NAVIGÁCIÓ:

ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmati  Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail:
attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail:
dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu

Városunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei
K É P G A L É R I Á K:
2010. július 13. Délutáni helyszini szemle képekben
Helikopteres szúnyogírtás
Virágzott a Tisza
A FELÚJÍTOTT VÁROSI GALÉRIA ÁTADÁSA
A PEDAGÓGUSOKAT KÖSZÖNTÖTTÜK
Városi Szociális Központ Bővítése
2010. június 25.
2010. MAJÁLIS
ÚJ ÓVODAI UDVARI JÁTÉKOK ÁTADÓ ÜNNEPSÉGE A SZENT ISTVÁN TÉREN
Új Városi Galéria felújítása,
Új lakóotthon építése
Új udvari játékok óvodáinkban
Fehérgyarmat 2009. december 17.
Séta városunkban 2009.
november 22.
még több galéria

Földön van a palástja a víztoronynak Fehérgyarmaton    2010. július  16.
Miután péntek reggel a munkákat az egyik kereskedelmi tv csatorna szabályos körülmények között történt forgatása miatt felfüggesztették a fehérgyarmati víztorony bontásánál, 10 óra előtt érkezett a hír, hogy leszedték a megrongálódott palástot.
A nagy súlyú eltorzult fém az oszlop mentén az előre tervezett módon földet ért. Ezt egy helyi lakos megerősítette, így a halasztást nem tűrő beavatkozás megtörtént, az
előrejelzések szerint a térségbe vasárnap vihar várható és attól tartottak, ha a szél belekap a szabálytalan alakúra torzult palástba és letépi, lakóházakra is ráeshet. Az oszlop többi részét később bonthatják el, így még hónapokig látható marad a torony törzse.                                  forrás: SZON


A sajtó miatt függeszthették fel a fehérgyarmati víztorony bontását
Felfüggesztették a kedden felrobbant fehérgyarmati víztorony bontásai munkálatait pénteken reggel egészen addig, amíg a helyszínen forgató televíziós stáb el nem megy. A csatorna riportere és munkatársai egyébként nem a munkaterületen vannak.
A kedden felrobbant fe
hérgyarmati víztoronyról pénteken reggel kezdték volna el leválasztani a jelenleg rongyként lógó köpenyt. A forgatóstáb a helyszín közelében várta, hogy megörökíthesse a bontást. A munkálatok meg is kezdődtek, ám azt hirtelen felfüggesztette  az érintett cég vezetője. Úgy döntött, hogy egészen addig nem folytatják, amíg a stáb el nem megy, vagy pedig ki nem kapcsolják a kamerát. Döntését nem indokolta.

A forgatócsoport egyébként nem a munkaterületen van, csak a víztorony közelében.

A fehérgyarmati víztoronyban még kedden történt robbanás. Nem sérült meg senki, viszont átmenetileg 11 ezer ember - Fehérgyarmat, Kömörő, Mánd és Penyige lakossága - maradt víz nélkül. Azt még vizsgálják, hogy pontosan mi történt, felmerült, hogy metángáz robbanás volt.

A helyi jegyző csütörtökön a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy többen kérdezték már tőle, miért a miskolci vasipari céget, a Dinas Kft.-t kérték fel a munka elvégzésére. Ők erre azt felelik: mert ők voltak azok, akik a megkeresésre azt felelték: holnap jövünk.                                                                                                                forrás: SZON

Összedőlt a Fehérgyarmati víztorony                                  2010. július 13.
Szemtanúk elmondása szerint olyan erővel robbant szét a víztorony Fehérgyarmaton, mintha bomba találta volna el. Nincs vízszolgáltatás, az áramszolgáltatás is szünetel, mivel a víz egy villanyoszlopot is kidönött.

Senki sem sérült meg, mert az építmény egy focipálya szélén, a lakott területtől távolabb van. Kömörőn, Mándon, Penyigén és Fehérgyarmaton összesen körülbelül 11 ezer embert érint a vízhiány. A robbanás okát egyelőre nem tudni.

Dr. Kovács Attila jegyző a Független Hírügynökségnek azt mondta: bár mindenki robbanásról beszél, egyelőre nem tudni, mi történt a toronyban. Annyi bizonyos, hogy a tároló része leszakadt, a darabjai két-három focipályányi területen szóródtak szét, a külső köpeny megmaradt része pedig most úgy lóg a csövön, mint egy rongy. A kiömlő víz villanyvezetékeket szakított le, és megrongált néhány villanyoszlopot.

A területet most áramtalanítják, közben megkezdi a helyreállítást az E-On: 2-3 villanyoszlopot kell kicserélni, a leszakadt vezetékeket visszahelyezni. Ezután kezdhetik meg a torony szétszakadt darabjainak összeszedését. A részleteket a védelmi bizottság ülésén tárgyalták meg.

A legfontosabb feladat most a víztorony kiiktatása

A legfontosabb feladat most a víztorony kiiktatása - mondta még el a fehérgyarmati jegyző. A vízellátást földi tározókból, szivattyúkkal fogják megoldani, ennek az a hátránya, hogy kisebb lesz a csövekben a nyomás. Remények szerint még kedden lesz víz a hálózatban, azt viszont egyelőre becsülni sem lehet, mikorra készülhet el az új torony. A procedúra akár egy évig is tarthat.

A most tönkre ment tornyot 1993-ban építtette Fehérgyarmat önkormányzata, akkori áron 35 millió forintba került.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője megerősítette, hogy az érintett települések lakóinak nyomáscsökkenéssel kell számolniuk a vízhálózatban. Ha mégis vízhiány alakulna ki, a katasztrófavédelem felkészült ennek kezelésére - tette hozzá.

- Független Hírügynökség-
VIII. GYARMATI VIGASSÁGOK MŰSORTERVE
(2010. AUGUSZTUS 13-15.)


OLDALVÁGÁNY  2010


Fehérgyarmati webkameraFehérgyarmati webkamera

HASZNOS HÍREK
Magyarország időjárása:

Hőtérkép
12 órás Animált Felhőkép Magyarországról

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters

VI. GYARMATI VIGASSÁGOK