Központi Orvosi Ügyelet - Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Központi Orvosi Ügyelet

 
A kedvezményezett neve: Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás
 
 
A projekt címe: 49 települést ellátó központi orvosi ügyelet telephelyeinek felújítása, korszerűsítése, eszközbeszerzése a Fehérgyarmati kistérségben
 
 
A projekt azonosítószáma: TOP-4.1.1-15-SB1-2016-00017
 
 
A szerződött támogatás összege: 42 971 600 Ft
 
 
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
 
 
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. 08. 31.
 
 
A projekt tartalmának bemutatása:
 
 
Jelen projektünk keretében a Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás 49 települését kiszolgáló központi orvosi ügyelet két telephelyének felújítása, korszerűsítése, eszközbeszerzése, és gépjármű beszerzése valósul meg. A hatékony feladat ellátás érdekében az orvosi ügyeleti szolgáltatás is, több mint 10 éve közös feladatként kerül ellátásra a térség településeinek összefogásával szolgáltatás közbeszereztetésével egy egészségügyi szolgáltató bevonásával. Mivel szerződés lejárta miatt új szolgáltató vette át az ügyeleti feladatot 2016. júliusától, így ismételten szükséges a jogszabályokban előírt eszköz minimum feltételeket teljesíteni, valamint a 8 év alatt leamortizálódott, megrongálódott egyéb eszközöket is szükséges beszerezni. A projektben szerepel a két telephely: 1. Fehérgyarmat (ami új helyre, egy jelenleg funkció nélküli épületbe került), 2. Kölcse ügyeletnek helyt adó épületek felújítása, Fehérgyarmaton megújuló energia alkalmazása, szigetelés, teljes körű akadálymentesítés. A két ügyeleti telephely a kistérség minden lakosát ellátja, melynek jelenlegi száma: 41.871 fő. Vegyes ügyeleti ellátás történik felnőttek és gyermekek egyaránt igénybe veszik a szolgáltatást. Mindkét ügyeleti ellátás esetében történik telephelyi ellátás, valamint a beteg házához való kiszállás, ehhez szükséges a gépjármű beszerzése, bár az adott 4.000.000 Ft-os keretből egy telik ki. Jelenleg rendelkezünk 2 db gépjárművel, melyek még használhatók, de az elmúlt több mint 15 év alatt a sok használattól a rendszeres karbantartás ellenére is egyre rosszabb állapotúak. Az egyenlő esélyű hozzáférés, a megfelelő színvonalú ellátás érdekében mindenképpen szükségesek a fent leírt fejlesztések megvalósítása. A két épületet a tulajdonosok Fehérgyarmat Város Önkormányzata, valamint Kölcse Önkormányzata ingyenes használatra átadja, valamint támogatja az ellátás fejlesztését. A fejlesztés a kapuőri szerep megerősítésének célkitűzésével összhangban hozzájárul az ellátási szintek közötti együttműködés javításához, a betegút menedzsment optimalizálásához. A beruházással megfelelő színvonalú egészségfejlesztési feladatok ellátására, a még gyorsabb feladatellátásra nyílik lehetőség a korszerűsített, modern épületgépészettel, megújuló energiával működtetett, akadálymentesített orvosi ügyeleti épületekben.
 
Projektünk megvalósításával hozzájárulunk az egészségügyi alap ellátórendszer eredményességének és hatékonyságának javításához. Az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését célozza, különös tekintettel az alábbi célcsoportokra: várandósok, nők, gyerekek és fiatalkorúak, fogyatékkal élők és idősek.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz