X. GYARMATI VIGASSÁGOK

 
  NAVIGÁCIÓ:

  ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmat Város Önkormányzat  Polgármesteri Hivatala
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-236
 Fax: 44/510-232
Ügyfélfogadás:
hétfő, kedd, szerda
8 - 16 óráig

E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail: attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu

Fehérgyarmati Járási Hivatal:
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-240
 Fax: 44/510-233
Ügyfélfogadás:
hétfő: 8 - 20 óráig
kedd: 8 - 12 óráig
szerda: 8 - 16 óráig
csütörtök: 8 - 12 óráig
péntek: 8 - 12 óráig
Hivatalvezető:
Lakatosné Sira Magdolna
E-mail: jarasi.hivatal@fehergyarmat.szszbmkh.gov.hu

Magyar Államkincstár

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters

 2013. augusztus
Kisméretű műfüves pálya épülhet városunkban 2013. augusztus 21.
A Képviselő-testület a Magyar labdarugó Szövetség TAO pályaépítési programja keretében pályázatot nyújt be 1 db kisméretű műfüves pálya megépítésére. A Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége 2013. augusztus  14-én meghozott határozata alapján Fehérgyarmat Város Önkormányzatának a Kedvezményes Pályaépítési Program kapcsán benyújtott pályázata nyert. A pályaépítés önerejét támogató kiegészítő támogatásban részesülünk, a szükséges 30%-os helyett, csak 10 %-os önerőt, 3.035.300 Ft-ot kell költségvetésében biztosítani a pálya megépítéséhez. A megvalósulás helye a sportpálya területén van kijelölve, a nagypálya és a strand közötti szabad beépítetlen földterületen, az öltöző mellett. Kisméretű műfüves pálya játéktere: 20 m x 40 m, a palánkon kívüli burkolt területtel együtt a mérete: 22 m x 42 m.
Fehérgyarmat csapata a Szilvalekvárfőző Versenyen
14. alaklommal szervezték meg az elmúlt hétvégén a Szatmárcsekén a Nemzetközi Szilvalekvárfőző Versenyt. A rendezvény megnyitó beszédét Dr.
Vinnai Győző kormánymegbízott , Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő és Sarkady Pál polgármester mondták. A versenyre Fehérgyarmat csapata is nevezett. Kitartóan harcoltak a fáradtsággal, péntek reggel nyolc órától, szombat délután hat óráig főzték a lekvárt 4 üstben. A 27 benevezett csapat közül városunk nyerte meg a "legtöbb kézzel kavaró csapat" díjat.
Szent István napi ünnepi megemlékezés             2013. augusztus 20.
Városunkban 10 órától ünnepi istentiszteletre került sor a Református Műemlék Templomban, majd ezt követően a Városi Művelődési Ház adott helyet az ünnepi megemlékezésnek, ahol városunk polgármestere Dr. Tilki Attila mondott ünnepi beszédet. A Milleniumi Zászló fogadása után ökumenikus kenyéráldásra, kenyérszentelésre került sor. Az ünnepséget a Szatmár Táncegyüttes műsora zárta.
Vidékfejlesztési tapasztalatokról egyeztettek Fehérgyarmaton
                                                                                2013. augusztus 13.
Rácz Katalin, az Agrárgazdasági Kutató Intézet tudományos segédmunkatársa, Dr. Kuczi Tibor, a Corvinus Egyetem egyetemi tanára, Kiss Márta, a Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézet oktatója keresték fel Szatmárt, hogy elsősorban gazdaságszociológia szempontok alapján tanulmányozzák a térséget.
Ennek részeként találkoztak Dr. Tilki Attilával, a térség országgyűlési képviselőjével, a Szatmár Leader Közhasznú Egyesület elnökével, valamint Bíró Zoltánnal, a Leader munkaszervezet vezetőjével.
Az egyeztetésen megvitatták a Leader által nyújtott vidékfejlesztési lehetőségeket, kiemelt figyelemmel a turisztika térségbeli tapasztalataira.
Szatmár gazdag épített és természeti látnivalókban, híres gasztronómiájáról, kultúrájáról, azonban vannak hiányosságok, melyekben szeretne jelentős előrelépést elérni.
„Kiemelt célunk annak felkutatása, hogyan tudnánk még inkább bekapcsolódni az ország turisztikai vérkeringésébe. Ebben két olyan szakember is segíteni tudja munkánkat, akik éppen a Szatmár Leader munkatársai.” – mondta Dr. Tilki Attila.
Az egyeztetésen elhangzott, hogy a jelenlegi Leader kör forrásának 57%-át gazdaságfejlesztésre fordítja. „Sikerült elérnünk, hogy nem csak az önkormányzatok, hanem a fehérgyarmati, a csengeri és a nagyecsedi vállalkozók is egyre többen nyújtanak be hozzánk pályázatokat.” – tette hozzá Bíró Zoltán.
Diákként vigadtunk!                                              2013. augusztus 12.
A hétvégén lezajlott a XI. Gyarmati Vigasságok, ami számunkra, a diákmunka programban résztvevőkként, merőben másként telt, mint az eddigiek. Míg eddig évről évre „csak” vendégként jelentünk meg a rendezvényen, addig idén tevékenyen részt vehettünk annak szervezésében is.
Szükség is volt a segítségre, hiszen az ezt megelőző hetekben egyre sűrűsödtek az ellátandó feladatok. Ezek közül igen fontosakat is ránk bíztak. A diákok keze munkáját dic
sérték a helyszínen látható plakátok, hiszen annak megtervezését és elkészítését is elvégeztük, valamint a kőszínpadot is feldíszítettük. Az ez alkalommal általunk írt és szerkesztett Fehérgyarmati Naplót és a Vigasságok programfüzetét is mi juttathattuk el a lakossághoz. Ezen túlmenően számos kisebb nagyobb előkészítő feladat várt ránk.
Szombaton és vasárnap a rendezvény három belépési pontján személyesen is találkozhattak velünk a látogatók, ugyanis a jegyárusításban is közreműködtünk. 

Azt hiszem, mindenki nevében mondhatjuk, hogy jó érzés volt levenni legalább egy kis terhet a szervezők válláról, és egy új oldalról is megismerni ezt a város életében fontos eseményt. Sőt a szerencsésebbek, amikor felmentek egy kis felfrissülésért a művelődési házba, akár még egy sztárvendéggel is találkozhattak!
Készítette: Bodó Mónika
Gyarmati Vigasságok 2013. vasárnap
Gyarmati Vigasságok 2013. szombat
Helikopterről Fehérgyarmat                                  2013. augusztus 9.
Ingyen Wifi a parkban!                                           2013. augusztus 8.
2013. augusztus 7-től Fehérgyarmat város parkjának területén 100 méteres körzetben ingyenes, kód nélküli internet hozzáférés érhető el. A Polgármester Úr javaslatára a Városi Önkormányzat az internet szolgáltató által biztosított mindenkori legmagasabb sávszélességen szeretné az internetet szolgáltatni. A jelenlegi lefedettség még nem végleges, pár héten belül már 300-400 méteres körzetben is használhatjuk okostelefonjainkkal, valamint egyéb hordozható, Wifi szolgáltatást észlelő készülékeinkkel.
Napjainkban, amikor az internet használat szinte elengedhetetlen, külön pozitívum, hogy a közvetlen lakóhelyünkön kívül sem kell nélkülöznünk. Egy ilyen kisváros életében nem is lehetne erre megfelelőbb hely, mint a település közösségi életének egyik fontos pontja, a park. A szolgáltatás természetesen a fiatalokat jobban célozza, de bármely korosztály számára kiváló lehetőség arra, hogy kellemesebb környezetben végezzék munkájukat vagy szórakozzanak. Ezért is tartották fontosnak, hogy a város ingyenes Wifi szolgáltatást biztosítson lakói számára.

Cikk: Balla Stefánia, Krakkó Judit Piroska
Belterületi állami közutak kátyúzása                       2013. augusztus 8.
A jövő hét folyamán az időjárástól függően a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Állami Közútkezelő Kht. kátyúzási munkálatokat folytat az állami közutakon, Fehérgyarmat belterületi szakaszán.  Kérjük a lakosság megértést, kellő óvatossággal közlekedjenek a munkaterületeken.
Virágos Magyarországért                                         2013. augusztus 8.
A Virágos Magyarországért Mozgalom zsűri tagjai a városunkat a mai napon keresték fel. Végig járták a várost és az adott bírálati szempontjaik alapján minősítették zöldfelületeinket, közösségek részvételét és a befektetett munka eredményét a település virágosításában. Tanácsokkal látták el a városvezetést, milyen formában tudják még szebbé tenni a közterületeinket.
Felkészülés a szúnyoggyérítésre                             2013. augusztus 7.
ÉRTESÍTÉS LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Magyarország Kormánya az idei árvizek és belvizekre való tekintettel országos központi szúnyoggyérítést rendelt el, melyhez fedezetet is biztosít.
A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a SZEMP Air Kft, mint kivitelezőt és a Bio-Kalibra Kft, mint szakértőt választották ki.
Ezúton értesítjük a méhészeket és a lakosságot, hogy az Fehérgyarmat Város Önkormányzat illetékességi területén országos központi légi szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
A védekezés időpontja: 2013. augusztus 7. napján napnyugta előtti órákban.
Rossz idő esetén a permetezés 2013. augusztus 8-9. napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre.
Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése:
Légi irtás esetén: K-othrin ULV, Mosquitox 1 ULV, Aqua K-Othrin ULV
Kelt: Fehérgyarmat, 2013. augusztus 1.
                                                                  Tisztelettel:                Dr. Tilki Attila
                                                                                                         polgármester
"Mesés nyár vár ránk!"                                       2013. augusztus 5.
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-tábor keretében pályázatot hirdetett meg családsegítő és gyermekjóléti szolgálatok részére, hogy az alapellátásban vagy védelembe vétel keretében gondozásban lévő gyermekek üdültetését elősegítsék.
A fehérgyarmati Városi Szociális Központ pályázata kedvező elbírálásban részesült, így 2013. július 29. és augusztus 3. között 15 gyermek vehetett részt a Balaton partján fekvő Zánkán nyári üdültetésben.
A programon belül biztosított volt a gyermekek napi háromszori étkeztetése, szállása, illetve színes programokkal várták őket.
Általános- és középiskolás diákjaink a FORMA 1-es szabadedzésen jártak!                                                                     2013. augusztus 5.
Hat Szatmár-Beregi iskola diákja (Bárdos Lajos Általános Iskola Fehérgyarmat, Deák Ferenc Gimnázium Fehérgyarmat, Eötvös József Általános Iskola Vásárosnamény, Esze Tamás Általános Iskola Tarpa, Általános Iskola Szamosszeg, Általános Iskola Nagydobos), összesen 60 fő vehetett részt az Erzsébet program jóvoltából a július 26-i FORMA 1-es szabadedzésen.
Idén az Erzsébet-program keretében Magyarország kormányának döntése alapján a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2,5 milliárd forint értékű üdülési támogatást nyújt a rászoruló gyerekeknek, időseknek, fogyatékkal élőknek és családoknak.
Az egy éve működő Erzsébet-program Európa-szerte az egyik legsikeresebb eszköz az állam szociális felelősségének érvényesítésére, amire hosszú évek óta nem volt példa Magyarországon.
A sikeres pályázatot követően a gyerekek önkormányzati támogatással, busszal utaztak a Hungaroringre Mogyoródra, ahol meleg ebéddel várták őket a szervezők, illetve uzsonnacsomagot vehettek át a hazautazásra. Az Erzsébet tribün elfoglalását követően megnézhették a szabad edzés izgalmas eseményeit. Este pedig felejthetetlen élmények birtokában tértek haza.
A vonat nem vár...                                                  2013. augusztus 2.
...Elindult már a Fehérgyarmati Vasútállomáson található kisvasút felújítása. A Polgármester Úr kezdeményezésére, a fiatalok arra vállalkoztak, hogy a diákmunka keretein belül lefestik a GV 3729-es pályaszámú, C-50-es típusú mozdonyt. Egykoron ez a gazdasági jármű a Jánkmajtis-Kölcse kisvasúton szolgált, azonban már évek óta, használaton kívül, a Vasúti Helytörténeti Gyűjtemény része. A dízelmozdony 1972-ig közlekedett, majd kivonták a forgalomból. Az 'emlékpark' másik tárgya egy fából készült szárnyaskerék. A szerelvény és a körülötte lévő emléktárgyak utoljára 2009-ben kerültek felújításra. A diákmunkások közreműködésével azonban a kisvasút megint új fényében pompázhat. Dr. Tilki Attila azzal buzdította a fiatalokat – akik közül sokan utaznak vonattal - hogy a jövőben büszkén tekintenek majd az általuk felújított emlékműre.
Készítette: Gacsályi Gábor, Rigó Alexandra, Szűcs Orsolya és Thuri József
Diákmunkások: az új nemzedék                           2013. augusztus 1.
2013. augusztus 1-jén újabb diákmunkások érkeztek, akik felváltják a júliusi brigádot. Dr. Tilki Attila reggel 8 órára összehívta az új csapatot és rövid megbeszélés után kiosztotta a nekik megfelelő feladatköröket. Arról is szó esett, hogy a következő napokban az egész fiatalság részt vesz a Fehérgyarmati Vasútállomáson található mozdony lefestésében. Ezen kívül, az új diákmunkások segítenek a Gyarmati Vigasságok előkészületeiben és annak lebonyolításában. Reméljük, ők is hasonló lelkesedéssel és élvezettel fognak dolgozni, mint mi. Eredményes munkát kívánunk Nekik!
Készítette: Gacsályi Gábor, Rigó Alexandra, Szűcs Orsolya és Thuri József

SPORT
Szatmár Unió F.C. NB III-as csapat sorsolása
Fehérgyarmati Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2013. eredmények, tabella
A 2013. évi városi kispályás labdarúgó bajnokság versenykiírása és sorsolása.
FEHÉRGYARMATI VSE  2012-2013 TAVASZI SORSOLÁSA
FEHÉRGYARMATI VSE  2012-2013 SORSOLÁSA
 megyei női felnőtt bajnokság
Kézilabda tabella
ARCHÍVUM
2013. július
2013. júmius
2013. május
2013. április
2013. március
2013. február
2013. január
2012.december
2012. november
2012. október
2012. szeptember
2012. augusztus
2012. július
2012. június
2012. május
2012. április
2012. március
2012. február
2012. január
2011. december
2011. november
2011. október
2011. szeptember
2011. augusztus
2011. július
2011. június
2011. május
2011. április
2011.március
2011.február
2011.január
2010.december
2010. november
2010. október
2010. szeptember
2010. augusztus
2010. júliusi események
Összedőlt a Fehérgyarmati víztorony
2010. júniusi eseményeink
2010. májusi eseményeink
Korábbi híreink a hírek navigációban

HASZNOS HÍREK
 


Cikkek: Kanyó András,  Rajnai Gáborné,  Tardi László, Szűcs József , Szaniszló Szabolcs
Egyéb forrás :SZON
Fényképek: Kanyó András, Nagy Gergő, Szoboszlai Judit