlenül” tartotta első helyét a környezet és tisztaság kategóriában, az ellátásban pedig a 5. helyre rangsorolták az addigi szavazatok. Az orvosi-szakmai értékelésen a Jósa András Oktatókórház a 7., infrastruktúrában a Sántha Kálmán Szakkórház a 6., helyről várta a további osztályzatokat.
– Megtisztelő, hogy egy országos megmérettetésen ilyen magas pontszámokat értünk el – mondta lapunknak Lőrinczi János, a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő ügyvezető igazgatója –, mert ez visszajelzés az elvégzett munkánkról, a dolgozóink hozzáállásáról és a betegellátás színvonaláról is.
A nyugalom parkja
Az ügyvezető úgy fogalmazott: kórházunk nagyságát tekintve a városi intézmények kategóriájába tartozik, s ahogy az itt élő emberekre, a kórházunkra is elmondható: a személyes kapcsolatok jobban jelen vannak, így betegközpontú, az emberekhez közelebb álló intézményként működünk. Dolgozóink hozzáállása, elhivatottsága és elkötelezettsége az alacsonyabb jövedelmi helyzet ellenére is kimagasló, s több mint 10 éve jól működik és szigorú minőségügyi rendszerünk.
Nagy hangsúlyt helyeznek a tisztaságra, a higiéniára, a szakmai munkára. Az épületek és műszerek országos szinten is magas minőséget képviselnek, s pályázatok révén folyamatos a fejlesztés. Ebbe a körbe tartozik a jövő év tavaszáig 531 millió forintos beruházással elkészülő fehérgyarmati Sürgősségi Betegellátó Központ, az új CT és digitális röntgen berendezés is.
– Kiváló gyógyvízzel rendelkezünk, a kórháznak saját hévízi kútja van, az országosan is elismert rehabilitációs központba hazánk minden tájáról érkeznek betegek. Büszkék vagyunk arra, hogy zöld környezet övezi az épületet, a kórház parkját, amit a betegeink csak a nyugalom parkjának hívnak – mondta Lőrinczi János
 forrás: SZON
Márton napi ludasságok                                             2012. november 10.
Gyerekzsivajtól volt hangos szombaton délután a művelődési ház.
Immár hagyománnyá vált, hogy ilyenkor - Márton nap idején - liba napi gyerekrendezvényre hívják az érdeklődőket a művelődési ház dolgozói.
A délután kézműves foglalkozással kezdődött, ahol stílusosan mindenki papírlibát készített magának. Majd felcsendült a jól ismert gyermekdal: „Hatan vannak a mi ludaink…”. Kicsik és nagyok felszabadultan vettek részt a vidám körjátékban.
Ezt követően ügyességi feladatok következtek "libásan".
A játékban elfáradt gyerekeket és szüleiket libazsíros kenyérrel, lilahagymával vendégelték meg.
Információs Központ és látogatóház                          2012. november 10.
Beköszöntött az ősz. A Kossuth téri fák lassan hullajtják leveleiket. Lehullt a lepel a Kossuth tér 15 sz. alatt a Magyarország-Románia  Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében épülő ház homlokzatáról. A lakosok számára is látható vált, az eddig csak az íróasztal fiókjaiban lapuló tervek valósággá váló építménye.  Információs Központ és Látogatóház építési munkái fejeződnek be lassan.  Több fehérgyarmati ember kíváncsian figyelte az eseményeket , milyen gombaszerűen növő építmény tornyosul lassan a magasban . Olyan hatás kelt , mintha mindig itt szépített volna a városközpontot. Az építtető Szivárvány Közalapítvány támogatási összege 254 352 Euro, az önerő mértéke 13 387 Euro. Környezetünket bemutató „Információs Központ és Látogatóház” építési munkálatai év végéig befejeződnek. 362 m2 hasznos alapterületű, egyszintes épület kerül kialakításra. Az épület a földszinten 4  bemutató termet, illetve 1  irodát foglal magába. A bemutatótermekben lévő szakmai anyagok összeállításában környezetvédelmi szakemberek vesznek részt. Az emeleti szinten kiszolgáló funkciók találhatók, installációs raktár, kellékraktár. A projekt keretében kialakításra kerül a Szamos folyó tunyogmatolcsi töltésén egy  tanösvény, amely az ember, a folyó és annak állatvilága kölcsönhatását mutatja be.
Konyha Miklós amatőr fotós kiállítása                     2012. november 7.
Találkozásaim – Emberek a Kárpát–medencéből címmel nyílt kiállítás 2012. október 30-án a Városi Galériában Konyha Miklós vásárosnaményi amatőr fotós képeiből.
A kiállítást maga az alkotó nyitotta meg a résztvevők számára.  Pásztor Márk a Deák Ferenc Gimnázium tanulója gitárral kísért énekével tette színesebbé a rendezvényt.
A fotózás iránt érdeklődők a kiállítást 2012. november 15-ig tekinthetik meg.
PRO SANITATE  díj  Széles Zoltánnénak                 2012. november 5.
Batthyány-Strattmann László születésének 142. évfordulója alkalmával Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Széles Zoltánné Fehérgyarmat Város Önkormányzat Védőnői Szolgálatának iskolai védőnője részére PRO SANITATE díjat adományozott.
Széles Zoltánné Fehérgyarmat városban, a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde és a Bárdos Lajos ÁMK, Könyvtár, Óvoda és AMI iskolai védőnője, több mint 30 éve látja el feladatait.

Védőnői oklevelét 1974 júniusában szerezte Szegeden az Állami Védőnőképzőben. Munkáját ez év szeptemberében a cégénydányádi gondozási körben kezdte el. Az itt eltöltött hét év után az iskolaegészségügyi szolgálatok bővítésekor 1981-ben felkérést kapott Fehérgyarmaton iskolavédőnői feladatok ellátására a város két általános iskolájában.
Az indulás nehézségei után munkáját nagyon megszerette, amit azóta is sok szeretettel, örömmel és lelkesedéssel végez.
1986-ban kiegészítő szakon főiskolai diplomát szerzett.
Iskolai munkája mellett gyakran helyettesítette hiányzó munkatársait.
A családvédelmi szolgálatok szervezésekor elsők között kérték fel e a nagy empátiát igénylő feladat elvégzésére. Az 1993. januárban induló Szolgálat beindításában aktívan részt vett.
Fél évig fő állásban, majd az iskolai védőnői munkája mellett több éven keresztül volt CSVSZ-es védőnő is.
A tanulók egészségfejlesztésében, egészségmegőrzésében végzett tevékenységére igen nagy gondot fordít. Tanácsait a gyermekek, a szülők elfogadják, gyakran kérnek segítséget problémáik megoldásához.
Minden évben lelkesen készíti fel a tanulókat a Magyar Vöröskereszt által szervezett csecsemőgondozási versenyekre, ahol a résztvevők eredményesen szerepelnek. Több ízben az országos megmérettetésen előkelő helyezést értek el.
A Vöröskereszttől 1996. májusában „Vöröskeresztes munkáért” kitüntetés ezüst fokozatát kapta meg.
Évek óta a védőnői szak hallgatóinak gyakorlati oktatója, szakmailag és emberileg készíti fel őket a védőnői hivatásra.
Szakmai munkája elismeréseként a 90 éves jubileum alkalmával „Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védőnői Szolgálatáért” kitüntetésben részesült (2005.06.23.)
Védőnői feladatai mellett társadalmi, közéleti tevékenységekben is részt vállal.
Az Önkormányzat Szociális Bizottságának 3 cikluson keresztül volt külsős tagja.
A családok, gyermekek helyzetének jó ismerőjeként nagy segítséget tudott nyújtani a bizottsági munkában.
1998-2007. között az Alapellátási Intézmény megbízott vezetőjeként is tevékenykedett. Ez idő alatt sikerült átszervezni, bővíteni a térség ügyeleti hálózatát. Nyertes pályázatok és a társult önkormányzatok segítségével korszerű, jól felszerelt, a kor elvárásainak megfelelő ellátás valósult meg.
2000-ben a Védőnői Szolgálat modern, kellemes, jól felszerelt tanácsadó helyiségbe költözött a gondozottak nagy megelégedésére.
2007 júliusától a Védőnői Szolgálat csoportvezetői feladatait látja el. Szakmai munka koordinálása mellett részt vesz a lakosság körében szervezett népegészségügyi, mammográfiás szűrés szervezésében, lebonyolításában.
Több éve tanácsaival, szakmai ismereteivel segíti a Kistérségi Pedagógiai Szakszolgálat munkáját.
Rendszeresen együttműködik a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársaival és az iskolai gyermekvédelmi felelősökkel a problémás gyermekek, illetve azok családjainak ügyében.
Munkáját hivatásszerűen, sok szeretettel, empátiával és magas színvonalú szakmai tudással végzi.
  Híreink:
2012. októberi híreink
2012. szeptemberi híreink
2012. augusztusi híreink
2012. júliusi híreink
2012. júniusi híreink
2012. májusi híreink
2012. áprilisi híreink
2012. márciusi híreink
2012. februári híreink
2012. januári híreink
2011. decemberi híreink
2011. novemberi híreink
2011. októberi híreink
2011. szeptemberi híreink
2011. augusztusi híreink
2011. júliusi híreink
2011. júniusi híreink
2011. májusi híreink
2011. áprilisi híreink
2011.márciusi híreink
2011.februári híreink
2011.januári híreink
2010.decemberi híreink
2010. novemberi híreink
2010. októberi híreink
2010. szeptemberi híreink
2010. augusztus
2010. júliusi események
Összedőlt a Fehérgyarmati víztorony
2010. júniusi eseményeink
2010. májusi eseményeink


SPORT
Szatmár Unió F.C. NB III-as csapat sorsolása
Fehérgyarmati Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2012. eredmények, tabella
A 2012. évi városi kispályás labdarúgó bajnokság versenykiírása és sorsolása.
FEHÉRGYARMATI VSE  2012-2013 ŐSZI SORSOLÁSA
FEHÉRGYARMATI VSE  2012-2013 SORSOLÁSA
megyei női felnőtt bajnokság
Kézilabda tabella
Mátészalkai MTK–Fehérgyarmati VSE 26–29 (12–16)
Mátészalka, 200 néző, v.: Tarnavölgyi G., Tömöri Gy. Mátészalka: Zatureczki – Varga R., Kócsi F. 1, Kovács I. 3, Kun Á., 2, Szántó Sz. 10/3, Varga T. 5/2. Csere: Kurtos K. (kapus), Almási G. 2, Kun Sz., Szender Sz., Molnár A. 2, Balla J. 1, Varga Z. Edző: Falcsik Miklós. Fehérgyarmat: Nagy T. – Csobay A. 4, Gaál R. 1, Tóth G., Csapos J. 1, Szabó P. 11/5, Pásztor A. 4. Csere: Kotvász A. 2, Szűcs B. 3, Siket T. 3. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 8, illetve 6 perc. Hétméteresek: 8/5, illetve 5/5. A Gyarmat jobban akarta a győzelmet, míg a Szalkának edzés nélkül ennyire futotta. Junior: 35–28.
Falcsik Miklós: – Gratulálok a Fehérgyarmatnak, megérdemelten győzött.
Csapos János: – Mindenki csatasorba állt, a szomszédvári rangadón pedig az döntött, hogy talán jobban kielemeztük a szalkaiak támadójátékát.

Fehérgyarmati VSE–Nádudvari Akarat SK 29–29 (17–17)
Fehérgyarmat, 400 néző, v.: Csörgő, Vitális. Fehérgyarmat: Nagy T. – Csobay A. 4, Gaál R. 8, Kotvász A. 3, Tóth G., Siket T. 3, Pásztor A. 7/2. Csere: Szűcs B. 1, Bihari Z., Karikás K. 1, Csapos J. 2. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 6, illetve 8 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 4/4. A hazai csapat szoros mérkőzésen győzelmi esélyt szalasztott el. Junior: 22–33.
Csapos János: – Szabó Péter hiányát megéreztük, tíz gólját kellett volna pótolni. Volt esélyünk a győzelemre, de nem használtuk ki az emberelőnyös szituációkat, ez megbosszulta magát.
Férfi, 7. forduló

Miskolc VSI–Fehérgyarmati VSE 31–29 (16–16)
Miskolc, 100 néző. v.: Kovács T., Major A. Fehérgyarmat: Nagy T. – Csobai A., 4, Gaál R. 1, Hadar B., Csapos J. 4, Szabó P. 12/1, Pásztor A. 3. Csere: Kotvász A. 3, Gaál B., Karikás K. 1, Siket T. 1. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 12, illetve 8 perc. Hétméteresek: 4/2, illetve 4/1. A gyenge védekezés okozta a fehérgyarmatiak vesztét. Junior: 25–24.
Csapos János: – Nem álltunk a helyzet magaslatán. Mindenki akart, de nem tudtuk azt nyújtani, amit szerettünk volna.
A kézilabda NB II. Észak-keleti csoportjában szereplő Fehérgyarmat számára jelentős áldozatokat követelt a Berettyóújfalu legyűrése (32–30). A minden szempontból fordulatos, csaknem drámai végkifejletbe torkollott mérkőzés 10. percében a szatmáriak frontemberét, a bajnoki góllövőlistát vezető Szabó Pétert lerántotta ellenfele: az átlövő zuhanás közben beverte fejét a padlóba, agyrázkódást szenvedett, kórházi ellátásra szorult.
Szabót még a meccs napján, szombat este kiengedték, vasárnap viszont még látászavarra és fejfájásra panaszkodott. Hogy nem piskóta összecsapást vívtak a felek, mi sem jelzi jobban, az utolsó pillanatokban további két gyarmati játékos dőlt ki. Előbb a ziccerben a lövésre koncentráló Szűcs Balázst rúgta fejbe a vendégek menteni igyekvő kapusa, aminek következtében szintúgy enyhe agyrázkódást diagnosztizáltak a házigazdák védőspecialistájánál. Ráadásul az átlövőként is bevethető Szűcs ínye kirepedt, erősen vérzett, így, persze ő sem folytathatta.
Alig néhány másodperccel a befejezés előtt az irányítót, Kotvász Andrást visszarendeződés közben felrúgta a hajdúságiak egyik játékosa! A történtek ismeretében nem kis fegyvertény, hogy az alapból tartalékos, négy hiányzó távollétében pályára lépők házigazdák kicsikarták a győzelmet. Az pedig külön megér egy misét, hogy manapság, amikor élvonalbeli futballmeccsen is alig ötvenhat néző teng-leng a leletón, a fehérgyarmati csarnokban négyszáz drukker szurkolta ki a diadalt.

Fehérgyarmati VSE–Berettyóújfalu MSE 32–30 (18–17)
Fehérgyarmat, 400 néző, v.: Kiss J., Takács T. Fehérgyarmat: Nagy T. – Csobay A. 3, Csapos J. 2, Hadar B. 3, Gaál R. 5, Szabó P. 3/2, Pásztor A. 11/2. Csere: Somogyi I. (kapus), Kotvász A. 1, Szűcs B. 2, Gaál B. 2, Bihari Z., Karikás K. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 2, illetve 2 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 3/3. Telt ház előtt, nagy csatát vívott a két együttes. A küzdelem hevességére jellemező, hogy egyébként is tartalékos fehérgyarmati együttesből már a 10. percben kivált az agyrázkódást szenvedett Szabó Péter, majd a hajrában még két csapattársa sérült meg. Mindeközben Pásztor-showt és hazai győzelmet láthatott a közönség. Junior: 17–26.
Csapos János: – Kevesebb játékos állt rendelkezésre, mint legutóbb, Nyírbátorban , de a kiegészítő emberekkel együtt ezúttal igazi csapatmunkát nyújtottunk.

VKK Nyírbátor–Fehérgyarmati VSE 31–30 (16–16)
Nyírbátor, 200 néző, v.: Aczél A., Paulovics Zs. Nyírbátor: Tóth M. – Tuska Sz. 6, Pisák T. 9/7, Jávor D. 3, Vinnai N, 3, Molnár Z. 6, Tóth L. 1. Csere: Bíró D. (kapus), Aranyos S., Szemcsák O. 1, Király 2. Edző: Németh Tibor. Fehérgyarmat: Nagy T. – Csobai 2, Csapos J. 2, Gaál R. 2, Balogh G., Szabó P. 13/4, Pásztor A. 6. Csere: Kotvász A. 2, Siket T., Szűcs B. 3. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 6, illetve 8 perc. Hétméteresek: 8/7, illetve 8/4. Végig szoros mérkőzésen az akarat diadala volt nyírbátori részről. A győztes gólt Molnár Zoltán szerezte öt másodperccel a befejezés előtt. Junior: 34–18.
Németh Tibor: – Korrekt játékvezetés mellett azt hiszem, megérdemelten nyertünk. Gratulálok a csapat minden tagjának.
Csapos János: – Mentünk az eredmény után, ameddig bírtunk, amikor sikerült fordítani, akkor kaptunk stoptáblát.
Fehérgyarmat–Hajdúszoboszló 38–25 (22–12)
Fehérgyarmat, 400 néző, v.: Berényi, Pető. Fehérgyarmat: Nagy T. – Csobay A. 7, Gaál R. 5, Balogh G.2, Csapos J. 5, Szabó P. 14/2, Pásztor A. 1. Csere:Somogyi I. Barkaszi B. (kapusok), Szűcs B. 2, Tóth G. 2, Siket T., Karikás K., Bihari Z., Hadar B.,Kotvász A. Játékos-edző: Csapos János. Szép számú, lelkes, szakértő közönség előtt az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a hazai csapat, amelyben minden benevezett utánpótlás korú játékos a pályára lépett, megmutatva, hogy Fehérgyarmaton még sok örömöt fognak szerezni. Kiállítások: 14, illetve 14 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 2/1. Junior: 24–31.
Csapos János: – Az első félidőben megszerzett biztos előnyt a kiegészítő emberek még növelni is tudták, ehhez gratulálok.

Fehérgyarmati kupabúcsú
Kiesett a férfi kézilabda Magyar Kupából a Fehérgyarmati VSE NB II-es csapata, miután hazai pályán vereséget szenvedett az esélyesebb, magasabb osztályú ellenfelétől. A mérkőzésen kiütközött az osztálykülönbség: az NB I B. Keleti-csoportjának éllovasa igazolta a papírformát
Kézilabda: Magyar Kupa
Fehérgyarmati VSE–Balmazújváros 19–37 (12–20)
Fehérgyarmat, 100 néző, v.: Csörgő, Vitális. Fehérgyarmat: Nagy T. – Csobay A. 2, Gaál R. 6/1, Balogh G., Csapos J. 3, Szabó P. 4/3, Pásztor A. Csere: Somogyi I. (kapus), Kotvász A. 1, Hadar B. 1, Tóth G. 2, Szabó I., Karikás K. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 2, illetve 8 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 2/2

Demecser–Fehérgyarmat 37–33 (14–14)
Demecser, 120 néző, v.: Tóth I., Tóth G. Demecser: Holb M. – Juhos R. 7, Hegyes Z. 3, Járosi A. 6, Bod B. 10/5, Szikszai T. 5, Barabás B. 6. Csere: Suller T. (kapus), Zupkó T., ifj. Kósa I., Kósa D., Nagy N., Orosz I., Rádi Cs., Vitális I. Edző: Kósa István. Fehérgyarmat: Nagy T. – Csobay A. 2, Gaál R., Balogh G. 4, Csapos J. 3, Szabó P. 15/5, Pásztor A. 3. Csere: Barkaszi (kapus), Siket T. 6, Hadar B. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 8, illetve 12 perc. Hétméteresek: 6/5, illetve 6/3. A tíz gólt szerző Bod Bence vezérletével magabiztosan szerezte meg újabb hazai győzelmét a Demecser. Junior: 31–22.
Kósa István: – A kezdőcsapatból sérülés miatt három ember hiányzott, ennek ellenére a mérkőzést végig irányítottuk, és értékes győzelmet arattunk a szülővárosom csapata ellen. Minden elismerésem a játékosaimnak, hiszen gyakorlatilag csere nélkül küzdötték végig a találkozót.
Csapos János: – Erősen tartalékos összeállításban léptünk pályára, küzdöttünk szívvel-lélekkel, ma ez ennyire volt elég.
1.forduló
Kisvárda–Fehérgyarmat 35–33 (19–18)
Kisvárda, 350 néző, v.: Tarnavölgyi G., Tömöri Gy. Kisvárda: Simon A. – Csendes Á. 3, Kovács A. 5, Szabó A. 2, Fekete R. 5, Nagy D. 6/1, Nagyházi P. 2. Csere: Koi E. (kapus), Paróczai L. 1, Balázs S. 5, Botka A., Czili A. 2, Türk F. 4, Papp I., Dévényi J. Edző: Papp József. Fehérgyarmat: Nagy T. – Szűcs B. 2, Csapos J. 2, Szabó P. 9/1, Tóth G. 4, Gaál R. 4, Pásztor A. 4. Csere: Kotvász A. 5, Hadar B., Csobay A. 1, Siket T. 2. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 18, illetve 2 perc. Hétméteresek: 2/1, illetve 2/1. Küzdelmes mérkőzésen megérdemelten nyert a Kisvárda. Junior: 31–10.

2. forduló
Fehérgyarmat–Tiszavasvári 40–33 (18–19)
Fehérgyarmat, 400 néző, v.: Csörgő, Vitális. Fehérgyarmat: Nagy T. – Csobay A. 7, Gaál R. 6, Csapos J. 5, Hadar B., Szabó P. 14/5, Pásztor A. 6. Csere: Barkaszi B. (kapus), Siket T., Kotvász A. 2, Bihari Z., Karikás K. Játékos-edző: Csapos János. Tiszavasvári: Pacza A. – Benyusz K. 6, Kovács L. 1, Dobos B. 4, Dancs M. 6, Vasas T. 1, Mezei L. 6. Csere: Boczák K., Bódor Z. (kapusok), Kiss K. 7/3, Csócsics G. 1, Buzás B., Kovács G., Rontó Á., Lippai A. Megbízott edző: Dancs Miklós. Kiállítások: 16, illetve 12 perc. Hétméteresek: 5/5, illetve 3/3. Csobay Ferenc és ifjabb Aranyosi László vállalkozók által adományozott új szerelés avatását a vendégcsapat szenvedte meg. Junior: 16–41.
Csapos János: – Többen sérülten és betegen vállalták a mérkőzést a „rövid” kispad miatt. Köszönöm az egész csapatnak, hogy ebből a Vasvári nem vett észre semmit.
Hétvégén Demecser!

MAGYAR KUPA!
Jövő héten az idegenben töltött hétvégi Demecseri mérkőzés után ,két kézilabda csemege is ígérkezik!Kedden Magyar Kupában az NBI/B -s nagyon jó játékerőt képviselő Balmazújvárost fogadjuk majd szombaton bajnoki mérkőzésen a Hajdúszoboszló látogat hozzánk!
A Fehérgyarmati VSE - Kőnig-Trade-Balmazújváros Férfi Magyar Kupa II. fordulójában 2012.október .09. /kedd/ 18:00-kor kerül sor Fehérgyarmaton!
Felnőtt felkészülési emléktorna
Török Zsigmond – Kullár Ferenc ,
Szalai Márk - Kiss Norbert
A TORNÁRA A BELÉPŐ
EGY SZÁL VIRÁG,  MELYEL A NEMRÉGEN FELAVATOTT 
EMLÉKFALNÁL LEHET LERÓNI
TISZTELETÜNKET  AZ ELHUNYTAK ELŐTT!
A torna ideje:  2012. szeptember.15.
(szombat) 09:00 – 17:00
Játékidő:
felnőtt 2 x 30 perc
A torna helyszíne:
Fehérgyarmat, Városi Sportcsarnok
A torna résztvevői:
Fehérgyarmati VSE 
Szatmárnémeti VSK
Mátészalkai MTK    
Nyíregyháza KSK-Nyír-Komplett   
Időrend:
09:00–10:30   Szatmárnémeti VSK 
–  Mátészalkai MTK  
11:00–12:30   Fehérgyarmati VSE  
–  Nyíregyháza KSK-Nyír-Komplett  
13:00–14:30   harmadik helyért
a két vesztes csapat mérkőzése  
15:00–16:30   első helyért a két
győztes csapat mérkőzés  
Eredményhirdetés: 17:00
A Fehérgyarmati VSE  játékosai vezetői emlékfalat avattak azoknak,akik segítették a Gyarmati kézilabdát,de sajnálatos haláluk miatt a továbbiakban ezt nem tehetik.2o12.o7.1o-én 16-órakkor a helyi sportcsarnok előterében került sor az avatási rendezvényre.A tisztelgők egy szál virággal emlékeztek az elhunytak előtt!
        Az avatáson az emléktábla leleplezésében részt vett Szalai László lelkész,Fehérgyarmat város alpolgármestere!
        A Tábla elkészültében köszönetet mondunk az ötletgazdának Tankóczi Gyulának , Farkas Jánosnak, Szabó Zsoltnak ,Erdei Ferencnek!
Éremosztó ünnepség
A Fehérgyarmati VSE kézilabda
szakosztálya a legeredményesebb lett a megyében ,hiszen a férfiak az erős NBII-es mezőnyben a 3. helyezést míg a nők a megyei bajnokságban a 2. helyezést érték el.A Metró étteremben tartott színvonalas éremosztó ünnepségen a dr.Tilki Attila polgármester, Szalai László alpolgármester, Birta Sándor a Sz-Sz-B megyei szövetség elnöke adta át az érmeket a játékosoknak.
A Fehérgyarmati kézisek köszöntik törzsszurkolójukat Szabó Józsefet a május 12.-ei nagyszabásu évadzáró rendezvényükön!
Virágba borult Fehérgyarmat
 A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportjában eldőlt, hogy – az utolsó forduló eredményétől függetlenül – a Füzesabony nyerte a bajnokságot. Tény továbbá, hogy a szereplését befejező Fehérgyarmat szerezte meg a harmadik helyet, amely legyőzte a második Tiszavasvárit.
Fehérgyarmat–Tiszavasvári 31–28 (16–14)
Fehérgyarmat, 400 néző, v.: Csörgő, Vitális. Fehérgyarmat: Nagy T. – Kotvász A. 1, Tóth N. 8, Szabó P. 6, Csapos J. 3, Balogh G., Pásztor A. 8/4. Csere: Csobay A 1, Tóth G. 3, Szűcs B. 1, Hadar B.. Játékos-edző: Csapos János. Tiszavasvári: Pacza – Benyusz K. 4, Dancs M. 5, Csócsics 2, Kiss K. 5, Bod B. 2, Mezei L. 5. Csere: Medve R., Buzás B. 3, Kaibás T. 1. Játékos-edző: Medve Róbert. Kiállítások: 8, illetve 10 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 0. A Fehérgyarmatból kitűnően felkészült Vasvári ellen nagy csatában győztek a nagy szívvel játszó hazaiak. A mérkőzés előtt virágcsokrokkal köszöntötték a gyarmati játékosok a Deák Ferenc Gimnázium korcsoportos leány kéziseit, akik a Diákolimpián országos döntőben harmadik helyezést értek el. Junior: 38–34.
Utolsó bajnoki mérkőzés a szezonban! 2012.május.5-én szombaton NBII-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés!
18:00-kor felnőtt előtte 16:00-kor junior! Fehérgyarmati győzelem esetén a harmadik hely biztos a bajnokságban!Gyertek minél többen ,szurkoljunk együtt! Hajrá Fehérgyarmat!

