Fehérgyarmat - Fehérgyarmat Város Honlapja

Fehérgyarmat
Fehérgyarmat
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Fehérgyarmat

Hírek > 2019. év
Helyi hírek
A KEHOP-5.2.10-16-2017-00160 azonosító számú, "Pihenőházak épületenergetikai fejlesztése az SZSZBMK Fehérgyarmati telephelyén" című projekt keretében sor kerülhetett a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő nővérszállóinak felújítására.

A fejlesztések a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság által megítélt bruttó 126.295.048 Ft támogatási összegből valósulhattak meg.

A KEHOP-5.2.10 kódszámú, "Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései" című, költségvetési szervek energiahatékonysági felújítására és megújuló energiaforrás hasznosítására kiírt pályázati felhívás projektjének köszönhetően az épületek elavult hőtechnikai adottságainak javítása és korszerűsítése valósult meg, amely a külső hőszigetelés és a külső nyílászárók cseréjét foglalta magába, a TNM rendelet szerint elvárt minőségben.
A 2018 augusztusában induló felújítási munkálatok, illetve épületenergetikai fejlesztések megfelelő infrastrukturális feltételeket teremtettek, így jelentős energiamegtakarítást eredményeznek az intézmény számára.
A három háztömbben összesen 24 lakás áll rendelkezésre, méretüket tekintve a minigarzontól a háromszobás lakásig.
A Hierotheosz Egyesület által működtetett Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház  "Velünk mozdul a térség" szemléletformáló rendezvényt tartott Fehérgyarmaton.

A Reformáció Európai Kulturális útvonala (ECRR) című pályázat keretében Fehérgyarmat város központjában kihelyezésre került egy elektronikus információs pont, melynek segítségével többet tudhatunk meg a térség reformációval kapcsolatos örökségeiről.

ÚJ ÜZEMKÖZPONTOT KAP FEHÉRGYARMAT
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmatban közel egymilliárd forintos beruházással építenek fel egy ipari létesítményt.
Jelentős fejlesztési projekt előtt ál Fehérgyarmat: a Mátészalka és a keleti országhatár között fekvő város önkormányzata egy 4500 négyzetméteres gyártókomplexumot épít– derül ki a település polgármesterének közleményéből.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen zöldmezős beruházásban fogják kialakítani a létesítményt, melyet várhatóan az önkormányzat ad majd ki a termelést folytató vállalatoknak.

Az egy körülbelül 2 hektáros területen felépülő központban többek között üzemcsarnokot, raktárakat, valamint irodákat és szociális helyiségeket építenek fel, illetve a szükséges út- és közmű-infrastruktúrát is kialakítják.
Dr. Péter Csaba városvezető közlése szerint több termelőtevékenységet folytató vállalat is jelezte már, hogy a létesítmény elkészültével gyártókapacitását Fehérgyarmatra helyezi.

Az összesen mintegy 950 millió forintból felépülő projekt az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 894 millió forintos támogatásával valósul meg, a fentmaradó költségeket az önkormányzat állja. Az új üzemközpontot várhatóan 2019 augusztusában adják majd át.
Március 15-e, a magyar szabadságharc napja a magyarok számára egyaránt alkalom a megemlékezésre és a számvetésre, de világítótorony is nehéz időkben, igazodási pont akkor, amikor feje tetejére áll körülöttünk a világ.

Európa veszélyben van. Veszélyben van a biztonságunk, a szabadságunk, a keresztény kultúránk. 1848-ban Jellasicsot és az orosz csapatokat szabadították ránk, hogy elhallgattassanak minket. Ma brüsszeli eljárásokat, fenyegetéseket, zsoldosokból álló hálózatot szabadítanak ránk. Újra
szabadságharcra kényszerítik a magyarokat, és ezt a szabadságharcot újra meg kell vívnunk.
Országos versenyen I és IV. helyezést elért diákok jutalmazása.

