Fehérgyarmat - Fehérgyarmat Város Honlapja

Fehérgyarmat
Fehérgyarmat
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Fehérgyarmat

Hírek > 2017. év

k t u á l i s

 
Október 15-én ünnepélyes keretek között tették le a Fehérgyarmati Református Egyházközség fenntartásában működő Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola új épületének alapkövét.
A Reformáció 500 jubileumi emlékév kiemelkedő eseményén részt vett dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő valamint Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
 
A rövid ünnepségen Némedi Gusztáv, a település református lelkipásztora köszöntötte a résztvevőket, és ismertette a felépülő intézmény legfontosabb tulajdonságait. „A másfél hektáros telken épülő, háromszintes épületben tizenhat osztályterem, számos szaktanterem, csoportszoba és étterem is helyet kap. Az új létesítmény a testnevelés lehetőségeit is kiszélesíti, szabványos méretű kézilabda tornacsarnok, és az udvaron futópálya várja majd a gyermekeket.

 
Dr. Péter Csaba, Fehérgyarmat polgármestere kiemelte, hogy évtizedek óta nem volt ilyen nagyszabású építkezés, valamint ez az ünnepélyes alkalom reményre ad okot az ott élőknek.
Iskolát a jövő generáció számára építünk. Ez a beruházás olyan közösségi teret biztosít majd a fehérgyarmati és a térségben élő tanulók számára, mely lehetővé teszi a legmodernebb, 21. századi oktatási eszközök alkalmazását. Ez az alapkőletétel üzenet a jövőnek arról, hogy van értelme építkezni, nevelni, bízni az emberben, és ébren tartani a reményt a közösségeinkben, társadalmunkban, kultúránkban. A Fehérgyarmati Református Egyházközségnek pedig tiszta szívből kívánom, hogy legyen sikertörténet ez a beruházás, és még nagyobb sikertörténet a leendő épületben folyó oktató-nevelő munka, az iskola szellemisége pedig adjon kisugárzást a városnak és a térségnek.
Hirdetmények, tájékoztatók, kérdőívek
Elérhetőségeink
Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal


4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-236
Fax: 44/510-232
Ügyfélfogadás:
hétfő, kedd, szerda 8 - 16 óráig
Polgármester: Dr. Péter Csaba
Jegyző: Dr. Kovács Attila
Email:
.
Egyéb információk
Kultúrális események
Képgalériák
LinkajánlóCikkek: Varga Krisztina, Kanyó András Fotók: Kanyó András, Bodnár István, Márta Szabolcs Videók: Bíró Tibor, SOL Media Kft. A honlapot készítette és szerkeszti: Gecsey István
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz