X. GYARMATI VIGASSÁGOK

 
  NAVIGÁCIÓ:

  ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmat Város Önkormányzat  Polgármesteri Hivatala
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail: attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu

Magyar ÁllamkincstárVárosunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei

 


 2013. június
Megújult a futballpálya                                          2013. június 26.
Elkészült a volt I. számú általános iskola tornaterem futballpályájának felújítása. Mint korábban írtuk a Start Közmunka Program keretében foglalkoztatott munkások a pálya mindkét végén 5 méter magas labdafogó fém hálót, kapukat állítottak fel. 
Az aszfalt repedéseit aszfaltozáshoz használt emulzióval öntötték ki.
A szükséges betont, zártszelvényeket és festéket az önkormányzat saját forrásból finanszírozta. A gyermekek és felnőttek már a mai naptól birtokba vehetik a futballpályát. Jó sportolás kívánunk mindenkinek!
Start Közmunka Program – belterületi önkormányzati utak kátyúzása
2013. június 19-től a fehérgyarmati aszfaltkeverő ideiglenesen leállt, várhatóan az üzem csak július 1-től kezd el ismét üzemelni, az aszfaltozás is csak akkor folytatódhat tovább a Balassi, Veress és Váci utcákban. A időjárás függvényében a tervezett aszfaltozási időpontok június 2, 3, 4, 5. Az aszfaltvágási munkálatok a Május 14. téren zajlanak, ideiglenes részleges útlezárásra számítani lehet.
Kérjük a lakosság megértését, kellő óvatossággal közlekedjenek a munkaterületeken. 
Szabadtéri mozi kialakítása                                    2013. június 25.
A nyári szabadtéri mozi előadásokra készülnek a Művelődési Ház dolgozói, a szabadtéri színpadot alkalmassá teszik mozi előadások megtartására.
Az intézmény karbantartói közmunkások segítségével egy mozivászontartó szerkezetet állítottak össze, mely alkalmas egy 9 méter széles és 5 méter magas vásznat felhúzni és kifeszíteni a színpad első felére. A vászon felhúzása csiga szerkezet segítségével történik, 450 kg-ig terhelhető.
Reméljük a nyári szabadtéri mozi előadásokat nagy számban fogják látogatni.
Kapnográf készülék átadása                                    2013. június 13.
Ünnepélyes keretek között a Fehérgyarmati mentőállomás adott helyet annak a rendezvénynek, ahol az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkatársai a Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi társulás elnökének Dr. Tilki Attilának, és a térség polgármestereinek, munkaszervezetének köszönetet mondott. Ezt követően átadták a társulás által nyújtott 1 080 000 Ft összegű és az alapítvány kiegészítő támogatásából megvásárolt, a sürgősségi ellátás magasabb szintű ellátásához szükséges kapnográfot, valamint betegszállításhoz nélkülözhetetlen eszközöket, összesen 1 800 000 Ft összegben.
 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a nyíregyházi mentőállomás rendelkezett csak ilyen eszközzel, mostantól Fehérgyarmat is.
Pápai György Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Régió orvos igazgatója a köszöntés után a következőket mondta el a készülékről. A mentőszolgálatnál rendszeresített LIFE PAK 12 EKG defibrillátorba van beépítve a kapnográf. Ez a lélegeztetéshez nélkülözhetetlen műszer figyeli a légzést és azt, hogy a lélegeztetést elősegítő tubus jól van-e behelyezve. Ha jó helyen van, akkor méri a széndioxid kiáramlást, valamint figyeli és jelzi a visszatérő keringést is. Ezért az újraélesztésben is fontos szerepe van. Ez azért fontos, mert ha alullélegeztetett a beteg, akkor nő, ha pedig túllélegeztetett a beteg, akkor csökken a széndioxid kiáramlás. Nagyon megnő ennek a műszernek a jelentősége a mentőgyakorlatban egy hosszabb több száz kilométeres mentőszállítás kapcsán, mert nem mindegy, hogy ilyen hosszú transzport alatt mi történik a beteggel.
Ismerkedj meg a biztonságos és környezetbarát atomenergiával a Gyarmati Vigasságokon!

Kossuth tér
Jövőnk Energiája - Interaktív Kamion
2013.08.09-11
Csaknem 100 millió forint a Nemzeti Összefogás elérhetőségein
A 1357-es Nemzeti Összefogás Vonalára az eddigi tájékoztatás szerint 35.274.000 forintnyi hívás, illetve sms érkezett. A Nemzeti Összefogás Számlaszámára ugyan hétvégén is érkeztek felajánlások, ám a banki utalási rendszer sajátosságaira tekintettel csak a péntek délutáni egyenleg ismert: 41.471.990 forint. Az, hogy szombaton és vasárnap pontosan mennyi felajánlás érkezett a számlaszámra, hétfőn reggel derül ki. Az azonban valószínűsíthető, hogy a Nemzeti Összefogás Vonalán és Számlaszámán a hétvégi felajánlásokkal együtt összesen mintegy 100 millió forint gyűlt össze. Az adományokat továbbra is várja a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács az alábbi elérhetőségeken:

Nemzeti Összefogás Vonala: 1357
Egy telefonhívás, vagy SMS díja 250 forint.
Nemzeti Összefogás Számlaszáma:
Belföldről:
11711711-22222222
Külföldről, vagy más hazai pénzintézettől devizában történő utalás esetén:
IBAN bankszámlaszáma:
HU45 1171 1711 2222 2222 0000 0000
Kedvezményezett számla neve: Nemzeti Összefogás Vonala
SWIFT azonosító (BIC): OTPVHUHB
Név: OTP Bank Nyrt.
(EMMI, Sajtó-, Kommunikációs, Közkapcsolati és Protokoll Főosztály)
Start Közmunka Program – belterületi önkormányzati utak kátyúzása
Az időjárástól függően június 12-13-án folytatódik az Eötvös utcán az aszfaltozás, valamint megkezdik a Bem utcának a bejavítását is. Kérjük a lakosság megértését.
Kérjük kellő óvatossággal közlekedjenek a munkaterületeken, ideiglenes részleges útlezárásra lehet számítani.
A kiemelkedő sportteljesítmények elismerésére és díjazása                                                                                                            2013. június 7.
Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő – testülete a település sportjáról szóló rendeletében évente lehetőséget biztosít kiemelkedő sportteljesítmények elismerésére és díjazására. Erre az ünnepélyes alkalomra került sor 2013. június 7-én a Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal nagytermében. Levezető elnök volt Szalai László alpolgármester, köszöntőt mondott Dr. Tilki Attila polgármester, országgyűlési képviselő.
A díjak átadása előtt a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola 5.t és 8.t osztályos tanulói adtak műsort. tovább...
Szatmár Leader Közhasznú Egyesület elnökségi ülése               Fehérgyarmaton                                                          2013. június 7.
Szatmár Leader Közhasznú Egyesület  elnökségi ülést tartott a Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatalban, ahol többek között a következő napirendi pontokról döntöttek:
- forrásátcsoportosításról,
- falumegújítás és –fejlesztés jogcím kapcsán a támogatáshoz szükséges minimumpontszámról,  
- vidéki örökség megőrzése jogcím kapcsán a támogatáshoz szükséges minimumpontszámról .
Start Közmunka Program – belterületi önkormányzati utak kátyúzása
2013. június 6-án szállított aszfalt mennyiség nem volt elég az egész Táncsics utcára, ezért ezen utca beaszfaltozását csak holnap tudják befejezni. Az időjárástól függően június 7-én megkezdik az Eötvös utcát bejavítását is. Kérjük a lakosság megértését.
Kérjük kellő óvatossággal közlekedjenek a munkaterületeken, ideiglenes részleges útlezárásra lehet számítani.
Kilátó épül a Túr parton                                            2013. június 6.
Önkormányzatunk 2010. évben a Túr parton megvásárolt egy közel 4 hektáros területet, a kerékpárút nyomvonala mellett. Tivadar községgel együttműködve pályázati forrásból egy kilátó megépítését kezdtük meg. Jelenleg az oszlopok alapozási munkálatai folynak.
A megvalósítandó építmény helyén rét, kaszáló van. Az építmény funkciója turisztikai kilátó. Vertikális értelemben vett hármas tagozódású: búvó tér, földszinti tér és kilátó tér. Centrális elrendeződésű, felfelé karcsúsodó faszerkezete lesz. A látogatók a búvó térből induló lépcsőn át juthatnak majd el a kilátótérbe úgy, hogy a földszinten áthalad. A földszinten installációs terepasztal kap helyet. Az építmény beépített területe 70 m2 lesz. Az építmény magassága 11,96 m lesz. A tartószerkezete tölgy és fenyő fűrészáruból fog készülni. A tető héjazata fazsindelyből fog készülni.
Későbbiekben pályázati forrásból a területen turisztikai tevékenységet szeretnénk folytatni, szervesen összekapcsolva a megépülő kerékpárúttal.
Tovább épül a kerékpárút                                         2013. június 6.
Futballpálya felújítás                                                 2013. június 6.
A Start Közmunka Program keretében foglalkoztatott egyik brigád, Szabó Tamás brigádvezető irányításával, a volt I. számú általános iskola tornaterem futballpályájának felújítását végzi. A pálya mindkét végén 5 méter magas labdafogó fém hálót, kapukat állítanak fel, ezt követően lefestik. A tornaterem ablakát ráccsal látják el, az üvegek védelme érdekében. Az építéshez szükséges térhálót, a sportpályán fölöslegessé vált labdafogó lebontásából biztosítjuk. Az aszfalt repedéseit aszfaltozáshoz használt emulzióval fogják kiönteni. A szükséges betont, zártszelvényeket és festéket az önkormányzat saját forrásból finanszírozza.
Várhatóan egy hét múlva befejeződnek a munkálatok és az iskola szünet kezdetén birtokba vehetik a gyermekek és felnőttek a futballpályát.
Jó sportolás kívánunk mindenkinek!
Start Közmunka Program – belterületi önkormányzati utak kátyúzása
Az esős időjárás miatt eddig az aszfaltozási munkálatok szüneteltek, a kátyúk körbevágása viszont folytatódott.
A mai nap folyamán a Táncsics utca kátyúinak beaszfaltozása fog befejeződni.
Kérjük a lakosság megértését.
Kérjük kellő óvatossággal közlekedjenek a munkaterületeken, ideiglenes részleges útlezárásra lehet számítani.
Elnyert pályázat                                                         2013. június 5.
Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Fehérgyarmat Város szennyvíztisztítása” című, pályázatot a Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatóság vezetője 19.507.500 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. A pályázat megvalósítási helyszínei:  Városi Szennyvíztelep az Erdősor utcán.
A pályázati konstrukcióban lehetőségünk van a szennyvíztisztítási problémák megoldásához, szükséges műszaki koncepció teljes körű kidolgozására, 85 % Európai Uniós támogatás igénybevételével. A hiányzó saját forrás tekintetében lehetőségünk van a Nemzeti fejlesztési Minisztérium által biztosított önerő alap igénybevételére.
Nemzeti Összetartozás Napi megemlékezés           2013. június 4.
A trianoni békediktátum 93. évfordulóján a város Istentisztelet, ünnepi műsor, koszorúzás keretében emlékezett meg a város a történelmi eseményről. Dr. Tilki Attila polgármester Duray Miklós gondolataival nyitotta ünnepi beszédét.
„Aki felejt, akár tervezetten, akár az idő múlásával, az védtelenné teszi önmagát és embertársait a szörnyűségek megismétlődésével szemben. A felejtés a történelem újrajátszhatóságának feltétele, az emlékezetkiesés pedig a történelemhamisítás nagy játéktere. Aki feledtet, nem gyógyít, hanem védtelenné tesz, vagy az elviselhetetlent akarja természetesként láttatni. A felejtés vagy feledtetés érzéstelenítő mákony, a beletörődés létalapja, a hibák ismétlésének kulcsa. A felejtés miatt alkalmatlanná válunk
a helyzetmegoldásra. A felejtés a változtathatatlanság kórokozója.”
Koszorúikat helyezték el a városi intézmények, a református egyház, a kórház, a katasztrófavédelmi kirendeltség, a Klebersberg Intézményfenntartó vezetői, munkatársai, valamint Szatmárcseke, Rozsály, Cégénydányád, Csengerújfalu polgármesterei.
Méltósággal, közösen emlékezett Szatmár.
III. Autómentes Nap Fehérgyarmaton                     2013. június 4.
Fehérgyarmat Város Önkormányzata harmadik alkalommal csatlakozott az Európai Mobilitás Héthez, mely keretében 2013. szeptember 23-án hétfőn megrendezi a III. Autómentes Napot. A rendezvény ez évi mottója „Tiszta levegő – Mozdulj érte”.  Az Európai Mobilitási Hét (European Mobility Week) elnevezésű önkormányzati rendezvény célja a városi mobilitás hosszú távú befolyásolása, valamint az európai polgárok egészségügyi állapotának és életminőségének javítása.
Önkormányzatunk ebben az évben is a Bessenyei utca lezárásával nyitja a napot és vetélkedőkkel, előadásokkal, kerékpározással, valamint gyaloglással szórakoztatja résztvevő gyermekeket, miközben több alkalommal is forgalomlassító demonstrációt szervez a városközpontban. A felnőtt látogatók figyelmét az egészséges életmód fontosságára, szűrővizsgálatok elvégzésével hívja fel.
Kérjük városunk lakóit és a Fehérgyarmaton tanulókat minél többen csatlakozzanak a mozgalomhoz, vegyenek részt a demonstrációkban.
A Deák Ferenc Gimnázium a második                     2013. június 4.
A Deák Ferenc Gimnázium a második / Fehérgyarmatot bemutató/  pályázatukkal is eredményesen szerepelt az Erzsébet-program keretében meghirdetett Erzsébet-tábor „Mutasd meg településed Európának!” pályázatán, s elnyerte a brüsszeli utat.
Gratulálunk a pályázatban szereplő gyerekeknek és felkészítő tanáruknak.

A pályázatban szereplő gyermekek a következők:
-    Pásztor Petra
-    Szabó Enikő
-
    Szabó István
-    Szűcs Ágnes
A kísérőtanár neve:
-    Kondor Borbála
A pályázat nyertesei 5 nap időtartamú Brüsszeli autóbuszos utazáson vehetnek részt.
  Híreink:
2013. májusi híreink
2013. áprilisi híreink
2013. márciusi híreink
2013. februári híreink
2013. januári híreink
2012.decemberi híreink
2012. novemberi híreink
2012. októberi híreink
2012. szeptemberi híreink
2012. augusztusi híreink
2012. júliusi híreink
2012. júniusi híreink
2012. májusi híreink
2012. áprilisi híreink
2012. márciusi híreink
2012. februári híreink
2012. januári híreink
2011. decemberi híreink
2011. novemberi híreink
2011. októberi híreink
2011. szeptemberi híreink
2011. augusztusi híreink
2011. júliusi híreink
2011. júniusi híreink
2011. májusi híreink
2011. áprilisi híreink
2011.márciusi híreink
2011.februári híreink
2011.januári híreink
2010.decemberi híreink
2010. novemberi híreink
2010. októberi híreink
2010. szeptemberi híreink
2010. augusztus
2010. júliusi események
Összedőlt a Fehérgyarmati víztorony
2010. júniusi eseményeink
2010. májusi eseményeink


SPORT
Szatmár Unió F.C. NB III-as csapat sorsolása
Fehérgyarmati Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2013. eredmények, tabella
A 2013. évi városi kispályás labdarúgó bajnokság versenykiírása és sorsolása.
FEHÉRGYARMATI VSE  2012-2013 TAVASZI SORSOLÁSA
FEHÉRGYARMATI VSE  2012-2013 SORSOLÁSA
 megyei női felnőtt bajnokság
Kézilabda tabella

HASZNOS HÍREK

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters

Cikkek: Kanyó András,  Rajnai Gáborné,  Tardi László, Szűcs József , Szaniszló Szabolcs
Egyéb forrás :SZON
Fényképek: Kanyó András, Nagy Gergő, Szoboszlai Judit