Püspökladány–Fehérgyarmat 32–33 (14–15)
Püspökladány, 120 néző, v.: Moldován, Ökrös. Fehérgyarmat: Nagy T. – Kotvász A. 2, Tóth N. 6, Csapos J. 4, Balogh G., Szabó P. 9, Pásztor A. 10/4. Csere: Hadar B., Csobai 1, Gaál R., Szűcs B. 1. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 22, illetve 14 perc. Hétméteresek: 6/2, illetve 6/4. A gyarmatiak hozták a kötelező győzelmet. Junior: 36–33.
A junior mérkőzésen 3 gólos vereséget szenvedett az FVSE,többek között azért is mert szükségkapussal / Falcsik Levente/ kellett kiállnunk.

Megyei bajnoki női kézilabda mérkőzés. Fehérgyarmati VSE-Mátészalka 35:26 /18:l3/
Legjobb góldobók:Bakó Diána Fanni 11 !!!,Bodó Kata 8,Ilyés Timea 7,Erdős Judit 4,Papp Gabriella 3,Muzsai Marianna 2 gól.A lányok az egész mérkőzésen okosan,nagy szívvel kézilabdáztak és csodálatosan védekeztek.Mivel hétközben a Kölcsey kikapott,így az FVSE Csajok átvették a vezetést a bajnoki táblázaton.
Fehérgyarmati VSE-Balmazújvárosi KK II 38:27 /2o:11/ Gólszerzők:Csapos János 6,Szabó Péter.1o,Kotvász András 3,Tóth Norbert 6,Pásztor Atilla 5,Balogh Gergő 1,Csobay András 2,Gaál Roland 1,Szücs Balázs 3,Raska Adrián 1,Mindenki lehetőséget kapott!Nagyon könnyű mérkőzésen sima győzelem ,közepes teljesítménnyel! Szép volt fiuk! Junior mérkőzésen balszerencsés döntetlen!Két nagyon jól képzett két csapat, gyenge játékvezetés!  31:31 /12:17/Az eredmény szép,de hogy még szebb legyen hét közben többet kell érte tenni!

Diákolimpia országos elődöntő!
U 14 lány
2012.április.25.szerda 11:00 - 18:00

Résztvevő csapatok:Fehérgyarmat Kölcsey,Ózd,Balmazújváros,Gyula!
Belépés ingyenes ,mindenkit szeretettel várnak szurkolni a gyarmati lányok!
Megyei női bajnoki kézilabda mérkőzés: 2o12.o4.14.
Fehérgyarmati VSE : Téglás  VSE 38:27 /23:9/
Vezette: Gadnai -Nagy  Fehérgyarmat VSE gólszerzői:Bodó Katalin 11/1,Bakó Diana 1o,Ilyés Timea 6/2,Papp Gabi 6/1,Tankócziné Bihari Andrea 2,Gacsályi Timiea2/1,Varga Petra 1/1, Játszott még Varga Gréta/kapus/,Gégény Tünde,Szabó Istvánné,Muzsai Marianna,Balláné Sütő Ildikó

Fehérgyarmati VSE- VKC NyÍrbátor junior bajnoki NB II-es férfi mérkőzés 37:39 /2o:22/
Legjobb hazai góldobók: Csobay András 11/1,Szücs Balázs 8,Gaál Roland 7,Raska Adrián 3,Karikás Krisztián 3,
Falcsik Levente 2,Tóth Martin 2,Lakatos Ákos 1,Játszott még: Barkaszi Bence /kapus/Balogh Bence,Pálfy Zsombor,

FEHÉRGYARMATI VSE : VKC Nyírbátor
felnőtt bajnoki férfi NB II kézilabda mérkőzés 4o:36/21:19/
Vezette: Aczél-Paulovics
Fehérgyarmati VSE : Nagy Tamás - Kotvász Anrás 2,Tóth Norbert 1o !!!,Csapos János 4,Szabó Péter 13 !!!,Balogh Gergő,Pásztor Attila 3/2,Gaál Roland 4, Szücs Balázs 2,Raska Adrián 1,Hadar Balázs,Csobay András 1,Somogyi István /kapus/
Telt ház előtt játszott mérkőzésen egy kitűnő ellenfelet sikerült legyőzni a szokásos Gyarmati szívvel.
Fehérgyarmati VSE–Mátészalkai MTK 28–28 (12–12)
Fehérgyarmat, 450 néző, v.: Nagy L., Végert.
Fehérgyarmat: Nagy T. – Szűcs S. 6, Kotvász, Szabó P. 4/1, Csapos J. 3, Balogh G., Pásztor A. 10/3. Csere: Somogyi I.
(kapus), Tóth G. 2, Tóth N. 3, Siket T., Hadar B. Játékos-edző: Csapos János. Mátészalka: Felföldi – Varga R. 3, Király Gy. 4, Kovács I. 4, Varga II T. 5, Szántó Sz. 3/1, Almási G. Csere: Zatureczki (kapus), Balla J. 2, Kun Á, 4, Kócsi F. 3, Szender Sz. Edző: Falcsik Miklós. Kiállítások: 14, illetve 16 perc. Hétméteresek: 6/4, illetve 5/1. A telt ház előtt lejátszott mérkőzést öt piros lap színesítette, a Mátészalka megérdemeltben vitte el az egy pontot a kapkodóan játszó
fehérgyarmatiak otthonából. Junior: 33–26.
Fehérgyarmati Városi SE–Bőcs    35–25 (23–9)
Fehérgyarmat, 300 néző, v.: Nyéki, Szilágyi J. Fehérgyarmat: Nagy T. – Szűcs S. 3, Kotvász A. 4, Csapos J. 2, Balogh G., Szabó P. 16/2, Pásztor A. 6. Csere:  Barkaszi B. (kapus), Siket T. 1, Hadar B., Bihari S., Tóth G. 1, Csobai A. 1, Szűcs B. 1. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 10, illetve 6 perc. Hét
méteresek: 4/2, illetve 3/2. Az első félidő 21. percében már tíz gól volt a hazaiak előnye. A szünet után a sorozatos cserék sem törték meg a gyarmatiak lendületét. Junior: 26–27.
Hajdúszoboszlói KSKE -Fehérgyarmati Városi SE 28-28
Nagy T. Szűcs S.2,Tóth N.6,Csapos J.,Szabó P.8/2,Pásztor A.6/3,Somogyi I.,Hadar B.,Bihari S.,Balogh G.,Kotvász A.3,Tóth G.1,Gaál R.,Csobay A.
Az első félidei bizonytalan játékot,a második félidőben ideges támadásvezetés gyenge védekezés követte!Utolsó másodpercben szerezte meg az egyenlítő gólt a vendég csapat,ezzel "pontot mentett" idegenben!
Junior:40-29 /20-10/
Barkaszi B.,Szabó I.,Karikás K.2,Falcsik L.,Balogh B.,Kovács D.,Lakatos Á.,Tóth M.,Szűcs B.9,Gaál R.9,Csobay A.9,Szabó G.
/13-16/ Bozó Z., Nika I. 50 fő
Fehérgyarmat–
Berettyóújfalu 29–27 (15–14)
Fehérgyarmat, 250 néző, v.: Nagy L., Végert. Fehérgyarmat: Na
gy T. – Szűcs S. 2, Tóth N. 5, Csapos J. 5, Hadar B., Szabó P. 8/1, Bihari S. Csere: Somogyi I. (kapus), Kotvász A. 2, Raska A., Pásztor A. 7/2. Játékos-edző: Csapos János. Kiállítások: 14, illetve 16 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 3/2. Nagyon kemény, izgalmas mérkőzésen a hazaiaknak jó képességű csapatot sikerült legyőzni. Junior: 26–20.
A 2012. évi városi kispályás labdarúgó bajnokság meghirdetése
FVSE NBII felnőtt 2012-es kezdési időpontok
Török Zsigmond – Kullár Ferenc felnőtt felkészülési emléktorna  és a
Szalai Márk - Kiss Norbert ifjúsági emlé
ktorna végeredménye.

HASZNOS HÍREK

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters
Weblap készítés: Gecsey István
Cikkek: Kanyó András,  Rajnai Gáborné,  Szűcs József
Egyéb forrás :SZON
Fényképek: Kanyó András