Al-Syed Katalin Csaholc Község Polgármestere, Iszák Tibor a Nemzeti Pedagógus Kar Alelnöke és Dr. Péter Csaba Fehérgyarmat Város Polgármestere könyvjutalomban részesítette az Örökségünk '48 országos történelmi vetélkedő döntőjében I és IV. helyezést elért Deákos tanulókat. Az I helyezést elért csapat tagjai: Panulin Boglárka, Somlyai Liza, Kelemen Mátyás.
A IV helyezést elért csapat tagjai: Csorba Fanni, Juhos Petra, Tamás György.
Felkészítő tanáruk: Miklósné Király Éva.
Hirdetmények, tájékoztatók, kérdőívek
 
HÍRDETMÉNY
 
 
Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő – testülete a 7/2016. (V.02.) önkormányzati rendeletével döntött a  városi elismerések ( Fehérgyarmat Város Díszpolgára, a PRO URBE Emlékplakett és a Kiemelkedő Munkáért ), kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről.
 
 
Fehérgyarmat Város Díszpolgára cím adományozható: Fehérgyarmat Város Önkormányzatának legmagasabb elismeréseként, annak a magyar vagy külföldi állampolgárságú, köztiszteletben álló személyiségnek, aki egész életművével általános elismerést szerzett, és tevékenységével hozzájárult Fehérgyarmat város jó hírnevének öregbítéséhez vagy anyagi gyarapodásához.
 
Fehérgyarmat Város Díszpolgára cím évente egy személynek adományozható.
 
 
PRO URBE Emlékplakett adományozható: Azoknak a személyeknek, akik saját munkaterületükön hosszabb időn át kiváló munkát végeztek, és tevékenyen részt vettek a város szellemi, erkölcsi és anyagi értékeinek gyarapításában, jelentős szerepet vállalva, a közéletben.
 
PRO URBE Emlékplakett évente egy személynek adományozható.
 
 
Kiemelkedő Munkáért kitüntetés adományozható: Azoknak a város területén dolgozó, köztiszteletben álló személyeknek, akik a saját munkaterületükön tartósan, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, kiváló eredményeket értek el.
 
Kiemelkedő Munkáért kitüntetés évente kettő személynek adományozható.
 
 
Mindhárom kitüntetés adományozását legalább 50 fő nagykorú, cselekvőképes fehérgyarmati állandó lakos kezdeményezheti.
 
 
Az elismerésre irányuló kezdeményezéseket 2019. május 31-én ( péntek ) 12.00 óráig lehet írásban benyújtani Fehérgyarmat város polgármesteréhez(4900 Fehérgyarmat Kiss E. u. 2.) a mellékelt nyomtatvány használatával, mely letölthető a www.fehergyarmat.hu oldalról
 
 
A Képviselő – testület szabadon dönt arról, hogy a kitüntetésre javasolt személyt, mely kitüntetés típusnál veszi figyelembe.
 
 
A kitüntetések átadására a Képviselő-testület által meghatározott időpontban, ünnepélyes keretek között kerül sor.
 
 
A városi elismerések és kitüntetések alapításáról, és adományozásának rendjéről szóló rendelet a Polgármesteri Hivatalban  megtekinthető.
 
 
                                                                                         Dr. Péter Csaba
 
                                                                                           polgármester

Letölthető javaslati adatlap és ajánlóív
Videók városunkról (bitprodukcio)
Egyéb információk, elérhetőségeink
Elérhetőségeink
Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal


4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-236
Fax: 44/510-232

Ügyfélfogadás:
hétfő, kedd, szerda 8 - 16 óráig

Polgármester: Dr. Péter Csaba

Jegyző: Dr. Kovács Attila
Email:
Kultúrális események
Képgalériák
LinkajánlóÜzenet küldése


Free Web Counters

Látogatóink száma 2007. május 29-től:

Cikkek: Varga Krisztina, Kanyó András Fotók: Kanyó András, Bodnár István, Márta Szabolcs Videók: Bíró Tibor, SOL Media Kft. A honlapot készítette és szerkeszti: Gecsey István
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz