NAVIGÁCIÓ:

  ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmat Város Önkormányzat  Polgármesteri Hivatala
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-236
 Fax: 44/510-232
Ügyfélfogadás:
hétfő, kedd, szerda
8 - 16 óráig

E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu

Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu

Fehérgyarmati Járási Hivatal:
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-240
 Fax: 44/510-233
Ügyfélfogadás:
hétfő: 8 - 20 óráig
kedd: 8 - 12 óráig
szerda: 8 - 16 óráig
csütörtök: 8 - 12 óráig
péntek: 8 - 12 óráig
Hivatalvezető:
Lakatosné Sira Magdolna
E-mail: jarasi.hivatal@fehergyarmat.szszbmkh.gov.hu

Magyar Államkincstár
Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters

 2014 májusi híreink


AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK 2014. ÉVI VÁLASZTÁSA
Tájékoztató adatok az Európai Parlamenti választáson leadott szavazatokról
szavazóköri eredmények Fehérgyarmat településen


Jó ütemben halad a csapadékvíz elvezető árok építése az Ady Endre utcában                                                                            2014. május 28


Bel és csapadékvízelvezetés fejlesztése
az Ady Endre utcában                                                    2014. május 25.


Állampolgársági eskütétel                                              2014. május 22.

Elkezdődött a bel és csapadékvízelvezetés fejlesztése 2014. május 21.
A  mai nappal elkezdődtek a földmunkák az Ady Endre és az Akácfa utcák által határolt területen.

A fejlesztéssel a település környezetbiztonságának a növelése a cél, és ezen a városterületen a belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, valamint a további környezeti káresemények megelőzése.
A pályázat készítésénél a terület kiválasztása során figyelembe vettük, hogy a városban ez a terület van kitéve leginkább a bel és csapadékvíznek. Beruházás során megoldódik az Ady Endre utca nyugati oldal, az Akácfa, Benczúr, Vasvári Pál, Szamos, Kertváros és Kertész utcák belterületi csapadékvíz elvezetése.
A csapadékvíz elvezetését előregyártott vasbeton folyókaelemekkel, CSOMIÉP II 60/50, CSOMIÉP TB 30/50/40 jelű és CSOMIÉP TB 40/70/50 jelű mederburkoló elemekkel  épül meg.
A kivitelezés az ÚJ Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program keretén belül valósul meg, összes nettó költsége 170.300.907 Ft, mely 90%-os támogatással és 10%-os saját erő felhasználással ez év november 30-ig valósul meg.
Kérjük a lakosság megértését, óvatosan közlekedjenek a munkálatokkal  érintett út és járdaszakaszokon.

Ismét műszaki vizsgaállomás városunkban              2014. május 16.
Átadásra került a KPM-KRESSZ Kft. fehérgyarmati műszaki vizsgálóállomása. Graholy Tamás ügyvezető, Dr. Tilki Attila polgármester és Csehi Árpád az Autonet Kft. gazdasági igazgatója mondtak beszédet. Hétfőtől kezdve a térség lakosságának, vállalkozóinak könnyebbül meg az élete. Fehérgyarmaton ismét lehet személygépjárműveket műszaki vizsgáztatni, valamint megkezdik a tehergépjárművek és mezőgazdasági járművek
vizsgáztatását is. Ezen a héten beindult egy autójavító műhely is.
Későbbiekben a telephelyen gépjármű alkatrész forgalmazó raktár is meg fogja kezdeni a működését.

44 éve történt                                                            2014 május 14.

Május 4-5-én megszakításokkal, erős lehűlés nyomán 10-25 mm csapadék hullott a folyók vízgyűjtőjén. Május 8-10-e között főleg a Tisza és a Szamos hegyvidéki vízgyűjtőjében esett 30-40 mm eső átáztatta a felszínt, feltöltötte a folyómedreket. Május 12-én a folyók vízgyűjtőterületére újabb, nagy intenzitású, koncentrált, 60 mm-t meghaladó csapadék zúdult, amely egyes helyeken meghaladta a 100 mm/napot (Huszt 126 mm, Beszterce 117 mm). A csapadékzóna kiterjedése többszörösen meghaladta a Tisza és a Szamos vásárosnaményi szelvényére vonatkozó 29 000 km2-es vízgyűjtőterület nagyságát.

 Az átázott talajfelszín következtében a lehullott csapadék igen nagy hányada a folyókban gyűlt össze, beszivárgás alig volt. A gyors lefolyás miatt a Tisza és a Szamos folyók országhatár menti vízmércéin már május 14-én az addigi LNV értéket jelentősen meghaladó vízállásokat mértek. A kialakult rendkívüli vízszintek erősen próbára tették a védműveket és a védekezőket. teljes cikk.A Bárdos iskola életéből                                           2014. május 14.
Az iskolánk élete rendkívül sokszínű. Az éves munkatervünkben a tanórán kívüli eseményeket, rendezvényeket úgy szervezzük, hogy a mindennapi tanulmányi munkán túl a gyermekek számára vonzó, szórakoztató, de értékes és nevelő célzatú programok legyenek.
Ha csak az áprilisi hónaptól tekintünk vissza, akkor is megszámlálhatatlan sikeres rendezvényt tudunk magunk mögött. Egyik nagy esemény a Bárdos-hét. A hagyományos programokon (vers-, mese-, prózamondó és biológia versenyek, Nyílt-nap, Zöld-nap, Diáknap, papírgyűjtés) kívül mindig szervezünk valamilyen különlegességet a Bárdos-hétre. Ebben az évben egy mobil planetárium várta a gyermekeket, amely a szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület jóvoltából jöhetett létre. A Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás „Gyerekesély” projektjéhez pályázatot nyújtottunk be és a nyertes pályázaton nyert összegből tudtuk ezt a különleges programot biztosítani.
 A tavaszi szünetben hagyományteremtő kezdeményezéssel éltünk a szülők felé. Találkozóra hívtuk a leendő első osztályosaink, valamint a felső tagozatba lépő jelenlegi negyedik osztályosaink szüleit egy kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre, amely nem szülői értekezlet, hanem egy baráti találkozó volt.
Ugyancsak a tavaszi szünetre terveztünk egy tantestületi kirándulást is, Kassán járt a közösségünk és mindenki tele élménnyel tért haza.
A tavaszi időszak a versenyeké is. Sok szép versenyeredménnyel büszkélkedhetünk az általános iskola alsó és felső tagozatán, valamint a művészeti iskolában is.
tovább...

Erdei Iskolai táborozás                                                 2014. május 9.
Intézményünk a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde az idei tanévben is megszervezi az Erdei Iskolai táborozást két turnusban:
-  2014. 05.07 – 10. közötti időszakban 45 tanuló és 5 fő pedagógus: Bohács Csabáné, Máté
 
   Tiborné, Dr. Kovács Sándorné, Szűcs Béláné Varga Éva és Pintye Tiborné kolléganők,
-  2014. 05.14 – 18. közötti időszakban pedig 51 tanuló és 5 fő pedagógus: Dr. Tilkiné Tarpai
    Anikó, Kovácsné Bereczky Katalin, Szabóné Preku Erika, Pintye Tiborné kolléganők és
    Varga László igazgató úr gondoskodik a tanulók programjáról Petneházán a „Szigeti-
    tanyán”.
A rendkívül színes és gazdag programok keretében:
I. napon: A Sóstói Vadasparkban tesznek látogatást, ahol vendégelőadó tart előadást, és szervez vetélkedőt a látottakról, hallottakról. Látogatást tesznek a Sóstóhegyi református templomban, ahol a fehérgyarmati születésű Kósa László lelkipásztor tart előadást a táborozó tanulóknak.
II. napon: Kirándulás, a nyírkarászi földvár megtekintése szakszerű idegenvezetéssel. Délután kézműves foglalkozáson vesznek részt „Nyírfaág-díjas” fafaragó művész vezetésével.
III. napon: Kirándulás „pusztabusszal” Vajára, a vár megtekintésére. Délután pedig környezetvédelmi túrán vesznek részt a Petneházi erdőben, láperdő – vidratanya megtekintése.
IV. napon: Környezetvédelmi túra a Baktai erdőben, akadályverseny, főzőverseny, a táborban technikai foglalkozások színesítik a napi programot.
A tábor állandó programja a „Csendes percek”, foglalkozási naplók ellenőrzése, környezetvédelmi előadások és foglalkozások, melyek a környezetvédelmi naplóban kerülnek rögzítésre.
Az étkezést a tábor tulajdonosa biztosítja a résztvevőknek, a hagyományos kemencés ételek elkészítésével.

                                    Varga László
                                         igazgató


Sikeres beiratkozás                                                     2014. május 8.
Intézményünkben, a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsődében 2014. április 28-30. között rendben megtörtént az elsősök beíratása a 2014/2015-ös tanévre. Reggel 8 órától este 18 óráig vártuk a kedves szülőket, akik felkészülten, a szükséges iratokkal jöttek el erre, a családok és az érintett gyermekek életében egyaránt jelentős eseményre. A beiratkozáshoz kellett a gyermek keresztlevele, anyakönyvi kivonata, az egyházfenntartói járulék befizetéséről szóló igazolás, az óvodai szakvélemény, a TAJ kártya és a lakcímkártya. Sokan kötöttek tanuló balesetbiztosítást. A szülők átvehették iskolánk nyakkendőjét is, amelyet a gyermekek az évnyitón már viselni fognak. A szülőket elkísérő gyermekek között volt olyan, aki kicsit félénken, volt, aki izgatottan, volt, aki vidáman lépett be az igazgatói irodába.
A jövő tanévben is egy testnevelés tagozatos és egy általános tantervű osztályt indítunk, egyaránt 31-31 tanulóval. A fehérgyarmati gyermekek száma 30 fő, a környező településekről bejáróké 32 fő.
A leendő elsős tanítványainkat kedves, sokéves tapasztalattal rendelkező tanító nénik várják.
Varga László
                         igazgató


Háziorvosi rendelők épületeinek rekonstrukciója       2014. május 7.
Mint februári cikkünkben megfogalmaztuk a pályázat lehetőséget teremt az alapvető akadálymentesítésen felül tető felújításra, nyílászáró cserére, hőszigetelésre és az épületek egyéb hibáinak kijavítására. A beruházás három helyszínen valósul meg, a Tömöttvár utca 39., Május 14. tér 10. és Kossuth tér 37. szám alatt található rendelőkben. Dr. Tilki Attila polgármester 2014. május 7-én a ellenőrizte a munkálatokat a Május 14 téri rendelőben.
Képgalériánkban a már elkészült Tömöttvár utcai és Kossuth téri rendelő is megtekinthető.

Ovis beiratkozás                                                        2014. május 7.
A Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde május 05-06-07-én óvodai beiratkozást tartott. Szép számmal érkeztek a leendő óvodás anyukák, apukák, hogy gyermeküket a hitéletre való nevelés szellemében neveljék, gondozzák, oktassák.

Az előrejelzések alapján a két csoport a 2014/2015-ös tanévben is maximális létszámmal tud elindulni.

Temetőrekonstrukció, sírhelybővítés                      2014. május 7.

A XI. parcella kiépítésének folytatása folyamatban van, így a "Tömöttvár 2007" Nonprofit Közhasznú Kft. által megrendelt 70 db földi urnasírhely (vízzáró) és 25 db előre kialakított földi egyes sírhely kiépítésének munkálatai zajlanak.

A temetőben a munkálatokat városunk polgármestere ellenőrízte, az építési munkálatok várhatóan június elején fejeződnek be.


Közmunkaprogram
- árokfelújítás az Esze Tamás utcában                      2014. május 7.


A közmunkások a mezőgazdasági programban      2014. május 7.

Fehérgyarmat Város Önkormányzata a közmunka mezőgazdasági programjának keretében
1 fő brigádvezetőt és 19 fő segédmunkást foglalkoztat.

Dr. Tilki Attila polgármester a mai nap személyesen ellenőrízte a munkálatokat, melyhez
az Önkormányzat 3,6 hektár lejáró bérleti szerződésű szántóföldet tudott biztosítani.

Anyák napja                                                              2014. május 6.
Május 04-én a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde nagycsoportos óvodásai a Műemlék Templomban a 10 órai istentiszteleten ünnepi műsorral verssel, énekekkel köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat, keresztszülőket. Felkészítő óvodapedagógusuk: Lőkös Pálné, Kőváriné Márton Gyöngyi, Gyulai Gáborné, Görbéné Surányi Enikő, hitoktató Szabó Sándorné, hangszeres kísérő Ruszkovics Éva.
A jelenlévő gyülekezeti tagoknak a meghatódottságtól könny szökött a szemükbe a gyerekek műsora hallatán.
Az anyák és a nagymamák köszöntése a hétfői és keddi napokon tovább folytatódott a Napocska és a Nyuszi csoporton belül.

                               
                                    Kun Lászlóné
                                óvoda-bölcsőde szakmai vezető


A bajnoki címért a Nyírbátorral vívott külön csatában döntő szerephez jut a fehérgyarmati csapat.
Azt most hagyjuk, mi szükség a kézilabda NB II. Észak-Keleti csoport tavaszi szezonjának – ilyen mértékű – „szétnyirbálására”, elvégre áprilisban eleddig egy teljes fordulót tudtak le, és a hét végén is csupán egyetlen összecsapást rendeznek. Az egyke találkozón sem érintett szabolcsi együttes.
Így be kell érni az esélylatolgatással, az évad hajrájában ugyanis kiélezett küzdelem dúl a bajnoki címért. Mégpedig a Nyírbátor és a Kisvárda aktív közreműkődésével. Sőt, másnak már nincs is sansza beleszólni a két gárda különcsatájába. Tényként rögzítsük: pillanatnyilag a Nyírbátor táborozik az élen, amely egy mérkőzéssel többet játszott, mint legfőbb riválisa. Mivel a felek egyaránt 33-33 pontot gyűjtöttek, nem nehéz rájönni: a Várda szénája áll jobban. Lényeges információ, hogy – amennyiben azonos pontszámmal zárnak – az egymás ellen elért eredmény határroz a sorrendről. Nos, ősszel a Nyírbátor 26–23-ra nyert, a „visszavágót” viszont 28–25-re elbukta Kisvárdán. Ekképpen az idegenben lőtt több gól a mérvadó, ebben az összevetésben a Bátor lenne a nyerő. tovább...


MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
SPORT
2014. évi kispályáas labdarúgó bajnokság tabella, eredmények

A 2014. évi városi kispályás labdarúgó
 bajnokság versenykiírása és
sorsolása

A 2014. évi városi kispályás labdarúgó bajnokság meghirdetése
Fehérgyarmat Város Önkormányzata
nevében a fenti szervezetek
 koordinálásával az idei évben
 is meghirdetjük a városi kispályás
 labdarúgó bajnokságot az alábbiak szerint: tovább...    nevezési lap

Kézilabdás híreink
Fehérgyarmati VSE 2013-2014
 tavaszi sorsolása

Fehérgyarmati Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2013. eredmények, tabella
Szatmár Unió FC
ARCHÍVUM
2014. április
2014. március
2014. február
2014. január

2013. december
2013. november
2013. október
2013. szeptember
2013. augusztus
2013. július
2013. júmius
2013. május
2013. április
2013. március
2013. február
2013. január

2012.december
2012. november
2012. október
2012. szeptember
2012. augusztus
2012. július
2012. június
2012. május
2012. április
2012. március
2012. február
2012. január

2011. december
2011. november
2011. október
2011. szeptember
2011. augusztus
2011. július
2011. június
2011. május
2011. április
2011.március
2011.február
2011.január

2010.december
2010. november
2010. október
2010. szeptember
2010. augusztus
2010. júliusi események
Összedőlt a Fehérgyarmati víztorony
2010. júniusi eseményeink
2010. májusi eseményeink
Korábbi híreink a hírek navigációban

HASZNOS HÍREK
 Cikkek: Kanyó András,  Rajnai Gáborné,  Szűcs József
Egyéb forrás :SZON
Fényképek: Kanyó András, Nagy Gergő, Szoboszlai Judit
Weblap: Gecsey István

X. GYARMATI VIGASSÁGOK

MAGYARRÉGIÓ - Országos információs portál